Gran Kanarija - Discovery Travel | Hoteli | Individualna putovanja

Gran Kanarija

Gran Kanarija letovanje | Individualna putovanja

Gran Kanarija je jedno od španskih Kanarskih ostrva, nalazi se na severozapadu Afrike (oko 100 kilometra zapadno od obala Maroka u Atlantskom okeanu) i treće je po veličini i najpopularnije jer nudi raznolik provod, i posebno privlači mlađe turiste zbog dobrog noćnog života.

Kanarska ostrva su vulkanskog porekla i ono što je veoma zanimljivo jeste činjenica da se sva ona razlikuju između sebe. Najveće ostrvo je Tenerife, a najmanje El Jero. Na Tenerifima se nalazi najviša planina u Španiji – vulkan Teide sa svojih fascinantnih 3.718 metara visine.

Ostrvo Gran Kanarija nosi nadimak „mini-kontinent“ zbog neverovatnih razlika u pejsažu na maloj teritoriji. S jedne strane imate bujnu vegetaciju, planinske vrhove, a sa druge strane deonice koji podsećaju na pustinju. Klima je na najvećem delu ostrva suptropska, i delimično suva, a vreme je ujednačeno i vrlo prijatno tokom cele godine. I pored toga što je klima blizu idealne, dešava se da vreme bude loše od sredine oktobra do marta, i tada temperatura može da padne na 11-12 C, uz jak vetar. Najprijatnija klima i sa najmanje vetra je u južnom delu ostrva. Zimi ovde pada najmanje kiše.

Glavni grad je Las Palmas de Gran Canaria i nalazi se u severnom delu ostrva. Broj stanovnika dostigao je skoro 700.000, tako da je sada među prvih 10 gradova u Španiji, a najveći je na Kanarskim ostrvima. Turistički deo je smešten na jugu ostrva, a glavna turistička zona je Maspalomas. Javni prevoz je odlično organizovan i povoljan. Centralni deo ostrva je brdovit i na vrhovima se nalaze ostaci drevnih borovih šuma.

Najpopularnije plaže su Maspalomas, Playa del Ingles, Amadores, Anfi del Mar, Puerto Rico, i Playa de Mogán

Aktuelne ponude

Po osnovu administrativnih troškova rezervacije, prikazana cena iz online pretraživača se uvećava za 3%. Za nejasnoće i pitanja kontaktirajte nas putem emaila [email protected] ili putem telefona +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber / WhatsApp)

  Tip putovanja (obavezno)

  Ime i prezime (obavezno)

  Telefon (obavezno)

  Vreme za poziv (obavezno)
  Ukoliko želite da Vas pozovemo u vezi vašeg odmora, kada je najbolje vreme:

  Vaš email (obavezno)

  Destinacija (obavezno)

  Datum polaska (obavezno)

  Broj noći (obavezno)

  Broj odraslih (obavezno)

  Broj dece (datum rođenja obavezan)

  Tip sobe (obavezno)

  Kategorija smeštaja (obavezno)

  Prevoz (obavezno)

  Planirani budžet

  Posebne napomene

  POPUNJAVANJEM OVE FORME VAŠI PRIVATNI PODACI (IME, PREZIME, E-MAIL ADRESA, BROJ TELEFONA) BIĆE SAČUVANI U NAŠOJ BAZI PODATAKA RADI LAKŠE I BRŽE KOMUNIKACIJE SA VAMA. ZA DETALJNIJE INFORMACIJE O TOME KAKO ČUVAMO I ŠTITIMO VAŠE PRIVATNE PODATKE POSETITE NAŠU STRANICU "ZAŠTITA PODATAKA I POLITIKA PRIVATNOSTI".