fbpx

Skijanje u Francuskoj

Francuska – Skijanje 2019

Kreiramo putovanja po Vašoj meri. Izaberite svoj period putovanja, broj noćenja, uslugu…

Naši partneri su renomirane vodeće svetske grupacije koje garantuju najviši nivo kvaliteta i sigurnosti našim putnicima. Rezervišite najbolje hotele po odličnim cenama!
Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na [email protected] ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber / WhatsApp)

O francuskim skijalištima

Francuska zimovališta danas važe za najbolja na svetu. Tri doline su najveći ski-kompleks u svetu, a po ski-stazama, hotelima i ostalim vrstama usluga danas su svakako među najboljima. Skijanje u Francuskoj moguće je u dva dela zemlje – na Alpima i na nekoliko puta manjim Pirinejima. U oblasti Alpa nalazi se čak 400 potpuno opremljenih planinskih odmarališta, a zbog dobre lokacije na 3.300 metara nadmorske visine, u francuskim naseljima sneg se zadržava dugo tokom godine. Ljubitelji pravog skijanja se stalno vraćaju ovim nezaboravnim predelima, po kojima je ovaj deo evrope postao poznat širom sveta.

O Francuskoj

Francuska se pozicionirala u turizmu kao jedna od najposećenijih država na svetu. Sa 81,9 miliona stranih turista 2007. godine, Francuska je ispred Španije i Sjedinjenih Država. U Francuskoj se nalaze gradovi od velikog kulturnog značaja (od kojih je najznačajniji Pariz), morska i planiska letovališta i ruralne oblasti u kojima ljudi mogu da uživaju u prirodi i miru. Osim ovog vida turizma, u gradic Lurd ugosti više miliona verskih turista svake godine. Najpopularnije turističke znamenitosti Francuske (prema podacima iz 2003. godine) su: Ajfelov toranj, muzej Luvr, Versajski dvorac, muzej Orsej, Trijumfalna kapija, Centar Žorž Pompidu, Mon Sen Mišel, dvorac Šambor, Sen Šapel, dvorac Visoki Kenigsburg, Pi de Dom, Pikasov muzej i Karkason.

Teritorija savremene Francuske je skoro ista kao i teritorija antičke Galije, koju je naseljavalo keltsko pleme Gali. Galiju je pokorio Rim u 1. veku p. n. e. U 4. veku, germanska plemena, od kojih su najznačajni Franci, su se naselili na teritoriju Galije. Franacka država je svoj vrhunac imala krajem 8. i pocetkom 9. veka. Ugovorom iz Verdena (843), Franacko carstvo je podeljeno na tri dela, a iz njenog zapadnog dela razvila se današnja Francuska. Francuska je bila jedna od najvećih svetskih sila od kraja 17. veka. Ona je u 18. i 19. veku, stvorila veliku kolonijalnu imperiju širom Severne Amerike, zapadne Afrike i jugoistočne Azije.

ONLINE PRETRAGA HOTELA

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.