Sardinija

Kreiramo putovanja na Sardiniji po Vašoj meri. Sardinija letovanje 2018…Izaberite period putovanja, broj noćenja, uslugu…

U našoj ponudi se nalazi veliki broj hotela. Za više informacija molimo Vas da nas kontaktirate na rezervacije@discoverytravel.rs ili nas pozovite na +381 11 3290 452

Sardinija se nalazi na Mediteranu, na zapadnoj obali Italije. Ostrvo je veoma popularno među Italijanima ali i turistima iz ostalih delova sveta. Na Sardiniji možete uživati u prefinjenosti Kosta Smerelde, ali i u ruralnim planinama koje krase ovo ostrvo, izdvajaju se brojni istorijski lokaliteti, šarmantna mesta i gradovi i naravno prelepe mediteranske plaže.

Sardinija je ostrvo stotina plaža, ona je mesto koje vam nudi i privatnost i zabavu u podjednakoj meri, što je čini veoma primamljivim i intrigantnim delom sveta. Drugo je mediteransko ostrvo po veličini, ima savršene bele peščane plaže i tirkizne vode duž čitave svoje obale, idealna je za luksuzni godišnji odmor…Omiljeno je mesto Džordžu Kluniju, Harisonu Fordu i Stingu.

Nastavi sa čitanjem

Glavni grad Sardinije je Kaljari, u njemu živi oko 500 000 stanovnika. U gradu se nalazi veoma očuvan i netaknut istorijski centar, sa brojnim građevinama koje posetioce vraćaju u vreme dvanaestog i trinaestog veka. Ovde se nalazi i jedna od najdužih italijanskih plaža, duga čitavih osam kilometara. Odlikuje je veoma čista voda i i fini sitni pesak. Grad je bogat barovima i restoranima, kao i prodavnicama. Brojni klubovi nude sjajan noćni život, pa je uživanje u Kaljariju potpuno.

Sardinija obiluje plažama. Ostrvom se proteže skoro 2000 kilometara obale, sa velikim brojem kako uređenih tako  i divljih plaža za svačiji ukus. Kosta Smeralda „ Smaragdna obala “ je jedna od najpopularnijih lokacija na Sardiniji. Ovde se prostiru predivne plaže, kao i brojne uvale koje su idealne za intimniji provod. Portobelo se nalazi na severnoj obali ostrva, i smatra se za jedno od najromantičnijih mesta na Sardiniji. Ovde se nalazi predivna plaža, idealna za plivanje. Popularne plaže su i Pisćinas, La Pelosa, Tore dei Korsari, Timi Ama, Kaprićioli i Santa Margerita. Sardinija je poznata po najukusnijim morskim plodovima. Vrlo su popularna jela kao što su riblja čorba Burida, rakovi i dagnje. Ističu se i lazanje, kao i predivne paste. Sardinija se potpuno opravdano naziva „ lepoticom Mediterana “. Sardinija je ostrvo bogate kulture i tradicije, sjajnog noćnog života, i predivnih plaža. Sardinija je savršena destinacija za nezaboravno uživanje i odmor.

 

Cenovnik za Sardiniju

pdf-icon

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This