Golubac - Srebrno jezero - Autobusom - Jednodnevni izlet

Golubac – Srebrno jezero

Daily Tour 1 dan
Golubac, Serbia Srbija
Opis

JEDNODNEVNI IZLET

4. JUL 2020. / 1. AVGUST 2020. / 22. AVGUST 2020.

12. SEPTEMBAR 2020. / 26. SEPTEMBAR 2020. / 24. OKTOBAR 2020. / 11. NOVEMBAR 2020.

SMEDEREVO – VILA ZLATNI BREG – GOLUBAC – SREBRNO JEZERO

Hodimo ka drevnom Golubcu, tvrđavi na Dunavu koja je nedavno u potpunosti restaurirana, i koja predstavlja pravu lepoticu sa svojom burnom istorijom i kulama koje kao da još uvek sanjaju svoje vitezove… Golubački grad vekovima već brani obale Dunava, skriva svoje tajne, i otkriva neverovatne poglede… Posetićemo i Smederevski grad koji čuva neke svoje priče iz vremena slavne despotovine kada je bio trn u oku Turcima. Tu su i priče o Jerini, u narodu nepravedno nazvanoj „prokleta“. Kao rezidencija Obrenovića, vila Zlatni breg predstavlja pravu arhitektonsku lepoticu, i redak sačuvan primer rezidencijalnog letnjikovca naših vladara. I naravno, divno Srebrno jezero koje će Vas razgaliti svojim srebrnkastim svetlucanjem na suncu… Dobrodošli!


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
  • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
  • organizacione troškove.

CENA NE OBUHVATA:
  • Sve ostale nepomenute usluge;
  • opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji.

Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje ka Smederevu.

Po dolasku u Smederevo sledi upoznavanje sa istorijom grada i monumentalne Smederevske tvrđave koju je sagradio despot Đurađ Branković 1430. kao poslednju prestonicu srpske srednjovekovne države. Bićemo u prilici da se šetamo bedemima koji povezuju kule visoke preko 20 metara. Posebno je zanimljiva priča o donžon kuli i despotici Irini Kantakuzinoj u narodu poznata kao „Prokleta Jerina“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju centrom Smedereva.

Nešto kasnije, fakultativni odlazak do vile „Zlatni breg“ – rezidencije vladarske dinastije Obrenović okružene vinogradima. Nekada je bila omiljeno utočište Kralja Aleksandra i Kraljice Drage Obrenović. Obilazak vile i dvorskog parka sa najlepšim pogledom na Dunav.

Nastavak putovanja do Golubca gde ćemo posetiti tvrđavu Golubački grad. Sledi priča o istoriji i mistici Golubačke tvrđave u okviru posebno kreirane vođene ture koja obuhvata posetu Palati, izložbi “Vitezovi golubačke tvrđave”, kulama 8 i 9.

Odlaak na Srebrno jezero. Po dolasku upoznavanje sa osnovnim karakteristikama jezera čija površina, pri zalascima sunca, svetluca poput srebra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, uživanje u brojnim ugostiteljskim objektima na obali jezera…

Fakultativno: polazak na organizovano krstarenja jezerom uz uživanje u jedinstvenim prizorima… Krstarenje traje oko 1,5 sat i obuhvata panoramsko razgledanje Velikog Gradišta i ušća reke Pek u Dunav.

Povratak u Beograd do 20 časova, i u Novi Sad do 21.30 časova. Kraj izleta.

CENA IZLETA

2.500 dinara

+ PAKET DODATNIH USLUGA ZA UPLATU U AGENCIJI

2.500 dinara

Navedena cena dodatnih usluga obuhvata:

Posetu Smederevskoj tvrđavi sa obilaskom prema programu
Obilazak vile Zlatni breg prema programu
Posetu tvrđavi Golubački grad sa specijalno vođenom turom, prema programu
Krstarenje na Srebrnom jezeru

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd

Golubac - Srebrno jezero - Jednodnevni izlet - Autobusom - Polasci: 04. jul / 01.avgust / 22.avgust 2020. - Upoznaj Srbiju
Please Contact Us for Price
    Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!