fbpx

Zaštita Podataka

Zaštita podataka i Politika privatnosti

Discovery travel kao vlasnik vebsajta obrađuje podatke o Korisnicima sakupljene tokom procesa registracije u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
Pristupom na vebsajt Korisnik je saglasan da vlasnik vebsajta ima pravo da koristi podatke koje je korisnik na sajtu ostavio.
U slučaju da Korisniku budu ugrožena prava ličnosti i/ili druga prava od strane drugog korisnika, Vlasnik vebsajta će o tome obavestiti nadležne državne organe.

Definicije politike privatnosti

Ova Politika privatnosti reguliše praksu prikupljanja informacija od korisnika prilikom korišćenja internet stranice www.discoverytravel.rs, kao i njihovo skladištenje u bazama podataka. Naša politika privatnosti obuhvata razloge kako i zašto sakupljamo, koristimo i štitimo Vaše lične podatke.

Zadržavamo diskreciono pravo da ovu Politiku privatnosti možemo izmeniti u svako doba i da tako izmenjen tekst postane važeći odmah po objavi istog na Web sajtu.

Nastavak Vašeg korišćenja Web sajta nakon izmena, podrazumeva da prihvatate sve uslove tako izmenjene Politike privatnosti. Stoga savetujemo korisnike da periodično ponovo detaljno pročitaju informacije sadržane u Politici privatnosti, kako bi bili informisani o eventualnim promenama.

Način prikupljanja i upotrebe podataka

Tokom Vaše posete sajtu možemo prikupiti vaše lične podatke koje su neophodne da podesite svoj nalog, u svrhu naplate ili isporuke kupljene usluge. Vaše lične podatke koristimo isključivo i samo kako bi omogućili da Vam obezbedimo proizvode i usluge koje želite radi zadovoljenja Vaših zahteva i potreba ili da Vam prilagodimo našu ponudu, tj. da je personalizujemo, unapredimo rad Vebsajta, osigurali proveru administrativnih zadataka, uspostavili kontakt sa Vama, poboljšali naše oglašivačke i promotivne rezultate i poboljšali našu ponudu proizvoda ili usluga na tržištu, kao i u svrhu saradnje sa institucijama odgovornim za sprovođenje zakona.

Mi ne prodajemo i ne iznajmljujemo Vaše lične podatke trećim licima. Međutim, mi možemo otkriti Vaše podatke našim poslovnim jedinicama i partnerima, koji su deo ove Politike privatnosti. Nikada i ni pod kojim uslovima nećemo zloupotrebiti Vaše lične podatke. U sledećim paragrafima ćemo Vam izložiti načine i razloge za moguće davanje Vaših informacija, za potrebe normalnog poslovanja Web sajta.

Skladištenje i čuvanje podataka

Discovery Travel ulaže maksimalne napore radi zaštite Vaše privatnosti kad ste „online“ i „offline“ korisnik. Vaše lične infrmacije se čuvaju na siguran i poverljiv način i obrađuju se na zakonit način i u skladu sa ovom politikom privatnosti. Preduzimamo odgovarajuće tehničke i organizacione mere radi zaštite od naovlašćenog i nezakonitog pristupa i obrade vaših ličnih podataka, uključujući i enkripciju vaših informacija. Mi ćemo Vaše informacije zadržati onoliko dugo koliko je potrebno da obradimo Vaš nalog, Vaše plaćanje, odradimo refundaciju sredstava, odgovorimo na žalbu ili Vam pružimo promotivne informacije na koje ste se prijavili.

Kolačići (cookies)

Koristimo kolačiće i druge tehnologije kako bi osigurali, svima koji koriste naš sajt, da imaju najbolje moguće iskustvo. Nastavljajući sa korišćenjem naših usluga, saglasni ste sa korištenjem kolačića i sličnih tehnologija u svrhu koju opisujemo u ovoj politici.
Kolačić (cookie) je informacija sačuvana na Vašem računaru od strane internet stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju Vaša podešavanja, postavke za internet stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu internet pregledač šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da Vas prepozna i prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Cookie ili kolačić je mala datoteka postavljena na vaš uređaj koja nam omogućuje značajna unapređenja funkcionalnosti. Na primer, kolačići omogućuju nam da identifikujemo vaš uređaj, osiguramo vaš pristup našim stranicama. Kolačići takođe omogućavaju jednostavnije deljenje sadržaja na sajtu i pomažu u prikazivanju personalizovanog sadržaja.

Ukoliko ne želite da naš Web sajt ima pristup Vašim kolačićima, možete ih blokirati. Većina web browsera Vam omogućava da blokirate kolačiće. To možete uraditi putem Podešavanja Vašeg web browsera. Imajte na umu da naš sajt možda neće raditi ispravno bez kolačića.

Sigurnost ličnih podataka

SVI PODACI SU STROGO ČUVANI I NE SLUŽE ZA DALJE PLASIRANJE TREĆIM LICIMA. OSTAVLJANJEM EMAILA, IMENA I SL. VRŠI SE PRISTANAK ZA SKLADIŠTENJE (prikazivanje na sajtu) OVIH INFORMACIJA ALI NE I ZA DALJE PLASIRANJE. Discovery Travel sve prikupljene štiti u skladu sa propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka i zakona o obligacionim odnosima. Discovery Travel izjavljuje da će koristiti podatke koje Korisnik ostavi isključivo u skladu sa Zakonom i da ih neće dostavljati trećim licima, osim u slučaju da su ti podaci javno poznati ili u slučaju da postoji izričit nalog sudskog i/ili upravnog organa Republike Srbije da takav podatak dostavi.