Kefalonija - Discovery Travel | Bus i avio aranžmani

Kefalonija

Kefalonija | Bus i avio aranžmani

Kefalonija je ostrvo bujnog zelenila, prelepih plaža i kristalno čiste vode zelenkasto-plave boje, nalazi se između Lefkade i Zakintosa. Glavni grad je Argostoli, smešten na zapodnoj obali, izgrađen je amfiteatralno. Odlikuje ga intenzivni gradski život i mnoštvo različitih vidova zabave: brojne prodavnice, butuci za svačiji ukus, kafići, restorani za opuštanje i blizina plaža.
Kefalonija pripada grupi Jonskih ostrva, po površini najveće ostrvo ovog arhipelaga. Jedinstvena po svojim zelenim planinama koje se stapaju sa plavetnilom mora. Borovi i čempresi pokrivaju vrhove planine Ainos, dok su u njenom podnožju maslinjaci i vinogradi sa poznatom sortom grožđa od koje se proizvodi istoimeno, popularno vino Robola.

Kefalonija je najelitnije Jonsko ostrvo sa modernim hotelskim kompleksima i luksuznim vilama koje ugoste na hiljade turista u letnjem periodu. Poznata po svojim egzotičnim plažama, koje se većinom nalaze na njenoj istočnoj obali, a samo neke od njih su Myrtos, Antisamos, Lourdas, Skala. Upravo zbog prelepih plaža, ovo ostrvo je izabrano za snimanje čuvenog holivudskog filma “Mandolina kapetana Korelija”, sa Nikolas Kejdžom i Penelope Kruz u glavnim ulogama, koji je snimljen po istoimenom romanu.

Zbog veličine ostrva, na plažama nikada nije gužva, pa iako važi za porodičnu destinaciju, ovo ostrvo privlači sve one koji žele da se odmore i uživaju u čarima njegovih prirodnih lepota. Ima ovde sadržaja i za avanturiste, koji će moći da istražiju ne samo obale, već i unutrašnjost ostrva. Plaže su pogodne za razne sportove, čak će i surferi ovde da nađu svoje mesto. Ljubitelje ronjenja i snorklinga, neverovatno morsko dno će sigurno da zadovolji. Tu su i biseri Kefalonije koje treba obići, spektakularna podzemna pećina Drogarati i Melisani jezero, nacionalni park na planini Ainos sa 6km pešačkih staza za ljubitelje šetnje i planinarenja, kao i litice ove planine na kojima žive divlji konji… Možda ćete čak imati priliku da na svom odmoru naiđete na retke Caretta caretta morske kornjače čije je utočište upravo ovde, kao i na foke Monachus monachus.

Kulinarska ponuda je veoma bogata, pa nećete ostati imuni na tradicionalne grčke i morske specijalitete, ali ni lokalne specijalitete od jagnjetine, zečetine, slatkiše i pite čiji se recepti prenose s kolena na koleno. Brojni restorani i barovi zadovoljiće i ukus najprobirljivijih, a kada krenete kući, ne zaboravite da kupite nešto od domaćih proizvoda: žuti sirevi, feta sir, maslinovo ulje, med, vino…

Iznajmljivanje automobila je imperativ za one koji žele da obiđu ostvo, s obzirom da javni gradski prevoz retko saobraća. Vožnja po krivudavim planinskim putevima je svojevrsna avantura i predstavlja pravo zadovoljstvo u kombinaciji sa uživanjem u pejzažima i pogledom na more.

Burna prošlost i bogata istorija učinili su da uz veliki broj istorijskih gradova i spomenika možete oživeti vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Na Kefaloniji se nalaze istorijski spomenici iz vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Ovo veliko grčko ostrvo sa susednom Itakom je dom Odiseja, legendarnog kralja opevanog u Homerovoj Odiseji. Posebno su zanimljivi venecijanski dvorac Assos iz 17. veka, dvorac Agios Georgios za koji se pretpostavlja da je iz 12. veka, manastir Agios Gerasimos posvećen zaštitniku ostrva, arheološku muzej u Argostoliju sa kolekcijom vrednih predmeta iz mikenskog, rimskog i helenističkog doba iz svih krajeva Kefalonije… Mesto Fiskardo, najsevernija luka Kefalonije je jedno od retkih mesta koje je posle strašnog zemljotresa ostalo gotovo netaknuto, a u tradicionalnim selima koja su poprimila nešto i od modernog doba, mogu da se nađu i građevine od pre nekoliko stotina godina.

Preporučujemo i krstarenje do obližnjeg ostrva Itaka, koje ima samo 3000 stanovnika i prelepu marinu i živopisna naselja. Ne propustite zalazak sunca u manastiru Kipouria koji se nalazi na litici tik uz more i otkrijte tajnu koju krije crkva u selu Markopoulis.

Želimo Vam nezaboravan odmor!

Aktuelne ponude

apollonion-asterias-resort-spa-hotel

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Xi Beach, Lixouri, Kefalonia 282 00, Grčka

From

925.00€
vila-tzaki

Vila Tzaki

10 noći

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Lassi, Argostoli 281 00, Greece

From

445.00€
kefalonia-katerina

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Lassi, Kefalonia 281 00, Greece

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

3 Vironοs, Vironos 3, Argostoli 281 00, Greece

From

725.00€

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Dion Layragka, Argostoli 281 00, Greece

From

599.00€

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Λάσση, Κεφαλονιά 281 00, Greece

From

1,025.00€

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Livathou 281 00, Greece

From

925.00€

Date

Tue, Apr 30, 2024

Departure

Elios Proni 280 86, Greece

From

985.00€