Engleska - Škotska - Irska - Avionom - 17 dana (16 noćenja)

Engleska – Škotska – Irska

Daily Tour 17 dana / 16 noći
Dublin, Ireland Irska Tour Guide: Engleska - Škotska - Irska
Opis

Engleska, Škotska i Irska – Putovanje koje sigurno nećete zaboraviti. Idemo u samo središte svih kulturnih, obrazovnih i finansijskih dešavanja, obilazimo najveće središte monarha na svetu, kulturu tako specifičnu da ćete tokom ovog putovanja osetiti šta je ono što ove zemlje čini tako karakterističnim. Filozofi, naučnici, autori, brojna literalna, pozorišna ostvarenja su samo delić svetog trojstva ostrva. Kraljica Viktorija i Albert, Elizabeta II, Henri VIII i sudbina svih njegovih žena, Marija Stjuart, Bitlsi, Stiven Hoking, Šekspir, Hari Poter, Adel, Danijel Krejg, lista je toliko dugačka da biste dane proveli u njenom iščitavanju. Najizolovanija zajednica koja je svoj uticaj posredstvom kolonizacije nametnula gotovo celom svetu.


Avio prevoz (redovne avio linije)
iz Budimpešte


VREME POLASKA
Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let za London.


CENA OBUHVATA:
 • Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd ;
 • avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – London
 • smeštaj u hostelima u dvokrevetnim sobama bazi 16 noćenja;
 • transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom;
 • voznu kartu na relaciji London – Edinburg
 • avio kartu sa svim taksama na relaciji Edinburg – Dablin,

 

CENA NE OBUHVATA:
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;
 • individualne troškove putnika;
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • doplatu za dodatni prtljag od 20kg – do 70eur za sve letove

Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let za London. Dolazak u London i transfer do smeštaja. Slobodno vreme.

Dan 2: Obilazak Londona 
London, glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijm mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, takozvani Siti. Fakultativni izlet – obilazak Londona. Obilazimo kraljevski deo Londona, samo srce britanske monarhije, Bakingemska palata, Westminster, Parlament Hill, isprobavamo najpoznatije krompiriće i pohovanu ribu na obali Temze dok u daljini posmatramo Londonsko oko. Prelazimo jedan od mnogobrojnih mostova preko Temze ka istočnoj obali Londona i obilazimo Tower Bridge, Tower of London, Millenium Bridge i katedralu Svetog Pavla. Usput obilazimo i poznatu pijacu Borough market gde ćemo imati prilike da isprobamo neki od lokalnih specijaliteta. Pri povratku obilazimo i Leadenhall Market. Povratak u smeštaj.

Dan 3: Nastavak obilaska Londona 
Nastavljamo sa fakultativnim izletom – obilaskom Londona, Kensingtonska palata, Hyde Park, V&A Muzej, obilazimo sam centar grada, Trokadero, Trafalgar, Nacionalnu galeriju portreta i Britanski muzej. Povratak u smeštaj.

Dan 4: Fakultativni izlet – Grinič 
Fakultativni izlet za Grinič. Ceo dan provodimo u Griniču, takozvanom ‘’zelenom selu’’ gde je 1675. godine po nalogu kralja Čarlsa II izgrađena kraljevska opservatorija. Kroz istoriju, Grinička opservatorija i Pariska opservatorija su bile najznačajnije astronomske institucije koje su se dugo borile za prevlast u svetu astronomije. Konačna prevaga je otišla na stranu engleske kraljevske opservatorije koja je postala centar za računanje vremena i za geografski koordinatni sistem. Danas je opservatorija pretvorena u muzej jer je zbog izgradnje Londona Grinič postao njegov sastavni deo, te je zbog velikog svetlosnog zagađenja nemoguće vršiti posmatranja sa opservatorije. Po povratku idemo metroom do Camden Town-a, dela grada poznatog po svojim živopisnim bojama, buvljacima i odlične ulične klope. Povratak u smeštaj.

Dan 5: Slobodan dan
Slobodan dan u glavnom gradu Velike Britanije.

Dan 6: Fakultativni izlet – Oxford i Cambridge 
Fakultativni celodnevni izlet za Kembridž i Oksford. Kembridž je staro univerzitetsko mesto u Ujedinjenom kraljevstvu i administrativni centar je okruga Kembridžšira, nalazi se oko 80km severoistočno od Londona i okružen je mnogobrojnim manjim mestima i selima. Najpoznatiji je po univerzitetu Kembridž koji obuhvata laboratoriju Kavendiš, Kraljevsku kapelu i Univerzitetsku biblioteku. Oksford pripada grofoviji Oksfordšir i nalazi se oko 60 kilometara severozapadno od Londona. Oksfordski univerzitet je najstariji univerzitet u zemljama u kojima se govori engleski jezik i za razliku od svog rivala Kembridža, Oksford je i indusrijski grad koga između ostalog zovu i ‘’gradom usnulih tornjeva’’ zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Obilazimo ova dva neverovatna grada u čijim su univerzitetima studirali najbistriji umovi cele ljudske istorije. Povratak u London.

Dan 7: Fakultativni izlet – Stonehenge i Bath 
Celodnevni fakultativni izlet za Stounhendž i gradić Bath. Stounhendž – građevinu koja se nalazi otprilike na 13 kilometara severozapadno od Solsberija i koji je i dan danas potpuna naučna misterija. Nije poznato kojoj je svrsi služio niti koji je bio motiv njegove izgradnje, ali se smatra da je imao ulogu u paganskim ritualima tog vremena. Stounhendž nema jedinstvenu strukturu, nego seriju struktura koje su izmenjivane i ponovo građene za vreme perioda od 1500 godina. Mnogi smatraju da je sagrađen od poštovaoca Sunca jer je otvor u krugu okrenut prema letnjem izlasku sunca. Ne zapostavljamo ni gradić Bath poznat po svom rimskom nasleđu i rimskim termalnim kupatilima, kao i misku francuske i italijanske arhitekture . Povratak u smeštaj.

Dan 8: Transfer do Edinburga  
Napuštanje smeštaja i transfer do King Krosa. Celodnevna vožnja lokalnim vozom do Edinburga. Transfer do smeštaja.

Dan 9: Obilazak Edinburga 
Edinburg, grad Ujedinjenog Kraljevstva i glavni grad Škotske još od 1437. godine. Dom je Škotskog parlamenta i središte monarhije u Škotskoj, osnovni je obrazovni centar, medicinski i pravni. Fakultativni izlet obilazak Edinburga, Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Škotska Nacionalna Galerija, Nacionalni Muzej Škotske, Ratni muzej… Povratak u smeštaj. Slobodno vreme.

Dan 10: Fakultativni izlet – Loh Nes jezero, Glencoe i škotske visoravni
Celodnevni izlet za popularno Loh Nes jezero, Glencoe i škotske visoravni. Loh Nes je slatkovodno jezero u škotskim visoravnima koje je najpoznatnije po navodnim viđenjima kriptozoološkog vodenog čudovišta Nesi. Drugo je po veličini nakon jezera Lomond i sadrži više vode od svih jezera u Engleskoj i Velsu zajedno. Nastavljamo put ka Glenkou, jednom od glavnih naseobina u živopisnim škotskim visoravnima. Ceo dan uživamo u nepreglednim predelima dok tražimo popularnu Nesi. Povratak u smeštaj.

Dan 11: Fakultativni izlet – Treking do vidikovca Arthur’s Seat.
Fakultativni izlet – treking do brda i vidikovca Arthur’s Seat. Brdo se nalazi 250 metara iznad grada i omogućava odllični panoramski pregled grada i okoline. Postoje mnogi navodi kako je dobilo ime, ali je najpoznatija ona po popularnom Kralju Arturu u čijim je mitovima navodno i mesto popularnog Kamelota. Odlazimo u lokalne pabove, isprobavamo fantastične lokalne specijalitete i vrhunski škotski viski. Povratak u smeštaj.

Dan 12: Napuštanje smeštaja i let  za Dablin 
Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do leta za Dablin. Transfer do smeštaja i slobodno vreme.

Dan 13: Obilazak Dablina 
Dablin, glavni i najveći grad Irske danas je ekonomsko, administrativno i kulturno središte celog ostrva. Prema grčkom astronomu i kartografu Ptolomeju, najranije naseljavanje područja današnjeg Dablina je krenulo oko 140 godine. Ono što je karakteristično za Dablin jeste to da nema nebodera te gotovo nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri sprata. Fakultativni izlet obilazak Dablina. Katedrala Svetog Patrika, Nacionalni Muzej Irske, jedno od arhitektonskih zdanja masona, Dablinski zamak, Ha’Penny most, Nacionalni Muzej Leprikona, Muzej viskija. Fakultativno odlazimo u destileriju Old Jamesona, gde ćemo imati prilike da degustiramo ovaj alkoholni napitak. Povratak u smeštaj.

Dan 14: Fakultativni izlet – Kork i Blarney zamak
Fakultativni izlet za Kork i Blarney zamak. Kork, najveći od svih irskih okruga u kojem živi najveći broj etničkih Iraca, ali i mesto odakle se najveći broj Iraca iseljavao tokom proteklih vekova. Blarney zamak je srednjovekovno utvrđenje koje se nalazi nadomak Korka. U samom zamku postoji takozvani kamen rečitosti, koga ukoliko poljubite ležeći naglavačke možda i dobijete pomenuti dar. Povratak u smeštaj.

Dan 15: Fakultativni izlet – obilazak Dablina
Fakultativni izlet – obilazimo Univerzitet u Dablinu, poznat i po jednoj od najvećih biblioteka u ovom delu ostrva. Imaćemo prilike da vidimo istorijski značajnu knjigu Kelta The Book of Kells. Odlazimo u fabriku svetski poznatog piva Ginis, gde ćemo imati prilike da ga probamo i naučimo nešto više o proizvodnji ovog napitka. Uživamo u živopisnom narodu i kulturi koja je toliko nalik na srpsku, odlazimo u neki od lokalnih barova i jedemo hagis. Povratak u smeštaj.

Dan 16: Fakultativni izlet – Litice Mohera 
Fakultativni celodnevni izlet za Litice Mohera. Moherske litice se uzdižu od 120 do 214 metara iznad Atlantskog okeana odakle ćemo imati prilike da vidimo Ostrva Aran u Galvaj zalivu ali i brojne planine i zelenilo smaragdnog ostrva. Ceo dan uživamo u prirodi i punimo baterije pred polazak za Srbiju. Povratak u smeštaj.

Dan 17: Povratak i kraj putovanja

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let do Budimpešte. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Regularna cena

1.590,00 EUR

Promo popust
Važi za prva 4 prijavljena putnika.

1.450,00 EUR

First minute
Važi za prijave najkasnije do 3 meseca pred put.

1.490,00 EUR

NAČIN PLAĆANJA:
Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 300 EUR, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 6 nedelja pred polazak.

OPŠTE NAPOMENE:

– Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
– Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
– Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
– Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
– Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA.
– Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
– Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
– U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
– Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
– U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
– Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
– Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
– Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
– Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
– Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
– Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
– Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
– Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
– Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
– Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
– Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

NAPOMENE U VEZI  SA SMEŠTAJEM: 

– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
– Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
– U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA: 

– Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
– Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
– Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
– Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
– Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
– Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA: 

– Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
– Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
– Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
– Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
– Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
– U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Engleska - Škotska - Irska - avionski prevoz - 17 dana (16 noćenja) - Polazak: 06. april 2020. / Povratak: 22. april 2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!