Fetije

Fetije je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Turskoj i privlači na hiljade posetilaca tokom letnje sezone svake godine. Mnogo je razloga zašto je toliko popularna destinacija. Grad je izuzetno star a tu su još ostaci iz antičkih vremena koja su zanimljivi za razgledati. Kamene grobnice, uklesane u planine su samo deo onoga što treba videti. Krajolik je spektakularan i uključuje duge, prostrane plaže koje su prirodno zaštićene poluostrvom. Klima, gostoljubivost, plaže, tržnice, restorani i puno toga još, sve vas to očekuje u Fetiju.

Nastavi sa čitanjem

Na zapadu grada se nalazi luka, a odavde vas lokalni taksi ili dolmus (kombi) može odvesti pravo u srce Fetija ako ste želite u provod.

Atrakcije u Fetiju
Fetije je najpoznatiji po svojim neverovatnim stenama grobnicama. Izrezbarene u planinama iznad grada, ove stene grobnice su izgradili Lyciani. Visoke pozicije su namerno izabrane tako da mitska krilata stvorenja mogu lakše nositi duše mrtvih. Postoje brojne stene grobnice, a jedna od najpoznatijih je upravo iznad grada, Grobnica Amyntas.

Izleti i krstarenja
U luci ćete uvek naći dovoljno plovila koja su spremna da vas odvedu na ceo ili pola dana na krstarenja. Izleti mogu da traju najviše nekoliko dana a uvek uključuju i hranu. Za vreme krstarenja, pored razgledanja krajolika, brodovi se često zaustavljaju kako bi posetioci mogli da plivaju ili rone. To je zaista zabavni izlet za celu porodicu.

 

Fetije cenovnik

pdf-icon

 

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pin It on Pinterest

Share This