• Freiburg
  • Kolmar
  • Lindau
  • Strasbur

Alzas i Švarcvald od 215€

KEHL – STRAZBUR – FRAJBURG (FREIBURG) – KOLMAR (COLMAR) – RIKVIR (RIQUEWIHR) – KAJZERSBERG (KAYSERSBERG) – HAJDELBERG (HEIDELBERG) – BADEN BADEN
6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u mestu Kehl) – AUTOBUS

U Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom sa Nemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da su tu Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa prekrasnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svetskog kvaliteta sa svojim belim vinima od aromatičnih vrsta grožđa.

Veličanstvenom i divljom lepotom, planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajini Bade–Virtenberg formira izduženi pravougaonik između Karlsruhe, Štutgart, Bazela i jezera Konstanca i oduvek je fascinirao i inspirisao sa nepreglednim nizom stabala jela, borova i bukvi koje presecaju potoci, reke i gorska jezera, pašnjaci i livade, a u plodnoj dolini su udobno ušuškani ljupki planinski gradići i sela.

Pin It on Pinterest

Share This