Sicilija Avio – Katanija

Sicilija je ostrvo na kojem ćete pronaći bogatu istoriju, prekrasnu arhitekturu i razne gastronomske užitke, gde noći osvetljavaju vulkani, gde se masivni planinski lanci bore za vlast, a peščane plaže krase obalu. 

Nastavi sa čitanjem
Zahvaljujući povoljnoj klimi, Sicilija se može posećivati čitave godine, jer svako godišnje doba nosi svoj šarm. Ni na jednom drugom mestu nisu Feničani, Grci, Rimljani, Arapi, Francuzi, Nemci, Španci, Italijani, pa čak i Britanci, ostavili tako bogatu ostavštinu. Sicilija je ostrvo poput ogromnog otvorenog muzeja, svedok gotovo svakoj sredozemnoj civilizaciji iz prošlosti.

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana, i najveća pokrajina u Italiji. Sadrži pregršt zanimljivosti i mesta koje možete posetiti, stoga nemojte očekivati da ćete sve videti odjednom.
Katanija po veličini deseti grad u Italiji, ukoliko vas zanima zbog čega ovaj grad posećuju turisti iz celog sveta, možda je dovoljno reći da je gradsko jezgro grada stavljeno na spisak svetske baštine UNESCO-a. Katanija ima dobro očuvane antičke ostatke, simbol grada je Slonova fontana (sicilijanski naziv u Liotru), koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja. Fontanu je izgradio Đovani Batista Vakarini, a ona prikazuje drevnog kamenog slona iznad kojeg se nalazi egipatski obelisk iz Asuana. Samo neki od mnogobrojnih znamenitosti koji se mogu videti u Kataniji su: katedrala Svete Agate, opatija svete Agate, crkva Svetog Plaćida, Svetog Josifa, stara crkva Svete Agate, Licej Santa Marija, crkva Svetog Franje Asiškog, kao i mnoštvo prelepih fontana iz 16, 17. i 18. veka

 

Aktuelna ponuda

 

Pin It on Pinterest

Share This