O Šarm el Šeiku

Šarm el Šeik poznat kao biser biblijskog Sinaja i kao najprivlačnija turistička zona Crvenog mora odsjajem nepreglednih korala uvešće vas u scenario rajskih plaža i šarenilo podvodnog sveta. Šarm el Šeik je eldorado ronilačkog turizma, gde snovi o kristalno čistom moru, posutom koralnim grebenima i zbirkom egzotičnih raznobojnih ribica iznenada postaju stvarnost. Vrlo lepo uređen i ugodan je zaliv Na’ama, gde uz živahnu promenadu možete naći brojne barove, restorane i prodavnice. Moderna hotelska naselja praktično su gradići za sebe, a rastreseni po celom zalivu nalaze se ronilački centri i škole. U većini su gosti koji neizmerno uživaju na zlatnim peščanim plažama, u jarko-tirkiznom moru kao i u brojnim izletima. Među našim posetiocima najomiljeniji su izleti: Plava pećina, razgledanje piramida u Gizi i Nacionalnog muzeja u Kairu kao i izlet brodićem u Nacionalni park Ras Mohamed.

Nastavi sa čitanjem

Klima

Leta su vruća (prosečna temperatura u julu je 36.5°C). Zime su tople (prosečna temperatura u januaru je 17.5°C, 8°C noću). Kiše su retke, sušna klima. Zbog vetra khamsina koji duva sa juga, a najčešće u proleće i leto, temperature u pustinji su često iznad 100 F.
Novac

Egipatska funta (EGP, E Ł) 100 pjastera. Novčanice su u apoenima od 100, 50, 20, 10, 5, 1, 50 pjastera i 25 pjastera. Kovanice su u apoenima od 20, 10 and 5 pastera. LE – egipatska funta se deli na 100 pijastera. Unos i iznos strane valute je ograničen. Iznos lokalne valute je zabranjen. Novac možete promeniti u bankama, menjačnicama i u većini hotela (u hotelima obično lošiji kurs). Najprihvaćenije kreditne kartice: American Express, Diners Club, MasterCard, Visa ali uglavnom u većim hotelima.

Jezik

U Egiptu se govori arapski jezik

 

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This