Đerdapska klisura - Autobusom - Paket aranžman - 2 dana / 1 noćenje

Đerdapska klisura

Daily Tour 2 dana / 1 noćenje
National Park Djerdap, Serbia Srbija
Opis

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENjE U DONjEM MILANOVCU

6. – 7. JUN 2020. / 4. – 5. JUL 2020. / 8. – 9. AVGUST 2020.

12. – 13. SEPTEMBAR 2020. / 10. – 11. OKTOBAR 2020. / 14. – 15. NOVEMBAR 2020.

SMEDEREVO – GOLUBAC – HE ĐERDAP – MANASTIR TUMANE – SREBRNO JEZERO

Istočna Srbija – još uvek neotkrivena. Kulturna je riznica srpske srednjovekovne baštine i brojnim nalazištima iz antičkog doba. Prostor je sa netaknutim prirodnim vrednostima i skriveni je adut našeg turizma. Specifična narodna tradicija i ponos utkani su u ljude iz ovih krajeva. Ponosni gorštaci sa Rodopskih planina biće nam najsrdačniji domaćini. Na ovom našem putu možda ćemo posetiti već dobro znane destinacije, ali pokušaćemo da ih predstavimo na drugačiji način… Posetićemo prestoni grad srpske despotovine Smederevo, smešten između Dunava i Jezave. Čućemo legende o „prokletoj Jerini“ i njenoj svireposti u toku podizanja tvrđave. Na vili Zlatni breg pričaće se priče o srpskoj Kraljici Dragi i balovima koje je priređivala… Potom nas Dunav vodi pravo u Golubački grad za koji su vezane legende koje nam u sadašnjost vraćaju vizantijsku princezu Jelenu, lepu Golubinu, turske paše i Šešir kulu… I dalje pratimo Dunav… U svom toku od 2.888km Đerdapska klisura je kruna njegove lepote. Baš u ovom delu u samo 100 km Dunav je najširi, najuži i najdublji. Nakon konaka u hotelu na obali reke obićićemo betonskog gorostasa koji je zauzdao moć Dunava prvi i jedini put. Gradnja brane potopila je brojna sela i gradove, a među njima „Dunavsku atlantidu“ – Adu Kale, ostrvo na kome se nakupilo legendi i istorije dovoljno za nekoliko svetova… Obići ćemo Manastir Tumane iz 14. veka, za čije ime se vezuje nekoliko predanja o srpskom vitezu Milošu Obiliću i u povratku odmoriti na jezeru od srebra…


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u hotelu „Đerdap“ 3* u Kladovu;
 • smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobe sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča;
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove.

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara;
 • dodatne, fakultativne usluge, ukoliko nisu rezervisane i uplaćene u agenciji u vidu ponuđenog paketa.

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje ka Smederevu. Upoznavanje sa istorijom grada i monumentalne Smederevske tvrđave koju je sagradio despot Đurađ Branković 1430. kao poslednju prestonicu srpske srednjovekovne države. Bićemo u prilici da se šetamo bedemima koji povezuju kule visoke preko 20 metara. Posebno je zanimljiva priča o donžon kuli i despotici Irini Kantakuzinoj u narodu poznata kao „Prokleta Jerina“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju centrom Smedereva. Nešto kasnije, fakultativni odlazak do vile „Zlatni breg“ – rezidencije vladarske dinastije Obrenović okružene vinogradima. Nekada je bila omiljeno utočište Kralja Aleksandra i Kraljice Drage Obrenović. Obilazak vile i dvorskog parka sa najlepšim pogledom na Dunav. Sledi opciona poseta vinariji Jeremić i obilazak podrumskih prostorija sa upoznavanjem proizvodnog procesa, zatim degustacija nekoliko vrsta starih i mladih vina sa prigodnom zakuskom: pršuta, sir, testenine. U dobrom raspoloženju, nastavljamo dalje naše putešestvije… Vožnja do Golubačkog grada. Sledi priča o istoriji i mistici Golubačke tvrđave u okviru posebno kreirane vođene ture koja obuhvata posetu Palati, izložbi “Vitezovi golubačke tvrđave”, kulama 8 i 9. Nastavak putovanja kroz znamenitu Đerdapsku klisuru koja je zbog svojih lepota stavljena pod zaštitu u okviru Nacionalnog parka. Upoznaćemo se sa posebnostima klisure uz osvrt na njene najveće atrakcije, suženja i proširenja, Veliki i Mali kazan. Takođe, sa rumunske strane, pažnju će nam privući velika kamena glava dakijskog kralja Decebala, o kojem ćemo ispripovedati zanimljive priče. Otkrićemo na ovom putu kako je, i zašto je, rimski imperator Trajan izabrao baš ovaj sektor da izgradi svoj put i most. Odlazak u Kladovo i smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke da se prošetate Dunavskim kejom sa malom brodskom marinom i pogledom na rumunski grad Drobeta Turnu Severin, potom centralnom pešačkom zonom grada sa kafeima, i na kraju do turskog utvrđenja Fetislam. U 20 časova opcioni odlazak na večeru sa muzičkim programom i zabavom. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 8.30 časova. Odjava iz soba. Slobodno vreme, ili polazak u organizovani obilazak hidroelektrane „Đerdap I“. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat u Evropi kojim je i prvi put u istoriji hidroinžinjerstva zauzdana snaga moćnog Dunava. Obilazak brodskih prevodnica, prelivnih polja, sale sa hidro turbinama prečnika preko 9 metaradaće nam uvid o kakvom građevinskom gigantu je reč. O tome nam govori i podatak da HE „Đerdap“ proizvodi 20% električne energije elektro-sistema Srbija. Odlazak iz Kladova. Put uz Dunav nas vodi ka Manastiru Tumane. Čućemo priču o isposniku Zosimu i Milošu Obiliću –zadužbinaru. Vitez Obilić podiže manastir i crkvu hrišćanskom vitezu, Svetom Arhangelu Gavrilu. Sledi obilazak manastirskog kompleksa: mali i veliki konak, isposnica i kapela. Nakon obilaska nastavak puta đerdapskom magistralom ka Srebrnom jezeru. Po dolasku upoznavanje sa osnovnim karakteristikama jezera čija površina, pri zalascima sunca, svetluca poput srebra. Slobodno vreme za ručak u nekom od sjajnih restorana koji nude jela od sveže dunavske ribe. Nakon ručka preporučujemo šetnju i uživanje na jezerskom šetalištu uz kaficu i kolač. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

6.600,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

4.900 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Paket potrebnih ulaznica: Smederevska tvrđava, Golubački grad, HE „Đerdap I“, vila Zlatni breg kod Smedereva
Svečanu večeru sa muzičkim programom
Poseta vinariji „Jeremić“ u Smederevu sa degustacijom vina i malom zakuskom

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „ĐERDAP“ 3***, Kladovo http://hoteldjerdap.com/ /

Hotel Đerdap se nalazi na samoj obali reke u mirnom centru grada. Raspolaže sa 138 soba i 6 apartmana. Sve jedinice imaju klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Ceo objekat je pokriven Free Wi-Fi internetom. Gosti mogu da uživaju u kontinentalnom doručku u okviru ovog pansiona sa uslugom doručka. Parking ispred hotela je besplatan. Gostima hotela Đerdap na raspolaganju je i terasa. Brod restoran je stacioniran na pristanu ispred panoramske terase hotela.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Đerdapska klisura - 2 dana / 1 noćenje - Hotel 3* - Noćenje sa doručkom - Polasci: 06.06. / 04.07. / 08.08. / 12.09. / 10.10. / 14.11.2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!