Toskana i Ligurija

Toskana i Ligurija | Hoteli | Individualna putovanja

Ligurija je jedna od 20 regija Italije i jedna od najmanjih italijanskih regija, nalazi se u severozapadnom delu zemlje. Glavni grad je Đenova i prostire se duž zapadne obale Italije i do granice sa Francuskom.

Zanimljiva italijanska regija smeštena je uz more i može Vam pružiti sve što poželite – od prirodnih lepota, preko kulturno-istorijskih spomenika do zabave i noćnog života. Liguriju odlikuju predivne plaže i luksuzna odmarališta poput Portofina i Rapalla.

U Liguriji se održava svetski poznati muzički festival Sanremo. Takođe, regija je poznata kao stanište zanimljivih morskih vrsta, poput kitova i delfina. Mnoge lokacije Ligurije uvrštene su na UNESCO-ov popis svetske baštine.

Šta treba posetiti u Liguriji: Djenova, La Spezia, Cinque Terre, Savona, Sanremo, Imperia…

Toskana nudi romantični ugođaj isprepleten s mnoštvom istorijsko-kulturnih spomenika, lepih plaža i nepreglednih vinograda okupanih suncem. Spoj je mediteranskog plavetnila i zelene unutrašnjosti, što je čini omiljenom destinacijom za mnoge turiste.

Dovoljno je spomenuti kako Toskana ima čak šest UNESCO-ovih upisa na popisu svetske baštine, što najbolje svedoči o njenoj veličanstvenosti. Toskana je zavičaj najslavnijih umetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija, Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…
Toskana je najpoznatija po proizvodnji vina, od kojih je najpoznatije Chianti Classico. Glavni grad je Firenca.

Šta treba posetiti u Toskani: Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano, Luka…

Aktuelne ponude

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.