Zimovanja u Italiji

Italija nudi skijašima brojne ski centre koji u kombinaciji sa „dolce vitom“ daju posebnu čar zimskom odmoru. Svetski je poznato skijaško odredište. Torino 2006. i Cortina d’Ampezzo 1956. su bili domaćini zimskih Olimpijada. Pored brojnih lokacija u Dolomitima, svetski poznat je i Bormio kao sedište Svetskog prvenstva 1985 i 2005. Osim toga tu je i Livigno smešten u bescarinskoj zoni ili Madonna di Campiglio u Trentinu.

Nastavi sa čitanjem
Predivni predeli, vrhunski pripremljene staze, odlična apres ski ponuda, samo su neki od razloga zbog kojih morate posetiti neko od italijanskih skijališta. Skijališta u Italiji omiljena su destinacija iskusnijim skijašima, jer imaju dovoljan broj strmih i zahtevnih ski staza, a relativna blizina skijališta u Italiji omogućava kvalitetno zimovanje.

Skijališta su smeštena u njenom severnom, alpskom delu a najveća grupacija Dolomiti Superski su ono što svakako ne treba propustiti, s obzirom da jedan skipas pokriva 12 fantastičnih skijališta i više od 1220 km staza. U mestima kao što su Madonna di Campiglio, Folgarida, Marilleva, Paganella, Andalo, Passo Tonale, Bormio ili Livigno, dočekaće vas uvek ležerni i prijateljski raspoloženi domaćini, dobra hrana i još bolje piće, restorani, picerije, pubovi, apres ski barovi, kao i prohodni putevi očišćeni od snega i ski busevi koji saobraćaju u tačno dogovoreno vreme.

U svakom većem centru ćete uz navedeno naći i svojevrsni javni sport-wellnes centar gde možete klizati, plivati, igrati tenis, a nakon toga se opustiti u vrućim isparavanjima neke od brojnih vrsta sauna. Sve to nudi i većina hotela uz isto tako povoljne cene.Sve ovo, skijališta u Italiji svrstava u sam vrh skijaške ponude, garantujući sneg i propratne sadržaje za sve skijaše, a vaše zimovanje čine nezaboravnim. Ono što Italijani vole isticati kao svoju prednost jeste pretežno sunčano vreme (u proseku 8 od 10 sunčanih dana). Jednostavno, čini se da italijanski „la dolce“ vita živi i visoko na severu.

Italija se sastoji se od poluostrva i dva velika ostrva na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica joj se nalazi na severu, na Alpima, gde se graniči sa Francuskom u zapadnom delu, Švajcarskom na severozapadnom delu, Austrijom na severnom delu, i Slovenijom na severoistočnom delu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom.

Aktuelne ponude

Pretraga

Sve destinacije
Sve vrste putovanja

Pin It on Pinterest

Share This