Amazonija Vojvodine - Autobusom - Jednodnevni izlet

Amazonija Vojvodine

Daily Tour 1 dan
Bački Monoštor, Serbia Srbija
Opis

JEDNODNEVNI IZLET / SVE UKLjUČENO

18. JUL 2020. / 15. AVGUST 2020. / 22. AVGUST 2020.

19. SEPTEMBAR 2020. / 26. SEPTEMBAR 2020. / 17. OKTOBAR 2020. / 14. NOVEMBAR 2020.

BAČKI MONOŠTOR – REZERVAT PRIRODE GORNjE PODUNAVLjE – SOMBOR

Amazonija u Vojvodini? O da, i te kakva! Uzbudljiva, nestvarna, tiha, misteriozna… Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje je ta naša Amazonija… A u njenom srcu, nalazi se prelepi mali Bački Monoštor. Selo stameno i ponosito, starostavno, sa ljubaznim domaćinima i sasvim neverovatnom turističkom ponudom. A tu ponudu je osmislio jedan sasvim poseban tim, i njega, tog tajnovitog Skituljka, ćemo zamoliti da nam otkrije sve tajne Monoštora. Kod našeg domaćina pčelara ćemo naučiti kako se pravi med, probaćemo njegove medenjake i sjajnu medovaču. Potom ćemo izabrati jednog od seoskih zanatlija koji bude mogao u tom trenutku da nas ugosti, da predstavi svoj zanat, onako iz srca, jer dobar zanatlija je odvajkada voleo to čime se bavio… Da li će to biti klompar koji će nas iznenaditi sa pričom o klompama za koje smo mi mislili da su isključivo vezane za Holanđane; ili možda štukator, zanatlija koji se bavi izradom štukature za fasade kuća i unutrašnji prostor; možda stari čamdžija; ili možda kovač… Svakako, ko god bio, sasvim sigurno će nas sa svojim umećem i pričom razgaliti… Kakva bi ovo bila priča o Amazoniji kada ne bi smo zaplovili u nju i pokušali da pogledom uhvatimo svu tu lepotu i bogatstvo flore i faune… Naravski, moramo nešto lepo i ručati, a šta drugo do ribe kada se već nalazimo na vodi i u kraju Vojvodine koji je po ribljim specijalitetima poznat. Na kraju priče pevušićemo divnu staru pesmu „Somborske ruže“, i saznati zato više ne mirišu… Ili kakva je to varoš u kojoj čak i žene piju vina? O da, uživaćemo u našem divnom Ravangradu, Zelengradu, Somboru.


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča;
 • krstarenje Velikim bačkim kanalom;
 • ručak na čardi u Monoštoru, riblji meni;
 • sve potrebne ulaznice;
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove.

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • individualne troškove;
 • doplata za polazak iz Čačka 1500 dinara, minimum 3 osobe, broj mesta ograničen.

Polazak iz Beograda u 7 časova (Sajam) i Novog Sada u 8.30 časova (Žel.stanica/lokomotiva). Put nas vodi preko Vrbasa, Kule i Sombora do Bačkog Monoštora. Usput ćemo napraviti jednu kraću pauzu.

Po dolasku u Bački Monoštor, prepuštamo se Skituljku, i počinjemo sa divnim Monoštorskim pričama u kojima ćemo se upoznati sa ovim divnim selom, njegovom kulturom i tradicijom koju njegovi stanovnici grčevito pokušavaju da sačuvaju.

Prvo ćemo posetiti pčelarsko domaćinstvo gde ćemo se upoznati sa tradicijom proizvodnje meda na ovim prostorima uz interesantnu priču našeg domaćina. Naravno, ovde ćemo degustirati odličnu medovaču, medene likere i medenjake. Mogućnost i kupovine sjajnih proizvoda od meda.

Odlazak do male seoske crkve Svetog Petra i Pavla čiji delovi imaju odlike spomenika kulture. Saslušaćemo priču sveštenika o istorijatu crkve i crkvene župe.

Potom ćemo posetiti jednog od zanimljivih seoskih zanatlija; ili čamdžiju koji pravi drvene čamce, ili sjajnog klompara koji još uvek pravi drvene klompe koje su se vekovima koristile tokom radova u njivi, ili štukatura – starog zanata koji je korišćen za izradu dekorativnih elemenata za fasade na kućama, ili za unutrašnju dekoraciju prostora (kog zanatliju ćemo posetiti, zavisi pre svega ko će u vreme posete moći da nas ugosti).

Posetićemo divnu, starostavnu etno kuću Mali Bodrog. Ovo je tipična Monoštorska kuća od naboja, prekrivena trskom, sa izgledom baš onako kako su gotovo sve kuće u ovom selu pre sto i više godina izgledale. Obilazak etno postavke vezane za Bunjevce, starog pokućstva, uz prigodnu priču i malo posluženje (rakija, likeri).

Sledi ručak u lokalnoj tipičnoj čardi sa ribljim menijem, naravski.

Nakon predaha, odlazak na krstarenje brodicom po Velikom bačkom kanalu koji predstavlja deo Uneskovog Rezervata biosfere Bačko Podunavlje. Kapetan će nam prezentovati interesantnu priču o nastanku kanala, a mi ćemo uživati u divnim krajolicima.

Nakon krstarenja odlazimo iz Monoštora puni utisaka. Posetićemo Sombor, tu divnu i najzeleniju varoš u našoj zemlji. Prošetaćemo se do prelepe palate Županija, nekadašnjeg središta županije Bač-Bodroš, potom ćemo saznati nešto o Karmelićanskoj crkvi, prošetaćemo se Korzom kraj čuvene Srpske čitaonice, i zastati kraj palate Palanački gde ćemo zagledani u njegov lepi spomenik ispričati priču o somborskom zetu, Lazi Kostiću. Na kraju ćemo obići i tzv. „Ćelavi trg“ sa zgradom Magistrata, gelerijom Milana Konjovića i palatom Plebanije na kojoj se nalazi čudni Sunčani sat sa intrigantnim natpisom „Jedan ti je od ovih poslednji“. Slobodno vreme za uživanje i možda vožnju fijakerom oko Venca.

Povratak u Novi Sad do 21 čas, i u Beograd do 22.30 časa. Kraj izleta.

CENA IZLETA

4.300,00 dinara

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd

Amazonija Vojvodine - Bački Monoštor - Rezervat prirode Gornje Podunavlje - Sombor - Jednodnevni izlet - Polasci: 18.07. / 15.08. / 22.08.2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!