• Japan
  • Japan
  • Japan
  • Japan
  • Japan

Japan od 1090€

Zemlja izlazećeg sunca
12 dana avionom od 1090€
avion + takse + smeštaj + transferi

Cenovnik 1

Vodimo vas u Japan, ostrvsku zemlju istočne Azije koja predstavlja izolovan svet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao retko gde na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektovao samo na arhitekturu i umetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći deo teritorije države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko sto aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 ostrva. Japanski arhipelag sadrži 6,852 ostrva od kojih su najveća  Honšu, Hokaido i Kjušuu i Šikoku.

Kjoto je bio prestonica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u centralnom delu ostrva Honšu, i ima oko 2000 hramova i svetilišta, a veći deo grada se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine od 1994. godine. Carska palata u Kjotu je stara rezidencija careva koji su ovde boravili do 1869. godine. Restauracija je započeta 1877, a danas je ovo mesto jedan od simbola carskog Japana i samog Kjota. Fudži je najviša planina Japana sa visinom od 3776 metara. Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika”, a sam Fudži je poslednju erupciju imao 1707. godine.Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetilišta na samoj planini. Za Fudži se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije.

Sakura je praznik koji se radosno očekuje i proslavlja. Iščekivanje ovog događaja počinje već u februaru. Trešnja ne cveta u isto vreme svuda u Japanu, već kao plima dolazi i zahvata celu zemlju.Japanska trešnja, latinski naziv Prunus serrulata, tipično je drvo regiona Japana, Korejskog poluostrva i Kine. Zovu je još i orijentalna, istočno-azijska ili jednostavno japanska trešnja ili sakura. Pripada soju niskog drveta, visine od osam do 12 metara. Cvetovi japanske trešnje su bele i ruzičaste boje i imaju po pet nežnih latica. Podsećaju na cvetove trešnje iz našeg podneblja, samo što je drvo niže i raskošnije krošnje i što se njeni plodovi ne jedu. Tradicija dočekivanja i praćenja cvetanja trešnje potiče još iz Heian perioda od 794. do 1191. Tada je počelo uzgajanje japanske trešnje zbog lepote cvetanja. Cvetanje trešnje u Japanu ima mnoštvo simbola. To je odraz lepote trenutka. Simbol prolaznosti svega, mladosti, života… Takođe je nagoveštaj novog buđenja, jer cvetanje trešnje i miomiris koji se stvara nagoveštavaju proleće.U Kini se ovaj cvet upoređuje s ženstvenošću i ženskom stranom ljubavi.

Cena aranžmana obuhvata:

  • Povratnu avio kartu Beograd-Tokio sa svim taksama
  • Noćenja u hostelima u višekrevetnim sobama po planu i programu puta
  • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

 

Slični aranžmani

Pin It on Pinterest

Share This