Toskana i Ligurija - Discovery Travel | Hoteli | Individualna putovanja

Toskana i Ligurija

Toskana i Ligurija | Hoteli | Individualna putovanja

Ligurija je jedna od 20 regija Italije i jedna od najmanjih italijanskih regija, nalazi se u severozapadnom delu zemlje. Glavni grad je Đenova i prostire se duž zapadne obale Italije i do granice sa Francuskom.

Zanimljiva italijanska regija smeštena je uz more i može Vam pružiti sve što poželite – od prirodnih lepota, preko kulturno-istorijskih spomenika do zabave i noćnog života. Liguriju odlikuju predivne plaže i luksuzna odmarališta poput Portofina i Rapalla.

U Liguriji se održava svetski poznati muzički festival Sanremo. Takođe, regija je poznata kao stanište zanimljivih morskih vrsta, poput kitova i delfina. Mnoge lokacije Ligurije uvrštene su na UNESCO-ov popis svetske baštine.

Šta treba posetiti u Liguriji: Djenova, La Spezia, Cinque Terre, Savona, Sanremo, Imperia…

Toskana nudi romantični ugođaj isprepleten s mnoštvom istorijsko-kulturnih spomenika, lepih plaža i nepreglednih vinograda okupanih suncem. Spoj je mediteranskog plavetnila i zelene unutrašnjosti, što je čini omiljenom destinacijom za mnoge turiste.

Dovoljno je spomenuti kako Toskana ima čak šest UNESCO-ovih upisa na popisu svetske baštine, što najbolje svedoči o njenoj veličanstvenosti. Toskana je zavičaj najslavnijih umetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija, Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…
Toskana je najpoznatija po proizvodnji vina, od kojih je najpoznatije Chianti Classico. Glavni grad je Firenca.

Šta treba posetiti u Toskani: Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano, Luka…

Online pretraga smeštaja

Po osnovu administrativnih troškova rezervacije, prikazana cena iz online pretraživača se uvećava za 3%. Za nejasnoće i pitanja kontaktirajte nas putem emaila [email protected] ili putem telefona +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber / WhatsApp)

  Tip putovanja (obavezno)

  Ime i prezime (obavezno)

  Telefon (obavezno)

  Vreme za poziv (obavezno)
  Ukoliko želite da Vas pozovemo u vezi vašeg odmora, kada je najbolje vreme:

  Vaš email (obavezno)

  Destinacija (obavezno)

  Datum polaska (obavezno)

  Broj noći (obavezno)

  Broj odraslih (obavezno)

  Broj dece (datum rođenja obavezan)

  Tip sobe (obavezno)

  Kategorija smeštaja (obavezno)

  Prevoz (obavezno)

  Planirani budžet

  Posebne napomene

  POPUNJAVANJEM OVE FORME VAŠI PRIVATNI PODACI (IME, PREZIME, E-MAIL ADRESA, BROJ TELEFONA) BIĆE SAČUVANI U NAŠOJ BAZI PODATAKA RADI LAKŠE I BRŽE KOMUNIKACIJE SA VAMA. ZA DETALJNIJE INFORMACIJE O TOME KAKO ČUVAMO I ŠTITIMO VAŠE PRIVATNE PODATKE POSETITE NAŠU STRANICU "ZAŠTITA PODATAKA I POLITIKA PRIVATNOSTI".