Južna Amerika - Discovery Travel | Hoteli | Avio karte | New York City

Južna Amerika

Južna Amerika | Avio karte | Hoteli

Južna Amerika je po veličini četvrta, a po blizini Antarktiku je prva u odnosu na druge kontinente.

Udaljena je od Antartika manje od 1000km i odvojena je Drejkovim Prilazom. Drejkov Prilaz je do otvaranja Panamskog Kanala bio jedini put iz Atlantskog u Tihi okean. Ne treba da se meša sa Latinskom Amerikom, koja predstavlja Južnu i Srednju Ameriku (gde se priča španskim, odnosno portugalskim jezikom), dok Južna Amerika ne ubraja zemlje severno od Panamskog kanala.

Južna Amerika je kontinent preko koga prelazi ekvator, a koji je većim delom na južnoj hemisferi. Južna Amerika se nalazi između Tihog i Atlantskog okeana. Severno od ovog kontinenta se nalazi Severna Amerika (zajedno sa Srednjom Amerikom ili Karipskom Amerikom). Andi, planinski venac, se protežu zapadnom stranom ovog kontinenta. Predeo istočno od Anda je uglavnom tropski i zastupljene su tropske kišne šume u koje spada i područje Amazona.

Tihookeanska obala Južne Amerike je strma i slabo razuđena.
U Južnom delu se nalazi grupa manjih ostrva – Južnočileanski arhipelag. Na samom jugu je Ognjena zemlja ostrvo koje je od kontinentalnog dela Južne Amerike odvojeno uskim Magelanovim prolazom.
Atlantske obale su u južnom delu niske i sa brojnim zalivima i estuarima. Uz južne obale se nalaze Foklandska ostrva (Malvinska ostva). Od zaliva La Plata prema severu obala postaje strmija i slabije razuđena.

Prema strukturi reljefa Južna Amerika je slična Severnoj. Duž zapadne obale se pružaju venačne planine Andi (Južnoamerički Kordiljeri) koji su po visini drugi planinski masiv na Zemlji posle Himalaja. Najviši vrh je Akonagava koji je ujedno i kupa ugašenog vulkana.

Ukupno je 12 nezavisnih zemalja i 3 zavisna područja u Južnoj Americi. Najveća zemlja po površini i najbrojnija je Brazil, najmanja nezavisna država je Surinam, jedina je nacija u ovoj regiji koja kao službeni jezik koristi holandski.
Što se tiče putovanja, najposjećenije među južnoameričkim zemljama su Brazil, Argentina i Peru, poslednja je dom najpoznatije turističke atrakcije u regiji Maču Pikču, planinski i tajanstveni drevni grad Inka.

Bilo da želite odmor u Brazilu, Argentini ili oboje, možemo kreirati putovanje prema Vašim zahtevima koje će Vam sigurno odgovarati.

Izaberite svoj period putovanja, broj noćenja, uslugu…

Naši partneri su renomirane vodeće svetske grupacije koje garantuju najviši nivo kvaliteta i sigurnosti našim putnicima.

Rezervišite najbolje hotele po odličnim cenama! Mogućnost rezervacije smeštaja sa opcijom za otkaz bez penala, rezevišite ranije, platite pred putovanje!

Postavite ONLINE UPIT ili nas kontaktirajte na [email protected], tel: +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber/WhatsApp)

južna amerika

Tip putovanja (obavezno)

Ime i prezime (obavezno)

Telefon (obavezno)

Vreme za poziv (obavezno)
Ukoliko želite da Vas pozovemo u vezi vašeg odmora, kada je najbolje vreme:

Vaš email (obavezno)

Destinacija (obavezno)

Datum polaska (obavezno)

Broj noći (obavezno)

Broj odraslih (obavezno)

Broj dece (datum rođenja obavezan)

Tip sobe (obavezno)

Kategorija smeštaja (obavezno)

Prevoz (obavezno)

Planirani budžet

Posebne napomene

POPUNJAVANJEM OVE FORME VAŠI PRIVATNI PODACI (IME, PREZIME, E-MAIL ADRESA, BROJ TELEFONA) BIĆE SAČUVANI U NAŠOJ BAZI PODATAKA RADI LAKŠE I BRŽE KOMUNIKACIJE SA VAMA. ZA DETALJNIJE INFORMACIJE O TOME KAKO ČUVAMO I ŠTITIMO VAŠE PRIVATNE PODATKE POSETITE NAŠU STRANICU "ZAŠTITA PODATAKA I POLITIKA PRIVATNOSTI".