• Plaja del Karmen
  • Meksiko Siti
  • Puebla
  • Palenke
  • Teotihuakan

Putevima Asteka i Maja od 1550€ ✈︎

  • Destinacija:
  • Trajanje: 17 dana

Putovanje u Meksiko
Meksiko Siti, Puebla, Oahaka, San Kristobal, Palenke, Merida, Plaja del Karmen
uključene avio karte, sve takse, smeštaj, transferi

Vodimo Vas na put kroz najlepše delove Meksika – obilazimo drevne gradove i lokalitete kulture i tradicije Asteka i Maja. Krećemo iz glavnog grada Meksiko Sitija, posećujemo veličanstveni Teotihuakan, penjemo se na piramide Sunca i Meseca, pa idemo za kolonijalni grad Pueblu. Obilazimo Oahaku i Monte Alban koji je predstavnik zapotečkog perioda. Odatle idemo za San Kristobal i Palenke, kupamo se u predivnim tirkiznim kaskadama Akva Azula, a nakon toga upućujemo se za Meridu koja se smatra jednim od najlepših kolonijalnih gradova u Meksiku. Nakon Meride upućujemo se u Plaju del Karmen, karipski raj u kome ćemo uživati u suncu, pesku i moru, i odakle ćemo videti i čuvenu Čičen Icu, kao i Tulum i Kobe.

Prestonica Meksika je trenutno najveći grad na svetu, prebogat nasleđem carstva Asteka i prelepim zgradama iz kolonijalnog perioda španske vladavine. Izleti u Teotihuakan, piramide Sunca i Meseca, bogati Muzej arheologije i muzej čuvene slikarke Fride Kalo i njenog muža umetnika Diega Rivere. Otkrićemo zašto Pueblu zovu “gradom anđela”, i obići ćemo kolonijalne građevine stare preko 400 godina.

Drevni grad Maja – T Ho, Španci su nakon osvajanja, predvođeni Franciskom de Montejom preimenovali u Meridu. Grad se nalazi na Jukatanu, na oko 35 kilometara od obale, a nazivaju ga “vratima u svet Maja” i “belim gradom”. S obzirom na svoju pretkolonijalnu istoriju, Merida se smatra jednim od najstarijih neprekidno naseljenih gradova u Americi.

Idemo južnije – u Plaju del Karmen, prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi… Iz Plaje del Karmen imaćemo priliku da obiđemo čuvenu Čičen Icu, grad Maja koji je proglašen za novo svetsko čudo. Usput se kupamo u cenotama – prirodnim jezerima u pećinama, a obilazimo i tradicionalni grad Valjadolid.

Tulum važi za jednu od najlepših lokacija na Jukatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imaćemo priliku da posetimo i arheološki lokalitet – Kobu i da sa vrha piramide posmatramo nepreglednu džunglu oko nas.

Slični aranžmani

Pin It on Pinterest

Share This