• Borakaj - Bela plaža
  • Pijaca Talipapa
  • Hong Kong
  • Hong Kong
  • Borakaj
  • Borakaj - Bela plaža

Filipini i Hong Kong od 1290€ ✈︎

Hong Kong, Manila i ostrvo Borakaj
Uzavrela atmosfera jednog od najvećih megalopolisa na svetu u kombinaciji sa lepotama filipinskih ostrva.
Polasci: 05.11.2016, 10.12.2016, 11.01.2017, 16.02.2017, 06.03.2017.

Dobrodošli na Filipine, bez i malo preterivanja, slobodno se može reći raj na zemlji. More najlepše tirkizne boje prepun šarenih ribica zapljuskuje njegove obale, koje krase plaže sa najfinijim belim peskom. Tropska priroda, koralni sprudovi, skrivene pećine i naravno nasmejani meštani, čine ovo ostrvo posebnim. Filipinci su izuzetno ljubazni, miroljubivi i blagi ljudi. Uživaćete u njihovom društvu, sedeći u senci neke palme i posmatrajući okolinu. Zadiviće Vas njihova skromnost i jednostavnost.

Izležavaćemo se na Beloj plaži, jednoj od zvanično najlepših plaža na svetu. Ko voli šoping tu je pijaca Talipapa, koja nudi najveći izbor suvenira, možda čak i na celim Filipinima. Suvenire uglavnom izrađuju lokalci i mogu se naći razne statuete napravljene od školjki, ogrlice i narukvive, torbe pletene od pruća živih boja, pamučne haljine i majice, magneti, drveni predmeti… Najinteresantniji deo je svakako onaj sa morskim plodovima. Prodaje se i kupuje sve što živi u moru oko Borakaja: ribe, školjke, rakovi, hobotnice, meso ajkule, peraja, sipe, i sve odmah može i da se proba po vrlo pristupačnim cenama. Dani rezervisani za u uživanje…

Hong Kong grad u jugoistočnoj Kini, koji se prostire na izuzrtno velikoj površini na od 1104km2. Fizionomija prostora na kojoj se nalazi veoma je neobična, a čine je Nove teritorije, poluostrvo Kovlun, ostrvo Lantau i još 260 manjih ostrva. Hong Kong je grad-država i poseban je deo Narodne Republike Kine koji ima vrlo visok stepen autonomije, u svim oblastima života. Ima svoju valutu, svoje zakone i običaje. Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svetu sa 6500 stanovnika po kvadratnom kilometru. To je uslovilo vertikalnu arhitekturu sa mnogo oblakodera. Grad izuzetno funkcioniše zahvaljujući odlično o rganizovanom gradskom prevozu.

Ime grada Hong Kong u prevodu znači mirisna luka, a dobio ga je po mirisu tamjana koji se proizvodi u okolini. Grad predstavlja savremeni finansijski i trgovinski centar koji krase stakleni neboderi, ali i tradicija i kultura skrivena u prelepim budističkim hramovima. Grad pun kontrasta, neverovatnih panorama, odličnog noćnog provoda i izuzetno druželjubivih stanovnika.

Slični aranžmani

Pin It on Pinterest

Share This