fbpx

Bansko – ski biser Balkana

Bansko, spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije, to je grad Bansko. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.

7 razloga za zimski odmor u Banskom sa Discovery Travel-om:

  • Veliki izbor hotela

Od ekonomičnih do najluksuznijih. Većina hotela je blizu ski liftova, tamo gde je potreban prevoz, hoteli poseduju besplatan prevoz do ski lifta.

  • Međunarodni Ski centar

Ski centar Bansko se smatra kao jedan od najvećih na Balkanu, izgrađen od austrijskih stručnjaka po najnovijim standardima. Idealan za sve skijaše – decu, početnike, snowborder-e, profesionalce i sportiste.

  • Pristupačne cene

Veliki spektar usluga kombinovane sa niskim cenama je jedan od glavnih faktora koji utiču na popularnost ovog zimovališta. Niske cene ulaznica u ski sentar i iznajmljivanje opreme. Valuta u odmaralištu je 2 leva na jedan 1 evro.

  • Uređene i dobro obeležene ski staze

Staze različitih stepenima složenosti: 5 lakih, 9 srednjih I 2 teških. Ukupna dužina ski staza je 75 km. Skijanje cross-country – 9 km.

  • Savremeni liftovi

Gondole sa 8 sedišta za Bansko-Benderishka(2400 osobe na sat), 8 liftova sa stolicama, 6 ski liftova, nekoliko običnih liftova, rampe za decu. Nadmorska visina kreće se od 990 m do 2.600 m. Najviša tačka ovog ski centra je 2600m.

  • Duga sezona

Od 15 Decembra do 15 Aprila, blaga klima. Prosečna temperatura u Januaru u Bansko kreće se od +1°C do +9°C, I u ski centru od 0°C do -16°C.

Aktuelne ponude

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.