Santorini

Santorini, poznat kao i Thira, jedno je od najlepših grčkih ostrva, a smešteno je u južnom Egejskom moru, 200 km jugoistočno od grčkog kopna i pripada skupu Ciklada. Ostrvo, koje je praktično kaldera, današnji izgled duguje erupciji vulkana.

Ostrvo je mesto jedne od najvećih zabeleženih erupcija u ljudskoj istoriji, tzv. minojske erupcije. Neke legende govore da je na području današnjeg Santorinija bila možda čak i drevna (ali nikad dokazana) Atlantida. Kako opisuje starogrčki filozof Platon, Atlantida je uništena i potopljena, a neki veruju kako je Atlantidu izbrisala upravo ova vulkanska erupcija.

Nastavi sa čitanjem
Iako bi trebalo da ima sredozemnu klimu kao ostatak Evrope smešten na Sredozemlju ili na njegovim graničnim morima, ostrvo Santorini zajedno sa ostrvom Anafijem, prema Köppenovoj klasifikaciji, ima pustinjsku klimu.

Hoteli su uglavnom smešteni na istočnoj strani ostrva, u Kamariju, dok je na zapadnoj strani, na 300 m visokoj litici, gradić Thira koji očarava svetski poznatim plavo-bijelim izgledom i veličanstvenim pogledom. Tu je i slikovito selo Oia, jedno od najlepših turističkih sela na svetu. Glavni grad Santorinija je Firá. Santorini je poznat i po svojim nadaleko čuvenim vinima.

 

Hoteli Santorini – avionski prevoz

Cenovnici

pdf-icon

Santorini Specijal

pdf-icon pdf-icon

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This