Krit | Avio paket aranžman

Krit – kolevka zapadne civilizacije; peto ostrvo po veličini u Mediteranu, a najjužnije, najveće, i po mnogo čemu najvažnije grčko ostrvo.
Krit je ostrvo izobilja, koji se već od antike smatra pravim biserom Sredozemlja. Prema grčkoj mitologiji Zevs, otac svih bogova sa Olimpa, rođen je u selu Psihro na Kritu i odrastao u pećinama planine Dikti.

Krit ima dve klimatske zone: sredozemnu i severnoafričku. Najranije prisustvo čoveka na Kritu vezuje se za period neolita, između 6.000. i 5.000. godine pre naše ere. Tokom dugog perioda neolita, na ostrvu počela je slavna Minoanska era, čije ime potiče od mitskog kralja Minosa, vladara kraljevstva. Mnogo spomenika je sačuvano od tog perioda, najimpresivnija i najpoznatija je palata Knosos gde je čak postojala mreža za vodosnabdevanje i kanalizaciju i koja je bila bolja od bilo koje druge izgrađene u Evropi, sve do rimske ere.

Krit nudi za svakoga ponešto…prekrasne plaže, kristalno čisto more, plantaže maslina, brda, kanjone…od aktivnog odmora do izleta i sportskih aktivnosti.

Krit je ostrvo kontrasta, gde se savremena turistička ponuda prepliće s neprolaznom tradicijom i istorijom. Prepustite se grčkim bogovima, neka vas na svojim krilima povedu do ostvarenja vaših snova, i postanite deo kritskog mita.

Da li ste u potrazi za turističkom agencijom koja Vam može ponuditi nezaboravan odmor na Kritu? Ako je tako, Discovery Travel je idealan izbor. Agencija Discovery Travel ima za cilj da pruži posetiocima odmore koji će im omogućiti da vide autentičnu stranu Krita, a ne samo uobičajene lokacije i atrakcije.

Pozivamo vas na Krit:
• jer je idealan ostrvo za porodice, avanturiste, istraživače, ljubitelje zabave i one koji traže pravi luksuzni odmor,
• jer je ovde postojbina kulture i duge evropske istorije,
• jer na Kritu možete otkriti kako je počela evropska civilizacija,
• na Kritu se možete prepustiti uživanju u velikim turističkim mestima kao što su Hanja, Retimno, Agios Nikolaos, Heraklion i uz to uživati u tradicionalnim brdskim selima ili slikovitim malim primorskim mestima,
• Krit će vas iznenaditi kombinacijom visokih planina, dubokih kanjona i raznolikih i prelepih plaža.

📂 Cenovnik i program putovanja Krit - aerodrom Hanja

📂 Cenovnik i program putovanja Krit - aerodrom Heraklion

Aktuelne ponude

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Svaitser 13, Rethymno 741 00, Greece

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Agia Marina (main road), Agia Marina Chania 730 14, Greece

Od

565.00€

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Daskalaki 1, Rethymno 741 00, Greece

Helen Apartments

10 noći

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Σγουραφογιαννη 2, Rethymno 741 00, Greece

Creta Star Hotel ****

7/10/11/14 noći

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Skaleta, Rethymnon, Rethymnon Crete 741 00, Greece

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Stalos 731 00, Greece

Datum

Sub, feb 16, 2019

Destinacija

Platanes, Rethymno 741 00, Greece