O Siciliji

Sicilija je mesto ekstrema i kontrasta. To je ostrvo na kojem ćete pronaći bogatu istoriju, prekrasnu arhitekturu i razne gastronomske užitke, gde noći osvetljavaju vulkani, gde se masivni planinski lanci bore za vlast, a peščane plaže krase obalu.

Nastavi sa čitanjem
Zahvaljujući povoljnoj klimi, Sicilija se može posećivati čitave godine, jer svako godišnje doba nosi svoj šarm. Uvek ćete imati nešto da radite, bilo da želite da se sunčate na zlatnim plažama, da planinarite, da posetite arheološka mesta, da skijate na Etni ili jednostavno kupovati u mnogobrojnim modnim buticima Palerma.
Na svakom koraku pronaćićete dokaze istorije Sicilije koja se proteže čak 3000 godina unatrag. Ni na jednom drugom mestu nisu Feničani, Grci, Rimljani, Arapi, Francuzi, Nemci, Španci, Italijani, pa čak i Britanci, ostavili tako bogatu ostavštinu. Sicilija je ostrvo poput ogromnog otvorenog muzeja, svedok gotovo svakoj sredozemnoj civilizaciji iz prošlosti.

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana, i najveća pokrajina u Italiji. Sadrži pregršt zanimljivosti i mesta koje možete posetiti, stoga nemojte očekivati da ćete sve videti odjednom.
To je potpuno tačno ako spomenemo i Sicilijina prekrasna ostrvca i arhipelage, Eolska ili Egadi ostrva.
Biti ćete iznenađeni, očarani i htjeti ćete još više – upravo to je posebnost Sicilije.

 

Sicilija autobusom

pdf-icon

Pin It on Pinterest

Share This