Banat - 2 dana - 1 noćenje - Autobusom - Paket aranžman

Banat

Daily Tour 2 dana / 1 noćenje
Kikinda, Serbia Srbija
Opis

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENjE U KIKINDI

4. – 5. JUL 2020. / 8. – 9. AVGUST 2020.

12. – 13. SEPTEMBAR 2020. / 10. – 11. OKTOBAR 2020. / 14. – 15. NOVEMBAR 2020.

MELENCI – NOVO MILOŠEVO – SRPSKA CRNjA – KIKINDA – MOKRIN – SENTA

Ovaj put dragim ljudima pošaljite razglednice iz srednjeg Banata. Vojvodina je od davnina bila predeo posebne lepote i sentimenta. Predeo na kome se živi u skladu sa prirodom. Nekada je bila most između Orijenta i Evrope, a danas premošćava Balkan i Srednju Evropu. Upravo ovo je učinilo da se nekada negostoljubiv, močvarni prostor ljudskim radom kultiviše i pretvori u zemlju ‘leba, suncokreta i vinograda, zemlju ptica, trske, reka i drvenih čamaca, zemlju vetrenjača, konja, salaša i tambure. Vojvodina je ovim motivim inspirisala slikare i pesnike pa su se njeni predeli pronašli u skikama Šumanovića i Konjovića, u pesmama Mike Antića i Zvonka Bogdana. Na ovom putu bićemo u prilici da vidimo vetrenjaču koja kao kakav džin stoji u banatskoj ravnici, da se šetamo obalom slanog jezera, da zamislimo luksuz vojvođanskih dvoraca i dekadenciju plemićkih porodica, da slušamo o pesnicima, slikarima i njihovim muzama, da čujemo kako žive sove i mamuti, da se zabavimo uz begeš, prim i bas prim tambure. Penjaćemo se na tornjeve da sagledamo neizmernu ravnicnu i nakon toga šetaćemo pored, u pesmi opevanih, čamaca na Tisi.


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja) u domu učenika u Kikindi;
 • smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča (bez ulaznica);
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara;
 • opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji.

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Užica (Gradski stadion) oko 4.30 časova ujutro, iz Čačka (“Eko“ pumpa na magistrali, prkeoputa Rode) oko 5.30 časova, potom iz Beograda oko 8 časova (Sajam), i iz Novog Sada u 9.30 časova (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje ka Zrenjaninu. Putešestvije započinjemo obilaskom vetrenjače kod Melenaca – džina koji je nekada sa četiri krila i snagom vetra mleo brašno za najukusniju ‘lebac, a danas predstavlja jedinstven spomenik arhitekture. Prvi predah napravićemo u maloj banji Rusandi koja se nalazi u parku borova, bagrema i lipe na obali istoimenog jezera. Nakon kafice sledi šetnja do obale slanog jezera Rusanda koje je, kako meštani kažu, jedini ostatak Panonskog mora. Kratka vožnja do Novog Miloševa. Sledi obilazak nekdašnjeg imanja plemićke porodice Karačonji. U bivšem žitnom magacinu, u tri izložbene sale, predstavljen je život u Banatu u 18. i 19. veku. Nastavljamo vožnju na krajnji istok naše zemlje gde ćemo u Srpskoj Crnji slušati priču o Đuri Jakšiću i najpoznatijem portretu srpskog slikastva, čujvenoj „Devojci u plavom“. Nastavljamo vožnju do Kikinde – banatske prestonice gde najpre obilazimo jedinstven spomenik arhitekture – Suvaču, mlin čije su kamenove pokretali konji, a služio je za mlevenje pšenice, paprike, pa čak i bibera. Nakon toga započinjemo pešački obilazak centra grada kroz koji se upoznajemo sa graditeljskim nasleđem 18. i 19. vek. Sledi poseta Muzeju grada u kome se čuva jedan od najkompletijih skeleta mamuta u Evropi – čuvena Kika. Nakon šetnje, smeštaj u hotel. Slobodno vreme predah. Uveče fakultativni odlazak na organizovanu zabavu gde ćemo se u opuštenoj atmosferi, sa dobrom hranom i kvalitetnim vinima zabaviti uz zvuke tambure. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 7.30 časova. Odjava iz hotela do 9 časova. Slobodno vreme u Kikindi za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Vožnja do obližnjeg sela Mokrin – rodnog mesta Mike Antića i Raše Popova. Mokrin je nadaleko poznat i po Tucanijadi – takmičenju u tucanju Vaskršnjim jajima i Gusanijadi – prvenstvu u borbi gusana. Po dolasku upoznavanje sa istorijom znamenitog sela koje je iznedrila dva pesnika. Razgledanje seoske crkve sa impozantnim barkonim oltarom Teodora Iilića Češljara. Odlazak u etno kuću „Đeram“, vojvođansku oazu mira i spokoja gde vreme stoji a priroda uređuje život. Ručak u divnom ambijentu salaša. Polazak za Sentu. Po dolasku upoznavanje sa istorijom grada, značajnim gradskim ličnostima i arhitektonskim ostvarenjima: zdanje Gradske kuće (obilazak svečane skupštinske sale), spomenik Stevanu Sremcu, spomenik Jovanu Đorđeviću, Gradski park, Senćanska gimnazija… Sledi obilazak spomen – vidikovac Senćanske bitke sa maketom koja prikazuje bitku (dimenzja 2 x 2 metra, sa preko 2000 figura), vojnom opremom iz vremena bitke, autentičnim spisima i geografskim kartama. U prostoriji na samom vrhu tornja, nalazi se i originalni mehanizam sata na tornju. Pogledom sa 50 metara visine doživećemo panoramu Sente oivičenu tokom Tise koja preseca panonski pejzaž. Slobodno vreme za kafu i kolač ili šetnju kejom. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

4.900,00 dinara

Za polazak iz Beograda i Novog Sada

6.300,00 dinara

Za polazak iz Užica, Čačka i Kragujevca

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

4.900 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Izlet u Mokrin sa posetom etno-kompleksu „Đeram“ i ručkom
Ulaznice za posetu: Gradskom muzeju i starom mlinu-Suvača u Kikindi, zavičajnom muzeju „Kotarka“ Novo Mileševo, gradskoj kući i vidikovcu u Senti, rodnoj kući Đure Jakšića u Srpskoj Crnji
Svečanu večeru sa muzikom u restoranu u Kikindi

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

DOM UČENIKA „NIKOLA VOJVODIĆ“ 2*, Kikinda http://dukikinda.edu.rs/usluge/

Dom učenika srednjih škola „Nikola Vojvodić“ je nov, savremeno opremljen objekat, smešten u mirnom delu Kikinde, nedaleko od centra grada. Sobe su raspoređene na tri sprata u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe imaju terasu i kupatilo, TV, i klima uređaj. U savremeno opremljenoj kuhinji rade kuvari sa iskustvom i po HACCP standardima pripremaju hranu za goste. Smeštaj raspolaže restoranom, salom za sastanke, sportskim trenima. Na 300 metara od Doma nalazi se „Staro jezero“ sa uređenom trim-stazom, šetalištem, mini golf terenom, stolovima i roštiljima, što ga čini idealnim prirodnim okruženjem za odmor i rekreaciju pored vode. Spomenik prirode „Veliki park“ ili kako ga Kikinđani nazivaju „Blandaš“, naslanja se na Dom i sa uređenom trim-stazom i stoletnim stablima predstavlja pravu oazu za šetnju i opuštanje.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Banat - 2 dana / 1 noćenje - Noćenje sa doručkom - Paket aranžman - Polasci: 04.07. / 08.08. / 12.09. / 10.10. / 14.11.2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!