Bansko – ski biser Balkana

Planinski grad Bansko se nalazi na jednom od najlepših mesta u južnoj Bugarskoj, na obroncima planine Pirin, UNESCO-ve Svetske prirodne baštine, između planine Rila i Rodopi. Tokom poslednje decenije grad je postao moderan zimski centar i omiljena destinacija za odmor, kako za same stanovnike Bugarska, tako i za mnoge druge turiste. Njegovo ime se pročulo daleko izvan granica zemlje.
Bansko je poznat po dobro organizovanom i novom ski centru, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 936 metara. Najviša tačka je 2.600 metara, a najniža 990 metara. Bansko je najveći savremeni skijaški centar svih bugarskih i balkanskih zemalja, izgrađen uz pomoć austrijskih stručnjaka, po najnovijim i najvišim standardima. Bansko MAPA skijališta.

Nastavi sa čitanjem

7 razloga za zimski odmor u Banskom:

 • Veliki izbor hotela
  Od ekonomičnih do najluksuznijih. Većina hotela su blizu ski liftova, ali kada je potreban prevoz, svi hoteli poseduju besplatan prevoz do ski lifta.
 • Međunarodni Ski centar
  Ski- centar u Bansku smatra se kao jedan od najvećih na Balkanu, izgrađen od austrijskih stručnjaka po najnovijim standardima. Idealan za sve skijaše – decu, početnike, snowborder-e, profesionalce i sportiste.
 • Pristupačne cene
  Veliki spektar usluga kombinovane sa niskim cenama je jedan od glavnih faktora koji utiču na popularnost ovog zimovališta. Niske cene ulaznica u ski sentar i iznajmljivanje opreme. Valuta u odmaralištu je 2 leva na jedan 1 evro.
 • Uređene i dobro obeležene ski staze
  Staze različitih stepenima složenosti: 5 lakih, 9 srednjih I 2 teških. Ukupna dužina ski staza je 75 km. Skijanje cross-country – 9 km.
 • Savremeni liftovi
  Gondole sa 8 sedišta za Bansko-Benderishka(2400 osobe na sat), 8 liftova sa stolicama, 6 ski liftova, nekoliko običnih liftova, rampe za decu. Nadmorska visina kreće se od 990 m do 2.600 m. Najviša tačka ovog ski centra je 2600m.
 • Duga sezona
  Od 15 Decembra do 15 Aprila, blaga klima. Prosečna temperatura u Januaru u Bansko kreće se od +1°C do +9°C, I u ski centru od 0°C do -16°C.

Online pretraga hotela – individualna putovanja

Pin It on Pinterest

Share This