O Mauricijusu

Mauricijus je malo ostrvo koje je uspelo da postane jedna od najrazvijenijih svetskih turističkih destinacija, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, ljubitelja prirode, ronilaca, odnosno ljudi željnih odmora. Mauricijus ima oko 1,2 miliona stanovnika od kojih je više od polovina hindusa, muslimana, kreola i Kineza, dok evropljana ima manje od 2%. Engleski i francuski jezik podjednako su zastupljeni, dok stanovništvo govori pretežno kreolskim jezikom. Mauricijus je pravi tropski raj, međutim Mauricijus je mnogo više od samih plaža i luksuznih hotela. Svaki deo Mauricijusa je prelep ali posebno je neodoljiva njegova prirodna lepota. Nacionalni park Le Domaine de L’ Etoile nedavno je uređen i otvoren za javnost, a u njemu posetioci mogu uživati u endemskim vrstama različitog drveća, u palmama i plantažama kafe i vanile sa pogledom na jelene i raznovrsne ptice. Prirodna atrakcija je Chamarel uz koji se nalazi zemlja sedam boja, kako nazivaju ovaj prirodni fenomen peščanog tla i neobičnih boja. Mauricijus nudi raznu paletu atrakcija vezanih za kulturu, običaje, istoriju i prirodne lepote. Crne bazaltne stene na belim plažama predstavljaju podsetnik da je ostrvo vulkanskog porekla.

Grad Curepipe u unutrašnjosti je polazna tačka do kratera vulkana Trou aux cerf koji je odavno neaktivan, a na njegovom plodnom tlu se sada nalazi gusto rastinje.

Glavni grad Port Luis smešten je na zapadnoj strani ostrva. Obilazak grada ne bi imao smisla da se ne poseti Prirodnjački muzej i to samo zbog ptice dodo. Dodo je ptica neletačica koja je istrebljena u 17.veku, predstavlja simbol i zaštitni znak ostrva.

Nastavi sa čitanjem

Službeno ime : Mauritius

Površina i broj stanovnika : 1.860km2 ; 1.240.827 stanovnika

Glavni grad : Port Luis

Službeni jezik : engleski i francuski

Religija : hindusi , muslimani i katolici

Vremenska razlika : GMT + 4

Valuta : Mauricijska rupija ( MUR ), u upotrebi su sve vrste platnih kartica

Sezonalnost

Tokom cele godine Mauricijus je aktuelna destinacija. Klima je tropska. Letnji period koji je topliji i vlažniji traje od novembra do aprila, a zimski nešto hladniji i sušniji od maja do oktobra. U tom periodu su mogući i tropski cikloni. U središtu ostrva temperatura varira između 13 °C i 19 °C u julu i avgustu, a u januaru između 19 °C i 25 °C. Uz obalu su temperature oko 5 °C više. Zapadne i severne regije su nešto toplije i relativno sušnije od istočnih i južnih. Temperatura mora kreće se između 26 °C i 28 °C u letnjim mesecima. Mauricijus ima mikroklimu pa je moguće da dok je na jednom delu ostrva kiša, na drugom delu bude lepo i sunčano.

Vizni režim za Mauricijus

Za stanovnike Republike Srbije viza nije potrebna.

Dobro je znati

-Najbolje vreme za kupanje je od novembra do aprila, za surfovanje i šetnju od juna do avgusta.

-Na Mauricijusu se vozi levom stranom.

-Ima puno korala u vodi, preporučuje se obuća za vodu i plažu.

-Plaže na zapadu ostrva oko Tamarina su najbolje za surfovanje.

-Ronioci će pronaći svoj raj na zapadnoj obali u mesti Flic en Flac

-Obratite pažnju na oblačenje kada posećujete Hindu religijska mesta.

-Bog je prvo stvorio Mauricijus, a onda je na osnovu njega, napravio raj- rekao je poznati američki pisac Mark Tven

-Zaštitni znak Mauricijusa je ptica Dodo. Pernata životinja, slična labudu, neobične i jedinstvene lepote, živela je samo u šumama na ovom ostrvu.

Znamenitosti na ostrvu koje treba posetiti: utvrđenje Adelaide, policijske barake Le Kasern, promenada Port Luis – Kodan sa brojnim prodavnicama i restoranima, bazar, kineska četvrt i staro pozorište Port Luisa. Grad je poznat po botaničkoj bašti Pamplemus.

Le Morn – stena visoka 555m u čijem se podnožju nalaze najlepše plaže na ostrvu.

Šamarel – zaštićeni prirodni rezervat.

Tamarin vodopadi i Veliki basen (tu se nalazi veliki hram Boga Šive).

Gron Be– centar noćnog života.

 

Aktuelne ponude

Kreiramo putovanja po Vašoj meri. Izaberite svoj period putovanja, broj noćenja, uslugu…

Naši partneri su renomirane vodeće svetske grupacije koje garantuju najviši nivo kvaliteta i sigurnosti našim putnicima. Rezervišite najbolje hotele ONLINE po odličnim cenama!
Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na rezervacije@discoverytravel.rs ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (viber)

Izdvojili smo za Vas najprodavanije hotele: 

Pin It on Pinterest

Share This