Indija – Zlatni trougao / Delhi, Agra, Džajpur, 8 dana / 7 noćenja, avionom

Indija – Zlatni trougao

Daily Tour 8 dana / 7 noći
India Indija
Opis
Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi. Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela – Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti. Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri – kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu. Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi…

Hoteli

Delhi Radisson Blu Dwarka Hotel 5* ili sličan
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i ketlerom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.

Agra Clarks Shiraz Hotel 5* ili sličan
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.

Džajpur Hotel Fortune Select Metropolitan 5* ili sličan
Hotel se nalazi u širem centru Džajpura, na 12 km od aerodroma i 2 km od železničke stanice. Sobe su klimatizovane i sadrže satelitski LCD TV sa kablovskim kanalima, mini-bar, sef i pribor za pripremu čaja i kafe. Hotel ima krovni bazen, spa centar i fitnes centar.


Avio prevoz (redovne avio linije)
iz Beograda


VREME POLASKA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera KonTiki u 09:35 časova. Poletanje za Dohu u 11:35 časova (Let QR232).

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz avionom na navedenim relacijama
 • 7 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* (lokalna kategorizacija) u Delhiju Radisson Blu Dwarka Hotel, u Agri Clarks Shiraz Hotel, u u Džajpuru Fortune Select Metropolitan Hotel, (ili slični iste kategorizacije)
 • ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), svečana Novogodišnja večera
 • razgledanja i transferi prema programu
 • troškovi organizacije i vođenja putovanja.

 

CENA NE OBUHVATA:
 • Avio-takse 266.30 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 212.00 YR, i refundabilnih EUR 10.32YR, EUR 0.95IN, EUR 3.27WO, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 16.50G4, EUR 0.86PZ) – (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate),
 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.
 • Fakultativni izleti
 • usluge viziranja (10 evra), troškovi on-line izrade vize za Indiju oko 50 evra
 • obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd za ceo boravak)
 • međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje

1.dan (27.12.2018.) BEOGRAD – DOHA – DELHI Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera KonTiki u 09:35 časova. Poletanje za Dohu u 11:35 časova (Let QR232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:40 časova. Poletanje za Delhi u 20:05 časova (Let QR 578). Obrok u avionu.
2.dan (28.12.2018.) DELHI Sletanje u Delhi u 02:05 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16. veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Razgledanje uključuje i najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije – Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
3.dan (29.12.2018.) DELHI – AGRA Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula – Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje. Uveče je moguće organizovati fakultativni odlazak na mjuzikl-predstavu „Mohabbat at The Taj Show“.
4.dan (30.12.2018.) AGRA Doručak. Celodnevno razgledanje grada. Obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka – Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.
5.dan (31.12.2018.) AGRA – DŽAJPUR Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smeštaj u hotel. Svečana Novogodišnja večera. Noćenje.
6.dan (01.01.2019.) DŽAJPUR Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.
7.dan (02.01.2019.) DŽAJPUR – DELHI Doručak. Slobodno pre podne. Oko podneva polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.
8.dan (03.01.2019.) DELHI – DOHA – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 03:45 časova (Let QR 579). Obrok u avionu. Sletanje u 05:45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:45 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:35 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

PolazakSmeštaj i uslugaCena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Cena važi do
27.12.2018.5*, Prema programu 

1180 €

 

 

310 €

 

Do 30.09.2018.

(cena sa popustom)

27.12.2018.5*, Prema programu

 

1250 €310 €Od 01.10.2018.

(redovna cena)

 

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba neo stvaruje popust u dodatnom ležaju.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu je do 27. oktobra 2018. ili do popune mesta.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

VIZE:Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Sveinformacijeopotrebnojdokumentacijiiuslovima  pribavljanjavizamogusedobitiuOdeljenjuviza (telefon011/2098-184).

VALUTA:  Indija:indijska rupija    1EUR= 80.6753 INR      1USD=68.7041 INR

KLIMA: Suvo i toplo sa prosečnim temperaturama od 8 do 20◦C. Jutra i večeri svežije.

NAČINI PLAĆANJA: 
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• preko računa.

• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi organizatora putovanja.
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: [email protected]. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Indija se nalazi u Južnoj Aziji i zauzima njen najveći deo, tako da se cela Južna Azija često naziva „Indijski potkontinent“. Graniči se sa Pakistanom na zapadu, na severu sa Nepalom, Kinom i Butanom i sa Bangladešom i Mjanmarom na istoku.
Total: 1,180.00€ From 1,180.00€ /person
× 1,180.00€ = 1,180.00€

OR
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!