Atos hoteli

Da li Vam je potrebno da pobegnete od gradske gužve? Da li ste razmišljali o drugačijoj plaži za odmor? Šta ako se umesto standardnih odmora opredelite za odmor na mestu koje čini da se osećate potpuno relaksirano, u mirnom prostoru između stvarnosti, lepote i istorije. To mesto je upravo Sveta Gora.

Nastavi sa čitanjem
Planinsko poluostrvo okruženo prelepim Sredozemnim morem, planina Atos u Grčkoj poznata je po svojoj prirodi i velikom broju manastira. Poznata i kao Agion Oros (“Sveta Gora”), ova živopisna planina je dom za 20 pravoslavnih manastira. Poseta manastira predstavlja neverovatno duhovno iskustvo, a miran i jednostavan stil života monaha je zadivljujući. Manastiri nisu jedini koje treba posetiti na Svetoj Gori jer postoji toliko mnogo toga što treba videti i doživeti.

Duboko udahnite i uživajte u neverovatnim pejzažima i aktivnostima na otvorenom. Ronjenje u blizini Ammoulani i Ouranoupolis (primarna lokacija trajekta za putovanje u manastire), je jedna od omiljenih aktivnosti mnogih turista, a uživanje u podvodnim čarima dopunjuju i sportovi poput jedrenja. Za one koji preferiraju kopno, možete uživati u brdskom biciklizmu, jahanju ili planinarenju.

Za zaljubljenike u istoriju, putovanje ne bi bilo potpuno bez posete nekog od arheoloških nalazišta. Jedno od najznačajnijih, u stvari, je pećina Petralona. Poznata kao najupečatljivija u Evropi, ova pećina je nalazište sa jednimm od najlepših nalazišta u ljudskoj istoriji: 700.000 godina stare lobanje. Nalazi se na samo sat i četrdeset pet minuta od Svete Gore, definitivno vredno Vaše posete.

 

Izdvajamo iz ponude

 

Atos hoteli 3*

 

Atos hoteli 4*

 

Atos hoteli 5*

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This