Kušadasi - Discovery Travel | Turska letovanje | Paket aranžmani

Kušadasi

Kušadasi | Turska letovanje | Bus & Avio paket aranžmani

Kušadasi je prva turisticka destinacija u Turskoj na obali Egejskog mora, u oblasti Ajdin. Važi za idealno mesto za kombinaciju odmora i dobrog provoda. Kušadasi je poznat po lepim pešcanim plažama i kao glavna destinacija kruzera. U neposrednoj blizini Kušadasija nalaze se brojni istorijski i arheološki lokaliteti. Nalazi se u blizini Efesa, Artemidinog hrama, kuće device Marije, sedam spavača, Didime, Priene, Milete…U blizini se nalazi i ostrvo Pigeon u kome se nalazi utvrđenje – vizantijski dvorac, koji je svojevremeno čuvao grad.

Brojne su plaže u samom Kušadasiju ali i njegovoj bližoj okolini. Svim plažama je zajednička osobina čista voda i savršeni vremenski uslovi. Na plažama je moguće iznajmljivanje pedalina, banana čamaca, skutera, ležaljki i suncobrana, kabina za presvlačenje i WC, za malu novčanu nadoknadu.

1.GRADSKA PLAŽA (DOWNTOWN BEACH) je još poznata kao BATHS BEACH ili PALM BEACH – je jedina plaža u centru Kušadasija. Smeštena je između luke i marine i veoma je popularna zbog blizine gradskom jezgru i velikom broju hotela. Sa plaže se pruža divan pogled na Ostrvo Golubova (Pigeon Island). Mesto je idealno za uživanje na Suncu, a pored glavne ulice (preko puta plaže) su brojni sadržaji: kafići, restorani, prodavnice, butici…

2.LADIES BEACH u Turskoj je poznata kao Kadinlar Denizi, jedna je od najpoznatijih i najprometnijih plaža u Kušadasiju. Duga je 2 km. Naziv joj potiče iz vremena kada je plaža bila određena samo za ženske kupače. Ne samo zbog veoma bogatog sadržaja na samoj plaži i u njenoj okolini, Ladies beach je veoma popularna zbog izuzetno bistre, plitke vode, 1km dugačke peščane plaže i blizine gradskog jezgra. Na plaži se nalazi spasilačka služba koja radi svakog dana od 08:00 do 19:00. Restorani na samoj plaži nude specijalitete iz gotovo svih svetskih kuhinja, a posebno Turske, Kineske i Indijske. U večernjim satima turisti ne žele da propuste veličanstveni zalazak Sunca iza Grčkog ostrva Samos, koji proprate uz čašu vina, sa terase nekog od brojnih kafića. Na plaži se nalazi i najpoznatiji noćni klub u Kušadasiju Cuba Beach Club. Do plaže se lako stiže minibusevima, koji polaze iz Kušadasija svakih par minuta, a za ljubitelje pešačenja potrebno je samo 15 minuta hoda.

3.LONG BEACH dugačka je čitavih 18km. Vremenom, plažu su delili vlasnici restorana i kafića na manje delove, pa tako svaki deo te plaže nosi danas svoje ime. Samo početak plaže i dalje nosi naziv Long Beach, ali je to još uvek najsadržajniji i najpopularniji deo čitavog kompleksa. Plaža je udaljena od Kušadasija 6km i do nje se može doći Sahil Siteleri minibusevima koji polaze na svakih 5 minuta. Na plaži se pored uobičajenih sadržaja nude i stoni tenis i bilijar.

4.DIAMOND BEACH ili GOLD BEACH nalazi se ispred starog odmarališta Nazili Sitesi i Aydin Tur Sitesi. Ova plaža se još naziva i Siteler (vidikovac), gde je većina vikendica bila locirana. Od glavnog puta ka plaži, proćićete pored Nazili Bazaar, gde možete da se zabavite šopingom. Usput se nalaze brojni restorani sa tipičnim Turskim sendvičima i drugim specijalitetima. Izmedju Gold i Long beach-a moguće je jahanje konja. Može se doći do plaže poznatim minibusevima koji često saobraćaju, a poznati su kao Sahil Siteleri.

5.SILVER SAND BEACH je peščana plaža locirana u SSK oblasti. SSK je naziv veoma starog odmarališta za radnike u SSK-u (Social Security in Turkey). Na samom početku plaže je divna kafeterija koja nudi sendviče i pića tokom dana, a uveče poslužuje i večeru. Plaža je bogata sadržajima. Do plaže se lako stiže Davutlar minibusevima.

6.PARADISE BEACH (Rajska plaža) je u produžetku Silver beach-a. Na plaži i u njenoj neposrednoj okolini ima puno sadržaja: malih restorana, kafića i barova, ležaljke i suncobrani, riblja pijaca (koja radi samo tokom letnje sezone), pekara, postoje i 2 supermarketa u blizini.

7.LOVE BEACH na početku plaže je mala marina za glisere i ribarske brodiće, pored koje se nalazi kafe koji nudi sendviče i pića ali i usluge roštilja za piknik koji se nalazi u blizini. Ovo je lepo i mirno mesto, odakle imate predivan pogled na Grčko ostrvo Samos i prelepa brda Nacionalnog parka. Do plaže se dolazi Davutlar minibusevima.

8.KUSTUR BEACH je 3 km udaljen od samog grada i još jedna je plaža u nizu, poznata po svojoj čistoći. Nije tako posećena pa nema ni gužve na plaži. Uglavnom je peščana ali ima i šljunkovite delove. Plaža je duga 4,5 km.

9.NATIONAL PARK BEACH je izuzetno važna plaža, ne samo za Kušadasi već za celu Evropu. Sastoji se iz nekoliko malih zaliva. Priroda je predivna i očuvana. Iako je Nacionalni park udaljen 30-ak km od grada, do njega se lako dolazi minibusevima. Ovde postoji mogućnost za piknik pod krošnjama drveća, dok posmatrate more. Ovde je najčistija voda u okrugu Kušadasija.

Izdvojena ponuda

amara-sealight-elite-hotel

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Yavansu Mahallesi, Hüseyin Can Bulvarı No:40, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

1,100.00€
palm-wings-beach-resort

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Davutlar Mahallesi, Adnan Kahveci Cad., 09430 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

592.00€
hotel-palmin

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Kadınlar Denizi Mahallesi, 09400 Boyalık / Kuşadası/Kuşadası/Aydın, Turkey

From

400.00€
hotel-mirabel

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

İkiçeşmelik Mahallesi, Adalıoğlu Sitesi, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

410.00€
hotel-grand-blue-sky

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Mevkii, Kadınlar Denizi Mahallesi, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

714.00€
asena-hotel

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Kadınlar Denizi Mahallesi, Kadınlar Denizi Cd. No:29, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

331.00€
hotel-saturn

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

No:, Cumhuriyet Mahallesi, 18. Sokak, 09460 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

154.00€
hotel-golden-gate

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Kadınlar Denizi Mahallesi, 09400 Kuşadası/Aydın Province, Turkey

From

189.00€
hotel-city-pension

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Kuşadası, Aydın Province, Turkey

From

130.00€
hotel-melike

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Kuşadası, Aydın Province, Turkey

From

95.00€
golden-moon-apartmani-kusadasi

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Hacı Feyzullah Mh., Çağdaş Sitesi Yolu No:1, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

189.00€
happy-apartmani-ladies-beach

Date

Tue, Jul 2, 2024

Departure

Kadınlardenizi Mahallesi kadınlar denizi, Kadınlar Denizi Mahallesi, 20. Sk. no:11, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey

From

201.00€