• Patagonija
  • Patagonija
  • Patagonija
  • Patagonija
  • Patagonija

Patagonija od 2290€

  • Destinacija: ,
  • Trajanje: 21 dana
  • Početak: 20/02/2018

Čile i Argentina – Buenos Aires, El Kalafate, Puerto Natales, Tores del Paine, Punta Arenas, Puerto Varas, Santjago de Čile
od 2290eur (uključene avio karte, sve takse, smeštaj, transferi)

Patagonija, prostrana ravnica na samom “špicu” kontinenta Južne Amerike podeljena je između Argentine i Čilea. Šljunkovito zemljište i glečeri, planinski venac Anda sa prelepim jezerima, fotogenični pejzaži, svež vazduh… Patagonija je prvi put zabeležena u spisima Evropljana nakon Magelanove ekspedicije, koji je dao ime lokalnom stanovništvu “Patagão“ (ljudi velikih stopala). Zemlja na kraju sveta ispresecana je putevima bez kraja sa ogromnim prostranstvom pašnjaka. Planinski venac Anda predstavlja prirodnu granicu koja Patagoniju deli na čileanski i argentinski deo. Patagonija zauzima oko 1/3 ovih zemalja.

Buenos Aires, grad na ušću La Plate u Atantski okean, prestonica je druge po veličini zemlje Južne Amerike, zemlje tanga, fudbala, vina i bifteka, Maradone i Eve Peron. Preko 30% stanovništva zemlje živi u prestonici i okolini. Argentina je dobila ime od latinske reči srebro (argentum).

El Kalafate je gradić na obali jezera Argentino, gde obilazimo Vaiču pećine i Redonda zaliv čiji su zaštitni znak flamingosi i labudovi. Otkrive ne u XII veku kada su ga nastanjivali trgovci vunom. Najveća atrakcija u ovoj oblasti je glečer Perito Moreno.

Puerto Natales je čileanski grad u Patagoniji koji će biti naša baza za dvodnevni fakultativni izlet do nacionalnog parka Tores del Paine koji se prostire na površini od 181.000 hektara, a možete se odlučiti za pešačenje, jahanje konja, obilazak parka biciklima. Dan traje preko 16 sati, a mi ćemo uživati u nestvarnim pejzažima planinskih vrhova koji se ogledaju u zelenim i plavim jezerima, a upoznaćemo se i sa retkim vrstama koje su karakteristične samo za ovo područje – Andski kondor, Crnogrudi orao, Čileanski famingo… Tores del Paine više puta proglašavan je za najlepši nacionalni park na svetu.

Obilazimo Punta Arenas odakle kreću istraživačke grupe za Južni pol. Kolonija pingvina je najveća atrakcija na ovom području.

Santjago de Čile je šarmantan i čist grad bez kesa, opušaka, papirića, bez prepunih kontejnera, polomljenih izloga, klupa i reklama, savršena povezanost svih delova grada metroom… Parkovi puni cveća, velike krošnje drveća, dekorisano žbunje, sve kao iz bajke. Malo staro gradsko jezgro oličeno je u kolonijalnoj arhitekturi i baroku, a oko njega je širi centar, iz vremena procvata trgovine i naglog porasta stanovništva u glavnom gradu. Neboderi, moderni bilbordi, bogati šoping-centri, skupi butici, jeftine robne kuće i još jeftiniji taksi, pijace sa izobiljem voća, povrća i plodova mora i vinarije koje ne zaobilazimo. Paseo Ahumada, glavna ulica u kojoj vrvi od ljudi, nezaobilazna je tačka u našem obilasku grada!

Slični aranžmani

Pin It on Pinterest

Share This