O Hurgadi

 

Hurgada se nalazi otprilike 430 km južno od Sueza, na području gde se morski tesnac širi u Crveno more; to je destinacija sa lepim peščanim plažama, toplim morem i kvalitetnim hotelima koja se u novije vrijeme jako razvila, iako je uspela da sačuva svoju originalnost s obzirom na to da je ranije bila manje ribarsko selo. Hurgada ima tri područja: Dahar (staro gradsko središte), Sakalla (novo gradsko središte i najživlji dio Hurgade) i Village Road (zona hotela). Na svakom koraku posetiocima se nude živopisna šetališta, tržni centri, restorani i noćni klubovi, u ovom gradu zabava ne prestaje.

Nastavi sa čitanjem

Hurgada broji više od 200 hotela, od najjednostavnijih do ekskluzivnijih. Za sve ljubitelje vodenih sportova, to je pravi raj jer je more u Hurgadi poznato po svojoj čistoći i bogatom podvodnom svetu. Tako možete posetiti središte grada s tipičnim arapskim ambijentom i zabaviti se kupovinom suvenira ili se opustiti u jednoj od mnogobrojnih kafana ili poslastičarnica. Hurgada je idealno mesto za porodični odmor, ali i za sve koji će rado roniti i otkrivati prelep podvodni sviet prepun šarenih korala i egzotičnih riba. U Hurgadi more tokom cele godine ima letnju temperaturu, a iza zbijenog naselja svetlucaju meke peščane dine. Zalazi sunca i romantika pod zvezdanim nebom pobrinuće se za nezaboravne pustinjske doživljaje.

 

Klima

Leta su vruća (prosečna temperatura u julu je 36.5°C). Zime su tople (prosečna temperatura u januaru je 17.5°C, 8°C noću). Kiše su retke, sušna klima. Zbog vetra khamsina koji duva sa juga, a najčešće u proleće i leto, temperature u pustinji su često iznad 100 F.
Novac

Egipatska funta (EGP, E Ł) 100 pjastera. Novčanice su u apoenima od 100, 50, 20, 10, 5, 1, 50 pjastera i 25 pjastera. Kovanice su u apoenima od 20, 10 and 5 pastera. LE – egipatska funta se deli na 100 pijastera. Unos i iznos strane valute je ograničen. Iznos lokalne valute je zabranjen. Novac možete promeniti u bankama, menjačnicama i u većini hotela (u hotelima obično lošiji kurs). Najprihvaćenije kreditne kartice: American Express, Diners Club, MasterCard, Visa ali uglavnom u većim hotelima.

Jezik

U Egiptu se govori arapski jezik

 

 

Cenovnici za Hurgadu

pdf-icon

 

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This