Andaluzija - Discovery Travel | Hoteli | Individualna putovanja

Andaluzija

Andaluzija | Hoteli | Individualna putovanja

Kreiramo putovanja po Vašoj meri. Izaberite period putovanja, broj noćenja, uslugu…

U našoj ponudi se nalazi veliki broj hotela. Za više informacija molimo Vas da nas kontaktirate na [email protected] ili nas pozovite na +381 11 3290 452

Andaluzija je najjužnija autonomna zajednica Španije, drevne istorije, povezane, u glavnom sa Mavarima na teritoriji Al Andaluza. Smatra se da je Andaluzija najreprezentativnije područje Španije, koja živi punim životom, u ritmu vrelih zvukova flamenka. Krvave koride, peščane plaže, tapas-barovi i religijske procesije čine andaluzijsku svakodnevnicu. Jug Španije pun je kontrasta, poput pejzaža Andaluzije, u okolini Almerije, nalazi se gotovo pravo pustinjsko područje, koje je postalo inspiracija stvaraocima špageti vesterna i snegom pokriveni vrhovi Sijera Nevade – koja je cilj ljubiteljima planinarenja. Blizina velikih vodenih površina je uticala, osim na istoriju, i na kuhinju i razvoj priobalnih letovališta.

Andaluzija se prostire na jugu Pirinejskog poluostrva, gde je zapljuskuju vode Atlantika, Gibraltarskog moreuza i Sredozemnog mora. Sastoji se iz osam provincija: Almerie, Kadiza, Kordobe, Granade, Haena, Uelve, Sevilje i Malage.
Glavni spomenici kulture i arhitektonski kompleksi sačuvani su do današnjih dana. Neki od njih kao što su dvorac tvrdjava Alhambra u Granadi, crkva Uspenja Bogorodice i džamija Meskita u Kordobi i čuveni zvonik crkve Hiralda u Sevilji, su deo svetskog nasledja UNESCO. Domovina Velaskeza, Murilja i Pikasa čuva u svojim crkvama, dvorcima i muzejima bisere slikarstva, skulpture, juvelirske umetnosti…

Sevilja je prestonica Andaluzije, svojevrstan, raznobojan, prelep grad sa uzbudljivom koridom i najstrastvenijim flamenkom. Krivudave stare uličice grada mame u duge šetnje i otkrivanje njegovih lepota. Simboli Sevilje su dvorac i tvrdjava Alkazar, zvonik katedrale Hiralda – nekada minaret grandiozne džamije iz 12. veka, „Zlatna kula“ Tore d Oro i manastir Santa Marija de las Kuevas.

Granada je mašta pesnika, muzičara i postojbina mavarske tvrdjave Alhambra. U njoj se vešto preklapaju katoličanstvo i islam. Kuće su spolja oblepljene plakatima o „početku kursa igre života“ (flamenka) a unutrašnjosti ovih tipično mavarskih kuća pretrpane su slikama.

Malaga je veliki lučki grad sa očaravajućim istorijskim centrom. Iz ovog mesta stižu i dve glavne turističke zabave: kupovina i šetnja po krivudavim ulicama prepunim zelenila i cveća. U njoj su rodjena dva, prosto obožavana, umetnika, Pikaso i Banderas. Pikaso je u Malagi živeo kratko, u mladosti, a grad mu se odužio gradnjom muzeja dostojnim njegove reputacije.

Kadiz je jedan od najstarijih gradova Evrope. Njegovo istorijsko jezgro je malo ali izuzetno interesantno a široke peščane plaže idealne za sportove na vodi.

Kordoba je divan, tihi grad, gde je turista malo, a postoje najmanje tri razloga za posetu: umetnost, istorija i gastronomija. Osim toga, po tvrdnji očevidaca, žene Kordobe su najlepše u Španiji. Grad je spojio i tri kulturna sloja, hrišćanstvo, judeizam i islam. Jedna od najvažnijih gradjevina Andaluzije je velika Meskita džamija, arhitektonsko čudo islamske umetnosti 8. veka. Nikako ne treba propustiti ni Jevrejsku četvrt kao ni čudesan dvorac hrišćanske umetnosti – Alkazar.

Kosta del Almeria je obala neobičnog reljefa koja se proteže duž južne obale Pirinejskog poluostrva i tek je nedavno privukla pažnju turista.

Kosta de la Luz je nekada bila poželjan osvajački pravac Grka, Rimljana i Mavara a danas je idealna obala, u dužini od 200 km, ljubitelja mirnog i opuštenog odmora.

Kosta del Sol, koju zapljuskuje Sredozemno more, se pruža od Malage 150 km prema zapadu. Dobila je ime „sunčana obala“ jer ima oko 320 sunčanih dana godišnje.

Blizina planinskog masiva Sijera Nevade štiti obalu od uticaja hladnih vetrova, održava prosečnu dnevnu temperaturu na oko 20ºC i čini je voćnim rajem Španije.

10 stvari koje preporučujemo da uradite u Andaluziji:

1. Pronaći najbliži spomenik Kolumbu i potpisati se na njegovoj zadnjoj strani.

2. Posetiti katedralu koja postoji u svakom gradu.

3. Odgledati koridu ili bar arenu u kojoj se održava.

4. Osetiti ukus gaspača.

5. Popiti „Cruzcampo“, poznato seviljsko pivo.

6. Dozvoliti flamenku da zauvek ostavi trag u srcu.

7. Videti u punoj lepoti Gibraltar.

8. Uplašiti se u klancu Garganta del Chorro

9. Saznati kako „igraju“ andalužanski konji na šou programu u Heresu.

10. Provozati se u Sevilji „rečnim tramvajem“ po Gvadalkiviru.

Aktuelne ponude

Po osnovu administrativnih troškova rezervacije, prikazana cena iz online pretraživača se uvećava za 3%. Za nejasnoće i pitanja kontaktirajte nas putem emaila [email protected] ili putem telefona +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber / WhatsApp)

  Tip putovanja (obavezno)

  Ime i prezime (obavezno)

  Telefon (obavezno)

  Vreme za poziv (obavezno)
  Ukoliko želite da Vas pozovemo u vezi vašeg odmora, kada je najbolje vreme:

  Vaš email (obavezno)

  Destinacija (obavezno)

  Datum polaska (obavezno)

  Broj noći (obavezno)

  Broj odraslih (obavezno)

  Broj dece (datum rođenja obavezan)

  Tip sobe (obavezno)

  Kategorija smeštaja (obavezno)

  Prevoz (obavezno)

  Planirani budžet

  Posebne napomene

  POPUNJAVANJEM OVE FORME VAŠI PRIVATNI PODACI (IME, PREZIME, E-MAIL ADRESA, BROJ TELEFONA) BIĆE SAČUVANI U NAŠOJ BAZI PODATAKA RADI LAKŠE I BRŽE KOMUNIKACIJE SA VAMA. ZA DETALJNIJE INFORMACIJE O TOME KAKO ČUVAMO I ŠTITIMO VAŠE PRIVATNE PODATKE POSETITE NAŠU STRANICU "ZAŠTITA PODATAKA I POLITIKA PRIVATNOSTI".