Odmor na Tasosu

I pored brojnih prednosti Tasosa, odmor u ovoj regiji uvek nudi nezaboravnu avanturu. Ostrvo se nalazi u severnim Egejima, a ostrvo čini istoimeni okrug sastavljen od jedne opštine u okviru periferije Istočna Makedonija i Trakija. Glavno mesto na ostrvu, kao i uprava je gradić Limenas. Ostrvo čuva i brojne antičke spomenike. Šarmantna, mirna sela sa peščanim plažama, slikovitim krajolicima i planinama čine ovo meto privlačnim i raznolikim. Turističke atrakcije u Tasosu će zadovoljiti mnoge turiste. Mnoge drevne iskopine su dostupne za razgledanje, a u glavnom gradu Limenasu možete posetiti arheološki muzej što predstavlja pravo zadovoljstvo za ljubitelje istorije i drevne civilizacije. Za one koji vole planinarenje i brdske ekspedicije, vrhunska atrakcija je najviši Vrh Tasosa – Ipsarion (visina – 1500 m). Ostrvo obiluje prirodnim lepotama, a neke od poznatih plaža Tasosa su Golden Beach, Paradise, Tripiti i Psili Ammos.

Nastavi sa čitanjem
Izleti

Preporučljivo je putovanje oko ostrva, gde možete posetiti samostan Michelangelo, Starogrčke, rimske i ranokršćanske ruševine kao i šarmantna sela puna maslinjaka. Izleti se organizuju u planinskim područjima a za vreme putovanja, moguće je popeti se na vrh Ipsarionu. Zanimljiva opcija je iskusiti i tradicionalna vina, videti neverovatne stene diviti se stalaktitima i stalagnitima tajanstvene pećine Alistrati. Posetite Filipa, ruševinu drevnog grada, gde je prema legendi bilo prvo evropsko krštenje, Lydia.

Klima na Tasosu

Tasos spada u regije sa mediteranskom klimom, što znači da je veći deo godine sunčano i toplo. Zimi se temperatura retko spušta ispod 0° C. Prosek zimskih temperatura je 9° C. Najtopliji meseci su Jul i Avgust a prosečna temperatura vazduha preko dana je 31° C, dok je noću 18° C. Najviše sunčanih sati preko dana, čak 12, je u julu.  Temperatura vode od juna do novembra je preko 20° C.

 

 

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This