Srbija

Srbija ima bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Jedna od najznačajnijih sačuvanih spomeničkih celina u Srbiji su manastiri, nastali u razdoblju od 12. do 17. veka. Raznolikost i bogatstvo spomenika nastalih u prošlosti su njena prirodna lepota. Takođe svedočanstva o praistorijskom životu na ovom području su brojna arheološka nalazišta. Ljubiteljima prirode i divljine nude se brojni izazovi u nacionalnim parkovima, rezervatima prirode i pećinama širom Srbije. Pored planina (od kojih su mnoge proglašene nacionalnim parkom) Srbija ima izuzetnih mogucnosti za odmor na selu. Očuvana priroda, čist vazduh…idealna su mesta za godišnji odmor.
Dunav kroz Srbiju treba doživeti. U savršenom skladu sa prirodom, duž dunavskih obala nižu se mnoga preistorijska naselja, rimska i srednjovekovna granična utvrđenja, manastiri i crkve, ali i dinamični moderni gradovi.

Strancu u Srbiji neće biti potrebno mnogo vremena da se uveri u gostoljubivost, ljubaznost, otvorenost i toplinu njenih žitelja. Rukovanje, desnom rukom, pri predstavljanju i upoznavanju, ljubljenje u obraz, i to tipično srpski – tri puta, nazdravljanje uz domaću rakiju, uživanje u obilnoj hrani, sve su to osobine karakteristične za Srbiju. Običaji, jela i ljudi se u Srbiji dosta razlikuju. Pođite sa nama u deo Srbije koji do sada niste videli, sigurni smo da ćemo pronaći nešto baš za Vas.

Aktuelne ponude

Pretraga

Sve destinacije
Sve vrste putovanja

Pin It on Pinterest

Share This