Dubai - Discovery Travel | Daleke destinacije | Avio karte | Viza za Dubai

Dubai

Dubai ✈️ Direktan let iz Beograda – Svakodnevni polasci

Grad Dubai je smešten na obali, odmah do pustinje i odlikuje ga veoma topla klima. Vazduh je veoma suv tokom toplih dana, a vlažan tokom hladnih.

Delovi grada:

AL BARŠA (Al Barsha) Deo grada u kome se nalazi šoping centar Mall of the Emirates koji poseduje zatvoreni veštački ski centar. Iz ovog dela grada se lako može stići do Palminog ostrva i luksuznog suka Medinat Jumeirah kao i najluksuznijeg dela Dubai-ja – Džumeira (Jumeirah)…

BUR DUBAI Novi deo grada i središte grada. Najpoznatiji šoping mol u ovom delu je Burdžuman (Bur- juman). Ovo je ujdno i poslovni deo grada i odlično mesto za istraživanje noćnog života grada.

DEIRA Stari poslovno-trgovački deo grada u kome se nalazi i čuveni “Deira stari suk”. U jednom delu suka prodaje se pirinač, u drugom tekstil, a u trećem je odeća. Najzanimljiviji su delovi u kome se prodaju začini i čuveni “zlatni suk”, po kome je Dubai poznat i kao “grad zlata”. Najpoznatiji šoping mol u ovom delu je Deira Siti Centar (Deira City Center)…

DOWNTOWN DUBAI je novi dinamičan deo grada, koji nudi brojne atrakcije, glavni simbol Downtown-a je najviša zgrada na svetu Burj Khalifa. Brojni luksuzni hoteli se nižu jedan za drugim, kao i šetališta, veštačka jezera i fontane. Nezaobilazna je poseta najvećem šoping centru na svetu Dubai Mall.

ŠEIK ZAJED ULICA (Sheikh Zayed Road) je najduža i najpoznatija ulica u Dubaiju, glavna ulica grada i raskršće između novog i starog dela grada od koga ste podjednako udaljeni od svih atrakcija grada koje treba obići, u samoj blizini poznatih noćnih klubova….nalazi se u blizini najvećeg šoping mola na svetu Dubai (Dubai Shopping Mall). Odlična je kao polazna tačka. Novootvoreni metro (crvena linija) svojim najdužim delom prati ovu ulicu.

Sezonalnost

Najbolji period za posetu Dubaija: Oktobar, novembar, februar i mart. Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za pustinjsku zemlju arabijskog poluostrva. Temperature vazduha su u proseku od 25 do 30 C u toku dana, dok su večeri prijatnije sa temperaturom u proseku od 20 do 25 C. Vlažnost vazduha je oko 70 %.
Temperatura mora se kreće u proseku oko 27 C.

Korisne informacije

Valuta Ujedinjenih Arapskih Emirata je dirham: 1USD = 3,67 AED 1EUR= 4,10 AED. Na put je bolje poneti valutu us $ zbog boljeg kursa.

Tokom jula i avgusta su velike vrućine ali i veoma povoljne cene smeštaja.

Možete obići i druge Emirate u blizini kao npr. Abu Dhabi

Metro izuzetno funkcioniše i odlično povezuje sve delove grada, taxi je veoma povoljan.

Alkohol se ne može kupiti i konzumirati van hotela i barova.

Viza

Za državljane Srbije nije potrebna viza za Dubai. Viza nije potrebna do 90 dana. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci.

Ukoliko u pasošu imate izraelsku vizu ili pečat, možete imati problema pri ulasku u Dubai. Ako putujete sa maloletnom ili mlađom osobom od 21 godinu, a nemate isto prezime, imigraciono će najverovatnije tražiti da uz dokumentaciju za vizu priložite dokument na kom se vidi da ste u srodstvu sa maloletnom osobom.

Kreiramo putovanja po Vašoj meri. Izaberite svoj period putovanja, broj noćenja, uslugu…

Naši partneri su renomirane vodeće svetske grupacije koje garantuju najviši nivo kvaliteta i sigurnosti našim putnicima. Rezervišite najbolje hotele po odličnim cenama!
Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na [email protected]ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber / WhatsApp)

Online pretraga