fbpx

Kasandra hoteli

Halkidiki leto 2019 | Hoteli

Kasandra prvo i nama najbliže ostrvo za letovanje na Halkidikiju. Kasandra je popularni “prvi prst“ okružen morem i lepim peščanim plažama.
Hoteli na Kasandri se većinom nalaze na plažama, ponuda hotela na Kasandri je iz godine u godinu bolja i kvalitetnija. Cene hotela na Kasandri se kreću od prosečnih do veoma visokih, na cene hotela u Grčkoj utiče više faktora kao što su: kategorizacija hotela, usluga u hotelu, blizina plaže i mesta, sadržaj u hotelu.

Od najboljih i najpopularnijih mesta na Kasandri izdvajamo:

Hanioti – malo, ekskluzivno mesto, udaljeno je od Soluna 105 km. Karakteriše ga predivna i duga peščana plaža (’’Blue Flag’’), bujna vegetacija, kristalno čista i topla voda, šetalište, glavni trg, ali i mesta za dobar noćni provod – taverne, kafići, diskoteke, restorani, barovi od kojih se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, i oprema za sportove na vodi. Idealno je letovalište i za porodice sa decom i za mlade željne dobrog provoda.

Polihrono – nalazi se u kristalno čistom zalivu Toroneos, na 100 km od Soluna i jedno je od najčistijih mesta u Grčkoj. Karakterišu ga bujna vegetacija-okružen je maslinjacima, prelepa i duga peščana plaža i plićak pa je idealno za malu decu. Plaže su uređene, pesak je malo krupniji, voda je topla i čista. Posebna atrakcija je ronjenje. Posećuju ga oni koji žele miran odmor, ali ima i puno mesta za zabavu – restorani, barovi. Preporučujemo da probate grčki sladoled, originalna grčka pića kao što su Uzo, Mythos pivo i Samuka

Ima i puno prodavnica, restorana, supermarketa, fast food radnji.

Pefkohori – “borovo selo”, nalazi se 100 km od Soluna. Nalazi se u kristalno čistom Toronskom zalivu, ima bogatu vegetaciju, veliko šetalište sa brojnim restoranima, tavernama, barovima, savršen izbor za sve tipove posetilaca. Plaža je duga, peščana i ima postepen ulaz u more. Mogu se iznajmiti ležaljke, suncobrani i oprema za sportove na vodi. Idealna plaža za malu decu je Ksenija (veliki plićak) do koje se može doći autobusom. Ima barova i diskoteka, kafića, taverni, ali i romantičnih mesta za izlaske.

Kalitea – centar zabave, najpopularnija i najatraktivnija destinacija severne Grčke. Od Soluna je udaljena 94 km. Ima nekoliko važnih arheoloških lokaliteta: Hramove posvećene Dionisu, Zevsu, Nimfama. Ima prostrane peščane plaže koje se smatraju najlepšim, kristalno čistu vodu, bogatu vegetaciju. Najpoznatija plaža je Kalitea a ujedno je i najposećenija (sitan pesak). Pored prodavnica, restorana i kafića, barova, ima i nekoliko ogromnih diskoteka, pa je Kalitea pravo mesto za sve koji žele da uživaju u uzbudljivom noćnom životu. Najpopularniji bar je ’’Bouble’’.

Furka – ima predivnu peščanu plažu, kristalno čisto more, brojne prodavnice, restorane i taverne sa ljubaznim osobljem. Od Soluna je udaljeno 90 km. Idealno je mesto za sve koji žele da uživaju u mirnom porodičnom odmoru.

Kriopigi – udaljeno je 90 km od Soluna. Popularno je letovalište prvenstveno zbog netaknute prirode i pruža neverovatan pogled na zaliv Kasandre. Poznato je po peščanim plažama, povoljnoj klimi, vegetaciji, sportovima na vodi, šetalištima, kristalno čistom i mirnom moru pa je idealno za porodična letovanja.

Neke plaže su nagrađene ’’Blue Flag’’, sve su prekrivene mekim, sitnim peskom, opremljene ležaljkama i suncobranima. Ima i brojne uvale pogodne za ronjenje.

Možete posetiti Svetu Goru, pećinu Petralona, Solun. Ima i dosta restorana, taverni, kafića, barova, ali Kriopigi nije poznat po provodu do ranih jutarnjih časova. Preporučujemo da posetite riblje restorane, da probate lokalna vina i tradicionalno jelo mezedes.

Nea Iraklia– malo mesto na zapadu Halkidikija, udaljeno je 35 km od Soluna. Ima puno prodavnica, restorana, taverni… Poznato je po plažama od kojih neke imaju ’’Blue Flag’’, noćnom životu, sportovima na vodi. Idealno je mesto za ljubitelje mirnog i porodičnog odmora, ali i za turiste željne dobrog provoda i avanture.

Siviri – nalazi se na zapadnoj strani Kasandre, udaljen je od Soluna 95 km. Svakog leta se tu održava godišnji ‘’Kasandra Festival’’, a poznat je i po teatru na otvorenom..

Karakteriše ga mirno okruženje, očuvana priroda, tirkizno more, duga plaža prekrivena sitnim zlatnim peskom (možete iznajmiti ležaljke i suncobrane), brojni barovi, restorani, taverne, prodavnice. More je plitko pa se preporučuje za porodični odmor. Na jugu Sivirija su izolovane plaže koje posećuju oni koji žele usamljenost, a ima i nudista.

Nea Kalikratia – udaljen je 40 km od Soluna. Idealno je mesto za sve one koje žele umereni odmor. Preko dana možete uživati u divnoj i dugoj peščanoj plaži (sitan pesak koji se izravnava svakog jutra u centralnom delu plaže), toploj i kristalno čistoj vodi, akvaparku, igralištu i dugačkom plićaku što je idealno za decu, dok oni malo stariji mogu uživati u brojnim diskotekama, kafićima, tavernama. Duž plaže je šetalište sa klupama, a ima i prodavnica, poslastičarnica, barova na plaži koji iznajmljuju ležaljke i suncobrane ukoliko kod njih naručite piće. Nea Plage je diskoteka koja se naročito preporučuje mladima.

Halkidiki je idealan za porodice, u našoj ponudi se nalazi dosta porodičnih hotela na Kasandri, sa odličnom uslugom i kvalitetnim sadržajima za porodice sa malom decom. Popusti za decu su već uračunati u cene hotela na Kasandri.
Hoteliski smeštaj na Kasandri je podeljen prema kategorizaciji hotela. Hoteli na Kasandri se kreću prema kategorizaciji od povoljnih hotela 2* do lulsuznijih hotela 5*

Pogledajte našu ponudu za letovanje u hotelima na Kasandri za celu porodicu.

Rezervišite najbolje hotele ONLINE po odličnim cenama!
Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na [email protected] ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber)

Aktuelna ponuda