Molitve Vladike Nikolaja - Srbija - Dvodnevni izlet - Noćenje sa doručkom

Molitve Vladike Nikolaja

Daily Tour 2 dana / 1 noć
Krupanj, Serbia Srbija
Opis

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENjE U KRUPNjU

4. – 5. JUL 2020. / 8. – 9. AVGUST 2020.

12. – 13. SEPTEMBAR 2020. / 10. – 11. OKTOBAR 2020. / 14. – 15. NOVEMBAR 2020.

MARKOVA CRKVA – VALjEVO – LELIĆ – KRUPANj – SOKO GRAD – ZAROŽJE

Jedno sasvim posebno putovanje, koje je gotovo u celosti posvećeno jednom velikom čoveku! Prošli su nam vekovi, a kao što vidimo mali broj ljudi se u našoj istoriji utkao u zvezde. Tako i treba da bude, jer ipak smo mi jedan mali narod. Svakako, jedan od njih, koji će nam večno obasjavati puteve, je Nikolaj Velimirović. Čovek iz naroda sa srcem ovog naroda, i naravi ovog naroda, jer kako drugačije i može biti. Splet okolnosti ga postavlja u red učenijeh srbalja, a sam Bog mu dade tu neverovatnu moć govora koju je pokazivao tokom svojih čuvenih propovedi. Kakav je bio njegov život, kuda ga je Božja ruka vodila, kakvi su ti putevi Gospodnji po kojima je Nikolaj hodio… Neverovatan život! Neverovatan čovek! Svi već po nešto unaju o njemu, a otkako se vratio međ’ nas, njegova dela su obznanjena, i imamo priliku da iz njih velike stvari naučimo, pre svega kako da budemo ljudi! Ovo je putovanje koje će nam kazivati o bladiki Nikolaju. Posetićemo Valjevo u kojem je Nikola učio, i gde je živeo kod izvesne Senke o kojoj je spevana jedna poznata pesma, potom ćemo posetiti njegov lepi, rodni Lelić gde je na očevom imanju podigao svoju zadužvinu u kojoj danas počiva. Videćemo i jedan od najčudnovatijih manastira u našoj zemlji, Soko Grad kod Ljubovije, manastir posvećen vladiki Nikolaju. Na kraju putešestvija posetićemo jedno sasvim malo selo, malo ali toliko čuveno! Po čemu? Po Savi Savanoviću, prvom srpskom vampiru. Tu, kraj njegove vodenice čućemo priču o vampirima, mogućem i nemogućem… Očekujemo Vas!


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u hotelu „Grand“ 3* u Krupnju;
 • smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča;
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara;
 • dodatne, fakultativne usluge, ukoliko nisu rezervisane i uplaćene u agenciji u vidu ponuđenog paketa.

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje ka Valjevu. Odlazak u maleno i idilično seoce Markova crkva koje se nalazi na reci Toplici, odnosno na ušću ove reke u reku Kolubaru. U seocu se nalazi manastir Svetog Dimitrija kojeg je podigao izvesni vojvoda Marko, po kojem će i čitavo mesto dobiti ime Markova crkva. Po predanju, ali i verovanju, crkva je podignuta pre samog Kosovskog boja. Izuzetnoj idiličnosti ovog naselja doprinosi maleno etno selo koje je u izgradnji, i kompleks koji ćemo posetiti, Kumova vodenica. Stara vodenica potočara, veruje se iz 18. veka, kupljena je od strane dvojice kumova, te obnovljena i puštena u rad. Predstavlja svedočanstvo svetosti kumovske veze u našem narodu. Imaćemo prilike da se upoznamo sa njenim radom, ali i da kupimo vrhunsko brašno samleveno na njenom kamenom žrvnju. Nastavak putovanja do Valjeva. Prvo ćemo otići u obližnje valjevsko selo Lelić, rodno mesto vladike Nikolaja Velimirovića. Tu, u Velimirovića kraju, sveti vladika je podigao svoju prelepu zadužbinu, manastir Lelić. U drevnoj tišini, međ’divnim brdašcima, usadila se vladikina molitva koja kao da i danas odzvanja ovim krajevima. Kraj ikonostasa crkve nalazi se ćivot sa svetim moštima vladike Nikolaja. Njegove mošti su prenete iz Amerike, i konačno se vladika vratio svome narodu. Proglašen je za svetitelja Srpske pravoslavne crkve. Kraj manastira nalazi se jedna kuća koja je pretvorena u Muzej vladike Nikolaja. U muzeju se nalaze rukopisi vladike, svedočanstva života vladike Nikolaja, uspomene na ovog neverovatnog čoveka. Čućete zaista divnu priču o njegovom životu i delu. Potom sledi odlazak u Valjevo, divnu varoš koja je poznata i kao grad pesnika. Prošetaćemo se najstarijim delom Valjeva, Tešnjarom, koji će nas evocirati i vratiti u prošlost… Posetićemo zaista fantastičan Narodni muzej koji će nam reprezentovati svo istorijsko bogatstvo ovog kraja. I naravno, predahnućemo kraj reke Gradac koja baš u Valjevu ima svoj najlepši deo toka sa malim kanjonom. Tu, u nekom od brojnih ugostiteljskih objekata ćemo i ručati. Dalje naš put nastavljamo ka Rađevini, divnom kraju naše lepe Srbije. Odlazimo u Krupanj, smeštamo se u hotel i odmaramo. Uveče, opciona večera sa muzikom. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 7.30 časova. Odjava iz hotela do 9 časova. Malo ćemo se prošetati Krupnjem da bi smo pogledali divnu crkvu, spomen-kosturnicu Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, zadužbinu kralja Petra Prvog Karađorđevića iz 1933. godine. Potom ćemo videti Staru apoteku koja uz zadužbinu čuvenog Nikole Spasića čini divnu ambijentalnu celinu starog Krupnja. Posetićemo i crkveni park u Dobrom Potoku koji predstavlja jedan fantastičan etno kompleks sa lepom crkvom brvnarom, muzejom lova, dve kapele u pećini, sofrašice… Napuštamo Krupanj i odlazimo do Soko Grada. Soko Grad je tvrđava u zapadnoj Srbiji u blizini Ljubovije, koja nikada nije osvojena borbom već je uvek menjala gospodare mirovnim ugovorima. Podno tvrđave i Sokolskih planina, nalazi se divni manastir Svetog Nikole, posvećen vladiki Nikolaju. Zadužbina je vladike Lavrentija. U kompleksu se nalazi i divni spomenik vladiki Nikolaju, a na Sokolskim planinama, na lokalitetu Soko grada, nalazi se ogromni pozlaćeni krst visok 12 metara. Do njega, pešačkom stazom, vodi „put vere“. Odmor i predah u fantastičnom manastirskom kompleksu. Nastavak putovanja do naše krajnje odrednice, malenog seoca Zarožje i čuvene vodenice Save Savanovića o kojem se ispredaju stare, čudesne priče… Veruje se da je Sava prvi srpski vampir, te će poseta Zarožju biti prava poslastica za ljubitelje misterija… Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

6.500,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

2.500 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Paket potrebnih ulaznica: Muzej vladike Nikolaja u Leliću, Narodni muzej u Valjevu, Crkveni park u Dobrom Potoku
Svečanu večeru sa muzičkim programom u hotelu „Grand“ u Krupnju

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

SPA HOTEL „GRAND“ 3***, Krupanj https://www.spahotelgrand.rs/

Hotel se nalazi u centru Krupnja. Odličan objekat sa dosta dobrom sadržajima, a turistima su naravno najinteresantniji zatvoreni bazen, potom otvoreni bazen, đakuzi, sauna, parno kupatilo… Hotel poseduje 250 ležajeva, banket sale, restoran, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata. Sobe su komforne, sve sa kupatilom, TV, centralnim grejnim sistemom…

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Molitve Vladike Nikolaja - 2 dana / 1 noćenje - Hotel 3* - Noćenje sa doručkom - Autobusom - Polasci: 04.07. / 08.08. / 12.09. / 10.10. / 14.11.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!