Zimovanje u Bugarskoj - Discovery Travel | Bansko | Borovec | Pamporovo

Zimovanje u Bugarskoj

Zimovanje u Bugarskoj

O Bugarskim skijalištima

Česta i velika ulaganja u bugarsko skijanje u poslednjih nekoliko godina svrstava Bugarsku u rang zemalja s najvećom ekspanzijom skijaškog sporta uopšte.

U Bugarskoj ima oko 12 ski centara, a u planu je gradnja novih, sve sa cilljem da se privuče što veći broj stranih turista koji u Bugarskoj još uvek mogu naći relativno jeftin zimski odmor. Izdvajamo BANSKO i BOROVEC.

O Bugarskoj

Bugarska je jugoistočnoevropska država koja graniči sa Grčkom, Turskom, Srbijom, Makedonijom i Rumunijom. Glavni grad države je Sofija.  Bugarska se nalazi na važnom putom pravcu koji dolinom reke Marice povezuje srednju Evropu s Malom Azijom i Bliskim istokom. Značaj ima i granična reka Dunav kojom se izvoze poljoprivredne sirovine, a važna je i za dobijanje energije.

Autobuski prevoz i Ski pass usluge

Dragi putnici, želimo da Vas obavestimo da u ponudi imamo i sledeće usluge vezane za Bugarsku:

– autobuski prevoz do Banskog / Borovca

– ski pass Bansko i Borovec

Info možete preuzeti ovde: SKI PASS USLUGE / BUGARSKA ZIMA 2019 

Bansko, spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije, to je grad Bansko. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.

Borovec je smešten na severnim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu – Musala (2925 mnv), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mesto za odmor i bavljenje sportom. Snežni pokrivač je najpostojaniji u predelu ski staza Markudžik (2040–2560 mnv). Borovec raspolaže svime što je neophodno za skijanje: obiljem dugih, različitih staza, ski–garderobama snabdevenim modernom opremom, ski školama i dečjim vrtićima.

Aktuelne ponude