Atos apartmanski smeštaj - Discovery Travel | Kuće, vile i apartmani

Atos apartmanski smeštaj

Halkidiki leto 2021 | Atos | Apartmani

Atos je treći prst (krak) poluostrva Halkidiki, na njegovom krajnjem istoku, koga okružuje Egejsko more. Osim što je ogrnut kestenima i mediteranskom šumom, strme padine Atosa su ukrašene sa dvadeset manastira i njihovih pratećih objekata. Zapljuskuje ga predivno Egejsko more i u kombinaciji sa planinskim vrhovima stvara se prelepa celina koja je kao stvorenu za odmor i užitak.

Najbistrije more Halkidikija se upravo može pronaći na obalama Atosa, idealnog za porodični odmor. Uživanje na plažama Atosa predstvavljaju poseban doživljaj. Mala primorska mesta sa čistim morem, tavernama, restoranima, šetalištima, trgovcima, pijacama, ljubaznim domaćinima će učiniti da se osećate prijatno i zadovoljno.

Kombinacija planinkog pejzaža i najvećih arhitektonskih ostvarenja kao i plavetnilo mora čine neraskidivu celinu dovoljnu da nikog ne ostavi ravnodušnim.

Atos nije samo duhovni centar Grka koji se iz očiglednih razloga naziva i Svetom Gorom, već i jedan od temelja Srpske Pravoslavne Crkve. Nije čudno što se baš na ovom mestu nalazi manastir Hilandar koga su velika srpska imena podigla na noge i načinila ga jednim od najznačajnijih umetničkih i verskih zaostavština srpske istorije. Danas je zajedno sa ostalih 19 manastira Atosa uvršten pod Svetsku kuturnu baštinu UNESCO-a. Ova verska remek-dela će zauvek činiti Atos posebnim mestom za boravak, odmor, ali i sopstvenu spoznaju.

Pogledajte našu ponudu za letovanje u apartmanima na Atosu za celu porodicu.

Cenovnici su informativnog karaktera, nastojimo da ih redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, Email-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Pogledajte našu ponudu za letovanje u apartmanima na Atosu za celu porodicu.

Za specijalne zahteve pošaljite nam upit na [email protected] ili nas kontaktirajte na +381 11 3290 452 i +381 60 3290 452 (Viber)

Izdvojena ponuda

Vila Garifalja

Date

Tue, Feb 20, 2024

Departure

Αμμουλιανή, Ammouliani 630 75, Greece

App/Hotel Filiko

Date

Tue, Feb 20, 2024

Departure

Ammoulliani, Stagira-Akanthos 630 75, Greece

Date

Tue, Feb 20, 2024

Departure

Ierissos 630 75, Greece