Tenerife

Kreiramo putovanja na Tenerife po Vašoj meri. Tenerife letovanje…Izaberite period putovanja, broj noćenja, uslugu…

U našoj ponudi se nalazi veliki broj hotela. Za više informacija molimo Vas da nas kontaktirate na rezervacije@discoverytravel.rs ili nas pozovite na +381 11 3290 452

Kanarska osrtva bila su poznata još u antičko doba. Nazivali su ih: Osrtva večne mladosti, Osrtva večnog proleća, Osrtva sreće. O tome svedoče zapisi antičkih pisaca. Mnogi istoričari veruju da su upravo Kanarska osrtva na mestu mitske Atlantide.
Gran Canaria, Fuertaventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, La Gomera i El Hierro- sve su ovo velika Kanarska osrtvat vulkanskog porekla. Naime, Kanari se sastoje od sedam velikih i šest malih osrtva; kako njihov broj daje broj trinaest (koji se smatra nesrećnim), Kanarci su izmislili 14. Kanarsko osrtvo. To osrtvo pojavljuje samo kao fatamorgana, a ime mu je dato prema vojniku koji ga je prvi put ugledao – San Borondon.

Nastavi sa čitanjem
Velika osrtva, njih sedam, dele se na dva velika skupa koja su naziv dobila prema glavnim gradovima:
– Santa Cruz de Tenerife: Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro
– Las Palmas de Gran Canaria: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote
Na čelu te autonomne pokrajine je predsednik. Glavni grad je Santa Cruz de Tenerife naizmenično sa Las Palmasom. Svako osrtvo ima i sopstvenu upravu nazvanu Cabildo Insular.
U doba rimljana Kanari padaju u zaborav da bi početkom 14. veka pomorci ponovo “otkrili ” Kanare. Sve do otkrića Amerike, Punta Orchilla na El Hierru smatrana je “krajem” sveta. Kanarska osrtva ime nisu dobila po kanarincima.
Gran Canaria ime je dobila po latinskoj reči canis što znači pas i to po velikim psima koji su tu živeli. Po Gran Canariji zajedničko ime su dobila i ostala Kanarska osrtva. Kanarinci, ptice, ime su dobili po Kanarskim osrtvima.

Tenerife karakterišu:
– Dobra i uglodna klima. Pogotovo u zimskim mesecima blaga klima Tenerife privlači velik broj turista iz cele Evrope.
– Mirna destinacija za odmor.
– Peščane plaže sa crnim vulkanskim peskom posebno su atraktivne.
– Noćni život privlači velik broj mladih željnih zabave. A najveći broj diskoteka, pabova i barova nalazi se u zoni Playa de las Americas.
– Svi koji vole lokalnu atmosferu i druženje sa lokalnim stanovništvom sigurno će za odmor izabrati Puerto de la Cruz
– Karneval u Santa Cruzu
– Prirodne lepote, pogotovo delovi osrtva nastali nakon vulkanskih erupcija
– Aktivnosti svih vrsta: mountain bike, tracking, free climbing, ronjenje, surfing, wind surfing, svi vodeni sportovi …
– Kontrasti: 4 različita krajolika na otoku (jug – topao i vegetacija kao u Meksiku, zapad – kao u Indoneziji, nacionalni park Teide – kao na mesecu, sever – vegetacija kao u Švajcarskoj, vrh Teide – 3.718 m)
– Interesantni izleti na okolna osrtva
– 7 golf terena

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

 

Cenovnik za Tenerife

pdf-icon

 

Španija – aktuelne ponude

Kosta Dorada Kosta Brava Majorka Ibica 

Pin It on Pinterest

Share This