O Sejšelima

Sejšeli su ostrvska zemlja sačinjena od 115 ostrva u Indijskom okeanu udaljena oko 1600km od obale Afrike. Ostrva koja čine srce arhipelaga su Mahe, Praslin i La Digue i na kojima se nalaze uglavnom svi hoteli na Sejšelima. Glavni grad Victoria se nalazi na ostrvu Mahe, do koga saobraćaju sve avio kompanije koje lete na Sejšele.

Aranžmani za Sejšele su aktuelni tokom cele godine, zbog toga je odmor na Sejšelima moguć u bilo kom periodu. Ostrva su uglavnom granitnog i koralnog porekla, dok plaže koje se na njima nalaze spadaju među najlepše na svetu, dosta njih je ‘’odsečeno od sveta’’ ali i često nepristupačne što Vaše putovanje na Sejšele može učiniti dodatno egzotičnijim i dati notu posebne tropske avanture. Uz blagotvornu klimu i odličnu temperaturu vazduha koja se kreće od najniže do 24 stepena i najviše koja ne ide iznad 32 stepena, pokazuje da Sejšeli predstavljaju idealnu egzotičnu destinaciju pogodnu za uživanje na plaži, šetnju prirodom, ronjenje i razgledanje bogate podvodne flore i faune, pecanje na  pučini okeana, kao i u uživanju u romantičnim trenutcima.

Ukoliko planirate da krenete na putovanje sa dragom osobom i da Vaš medeni mesec provedete na Sejšelima onda ste napravili pravu odluku. Aranžmani za medeni mesec su nešto što će Vam zasigurno zagolicati maštu da svoje bračno putovanje provete na ovoj egzortičnoj i nama dalekoj destinaciji. Provedite najromantičnije trenutke uz gledanje zalaska sunca koje se spaja sa pučinom Indijskog okeana, ispijajte egzotične koktele, uživajte u mnogobrojnim ribljim specijalitetima i tropskom voću i povrću. Hoteli na Sejšelima nude posebne pogodnosti za mladence kao što su: privatni check-in, piće dobrodošlice, korpa sa voćem i doručak u sobi, vaučeri za večeru u a la carte restoranima, popusti  za korišćenje Spa centara, pokloni iznenađenja i mnoge druge pogodnosti.

Ostrva beskrajnih belih peščanih plaža opasanih granitnim stenama koje se ulivaju u prelep Indijski okean, palme koje se njišu na vetru, hoteli koji dodiruju more. Mnogo je razloga da odaberete Sejšele za Vaše savršeno putovanje.

 

Sezonalnost

Najbolji period za posetu Sejšela u periodu visoke sezone koja ima 2 perioda: novembar i decembar mesec, jul i avgust.
Nastavi sa čitanjem
Godišnja doba na Sejšelima su podeljena prema pasatima. Od oktobra do aprila pasati sa severozapada donose topliji i vlažniji vazduh, a od maja do septembra jugoistočni pasati donose malo hladnije ali suvo vreme. Januar mesec je najkišovitiji, dok su jul i avgust najsuvlji.

Avio kompanije koje saobraćaju

Ukupno vreme trajanja leta iz Srbije je 10 sati.
Avio kompanije koje saobraćaju iz beograda su: Etihad Airways (codeshare sa Air Seychelles), Fly Emirates (codeshare sa Fly Dubai)

Etihad  Airways: letovi su iz Beograda preko Abu Dabija. Stop u Abu Dabiju u odlasku i povratkuje od 2h do 4h. Dolasci na Sejšele su u ranim jutarnjim i popodnevnim časovima, odlasci su uglavnom u večernjim časovima. Cene avio karata se kreću oko 800 €

Fly Emirates: letovi su iz Beograda preko Dubaija u codeshare-u sa kompanijom Fly Dubai. Letovi Beograd-Dubai su kompanijom Fly Dubai, letovi Dubai-Sejšeli su kompanijom Fly Emirates. Stop u Dubaiju je oko 4h, moguće je da nekada bude i do 8h. Termini prilikom dolaska i odlaska sa Maldiva su dobri, dolasci su uglavnom rani popodnevni, dok su odlasci u kasnijim večernjim časovima. Cena avio karte za Sejšele preko avio kompanije Fly Emirates se kreće oko 830 €

Transferi na Sejšelima

Transferi prilikom rezervacije hotela u agenciji Discovery Travel su obavezni.
Transferi se automatski autorizuju prilikom rezervacije hotela kroz sistem.
Nastavi sa čitanjem
Transferi od ostrva Mahe do hotela na ostrvu se obavljaju privatnim vozilom ili autobusom sa grupom, u zavisnosti od tipa transfera koji se odabere u agenciji.
Transferi od ostrva Mahe do drugih ostrva se obavljaju brzim brodom od luke iz grada Victoria.
Savetujemo da obratite pažnju prilikom povratnog leta sa Mahe-a, ukoliko imate rani jutarnji let (npr. 08h ili 09h). Dobro je rezervisati noćenje pre leta na ostrvu Mahe, pošto se transferi na Sejšelima ne obavljaju u toku večeri (dok je noć).

 

Vizni rezim za Sejšele

Za državljane Srbije viza za Sejšele nije potrebna, bez vize se može boraviti do 30 dana. Pasoš (važeći još minimum 6 meseci prilikom ulaska u zemlju)

 

Usluga na licu mesta

Profesionalni servis nemačkih turoperatora sa kojima agencija Discovery Travel sarađuje ili saradnika lokalne agencije je na usluzi našim putnicima. 
Nastavi sa čitanjem
Predstavnici govore nemački ili engleski jezik. Usluge koje su na raspolaganju su: doček na aerodromu, poseta u hotelu, 24h raspoloživ broj za hitne slučajeve kao i kontakt agencije u Beogradu, čime je kvalitet i servis osiguran.

 

Dobro je znati

Jezik – Engleski, Francuski, Kreolski
Valuta: sejšelski rupi (SCR)
Vremenska razlika: CET +3h
Struja: 240V

Morska trava: u zavisnosti od smera duvanja vetra može doći do nakupljanja trave na plažama, od novembra do marta na istoku i od aprila do oktobra na zapadu. Ovo je znak da je more na ovom ostrvu čisto i nije uopšte zagađeno. Većinom se hoteli trude da morsku travu otklone sa plaža.

Rent-a-car: Obratite pažnju da se na Sejšelima vozi levom stranom. Vozila se mogu iznajmiti samo na Maheu i Praslinu.

Izdvojena ponuda

Kreiramo putovanja po Vašoj meri. Izaberite svoj period putovanja, broj noćenja, uslugu…

Naši partneri su renomirane vodeće svetske grupacije koje garantuju najviši nivo kvaliteta i sigurnosti našim putnicima. Rezervišite najbolje hotele ONLINE po odličnim cenama!
Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na rezervacije@discoverytravel.rs ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (viber)

Izdvojili smo za Vas najprodavanije hotele: 

Pin It on Pinterest

Share This