Odmor na Tari - Letovanje - 6 dana (5 noći) - Polazak 21. jul 2020

Odmor na Tari

Daily Tour 6 dana / 5 noći
Tara, Rastište, Serbia Srbija
Opis

6 DANA / 5 NOĆENjA NA TARI / POLUPANSION

21. – 26. JUL 2020.

ČAČAK – OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA – TARA – PERUĆAC – VIŠEGRAD
ŠARGANSKA 8 – ZLATIBOR – SIROGOJNO – LjUBIŠ – STOPIĆA PEĆINA

Ovo je jedno sasvim posebno putovanje… Priroda koja opija svojim lepotama, čudesni izleti, nestvarni prizori, fantastičan planinski vazduh… Tara je planina koja je već dobro znana, i zašto bi ste poželeli opet da idete na nju? Pre svega, napravili smo za Vas paket koji je jedinstven. Odličan planinski smeštaj, sjajna domaća hrana, i naravno pregršt izleta kako bi Vaš odmor na ovoj srpskoj lepotici bio nezaboravan. Naša priča otpočinje u Ovčarko-kablarskoj klisuri u kojoj ćemo uživati punim plućima. Meandri zapadne Morave viđeni sa vrha Kablara ostaće Vam u neizbrisivom sećanju. Krstarenje katamaranom će Vam upotpuniti doživnjaj, a manastirski ručak u divnom ambijentu manastira Nikolje daće Vam snage za dalje… A dalje, nešto dalje, je prelepa Tara. Nacionalni park, a u njegovom srcu planinska kuća u kojoj ćete biti smešteni. Kaluđerske bare su odlično polazište za sve one koji dođu na ovu planinu, i obiluju sadržajima koji su namenjeni turistima, a opet sa druge strane, sve je svedeno, jer ste ipak u prirodi. Potom kreće Vaša avantura. Prvi izlet smo osmislili tako da Vas baci s nogu! Nova Tarska avantura džipovima. Gde Vas vodimo? U najlepši deo ove planine. Na čudesni vidikovac Banjska stena odakle se pruža pogled u nedogled i gde ćete sasvim sigurno napraviti desetine fotografija. Tu je i divni Mitrovac i njegova „Tepih livada“, i naravno Zaovinsko jezero u čijim vodama se sam Bog ogleda. Izlet do Perućca i najkraće evropske reke, biće divan. Ovo je dan za kupanje u divnom Perućačkom jezeru. Za avaturiste, tu je i rafting! Naravno, tu je i ona sjajna mala kućica na Drini. Još jedan izlet za pamćenje je krstarenje brodom do Višegrada! Potom, sjajni izlet do Kremne i Mokre Gore sa nezaboravnom vožnjom Šarganskom osmicom i uživanje na Mećavniku odakle i naš Kusta krade Bogu poglede. Zaista, ovo je odmor za pamćenje! Pridružite nam se! I ne zaboravite, za ovo putovanje možete koristiti vaučere Ministarstva turizma. Upoznaćemo Vas rado sa procedurom izdavanja vaučera! Dobrodošli!


Autobusom ili sopstvenim prevozom
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • 5 polupansiona (kontinentalni-klasičan način usluživanja; doručak+večera) u prenoćištu, planinskoj kući „Tara“ na Tari;
 • smeštaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa kupatilom kao i četvorokrevetnim apartmanima sa kupatilom (uglavnom su sobe sa zesebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča prvog i poslednjeg dana putovanja;
 • usluge predstavnika na destinaciji;
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Prevoz;
 • sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 10.000 dinara;
 • rafting na Drini – 1.500 dinara po osobi (minimum 8 putnika; prijava obavezna u agenciji);
 • dodatne, fakultativne usluge, ukoliko nisu rezervisane i uplaćene u agenciji u vidu ponuđenog paketa;
 • paket ulaznica (Gostilje, Stopića pećina i „El Paso“) i ručak u Ljubišu poslednjeg dana putovanja: 2.000 dinara (obavezna prijava u agenciji);

1. dan putovanja (utorak 21. jul) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje autoputem „Miloš Veliki“ ka Čačku. Dolazak u Čačak oko 10.30h. Priču započinjeno na brdu Ljubiću, slavnom i starostavnom mestu koje je od pamtiveka bilo na sredokraći puteva kojima protutnjaše i Rimljani, Dubrovčani, i Turci, i Austrijanci. I trgovci, i ratnici. U Prvom srpskom ustanku biju se žestoke bitke u ovom kraju, a na proleće 1815. godine, nakon podizanja Drugog srpskog ustanka, na Ljubić dolazi Miloš Veliki i određuje pozicije za boj koji će se uskoro na ovom mestu odigrati. Za boj na Ljubiću čvrsto je vezano ime Tanaska Rajića, velikog hajduka, Karađorđevog barjaktara i topdžiji. Kada napustimo Ljubićki deo grada, pređemo Moravu, osvrnemo se na čuvenu halu košarkašog kluba “Borac” i podsetimo se svih slavnih košarkaških legendi, napravićemo kratko panoramsko razgledanje centralnog gradskog jezgra. Odlazak do prelepe Ovčarko-kablarske klisure. Klisuru dugu 19 km je vekovima dubila Zapadna Morava, a njeni meandri, i stenoviti obronci Ovčara i Kablara stvaraju nestvarnu lepotu. Kada toj lepoti dodamo brojne manastire (11), onda zaista i sami možemo da kažemo da je ovo naša Sveta Gora. Odlazak u Ovčar banju odakle ćemo krenuti mini busom ka Kablaru. Vožnja kroz stenovite tesnace i cisoke useke, trasom starog „Ćire“ kroz mračne i uske tunele. Prateći tok Zapadne Morave, putem njenih meandara, uživajući u lepotama zaštićenog područja, stižemo do vrha Kablara. Ako budete dozvolili da Vas obori osećaj povezanosti sa prirodom, u samo jednom pogledu, staće toliko nestvarne lepote. Pogled „puca“ na divne meandre Morave, sa jedne srane, a sa druge na divnu nam Šumadiju, šumoviti Ovčar, planinu Jelicu… Potom odlazimo do divnog, u tišini satkanog, manastira Nikolje sa divnom crkvom koja je posvećena Svetom Nikoli, i konakom knjaza Miloša. Tu je i jedan stari bor sa zanimljivim verovanjem. U toj svetoj tišini koja oplemenjuje srca, predahnućemo uz domaću kaficu, a vredne monahinje nad kojima naš Gospod bdi, spremiće nam manastirski ručak od namirnica koje same proizvode. Utisak sa kopna, upotpunićemo i sa reke. Tu odmah kod manastira krenućemo katamaranom u pustolovinu gledajući meandre i padine Ovčara i Kablara, a pogledima ćemo uhvatiti i divne manastire koji se nalaze u vidokrugu. Nastavljamo naš put dalje prema Tari uz usputni, panoramski osvrt na ostatke srednjovekovne tvrđave kod Užica, nad kanjonom reke Đetinje, velmože Nikole Altomanovića. Smeštaj u pansinski objekat. Večera. Noćenje.

2. dan putovanja (sreda 22. jul) Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na organizovani fakultativni izlet sa džipovima. Obilazak Mitrovca na Tari, jedne od najlepših prirodnih celina u okvirima Nacionalnog parka Tara. Odlazak do čudesne „Tepih livade“ koju kada budete gazili imaćete utisak kao da ste na najfinijem vunenom tepihu u koji noge utanjaju… Dalje nastavljamo do najlepšeg vidikovca Tare, Banjske stene odakle se pruža nezaboravan pogled na Perućačko jezero, reku Drinu, Bosanske planine. Najlepše fotografije planine Tare, upravo dolaze sa ovog lokaliteta, i sa još jednog fantastičnog vidikovca koji ćemo posetiti, Kozja stena. Odlazak do malenog jezera Spajići gde se može videti čuvena Pančićeva omorika, i naravno ostatak dana ćemo provesti na prelepom jezeru Zaovine. Kupanje, odmor, uživanje… Povratak u smeštajni objekat. Večera. Noćenje.

3. dan putovanja (četvrtak 23. jul) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili opcioni odlazak do manastira Rača udaljenog od Bajine Bašte oko 6 km. O ktitoru i vremenu podizanja manastira govori zapis: „V leto tisuć dvesto sedamdeset šesto mladi kralj Dragutin, praunuk Nemanje, sin Uroša pervog, izbra ovo mesto i na njemu sozda Raču, sveto zdanje…“. Sledi odlazak do rečice Vrelo koja je u narodu poznata i pod imenom „Godina“ zbog svoje dužine od 365 metara. Na ovoj rečici nalazi se jedna stara vodenica, a samo vrelo ove reke, kao i vodopad koji pravi prilikom ulaska u reku Drinu, su izuzetno atraktivni. Odlazak do jezera Perućac i slobodno vreme za kupanje, a ko je ogladneo, ovde na jednom divnom splavu može i da se lepo ruča. Kasno popodne, odlazak do Bajine Bašte i poseta destileriji „BB kleka“ gde ćemo degustirati sjajne rakije, a potom ćemo otići da vidimo (panoramski) čuvenu kućicu na Drini. Tokom dana može da se organizuje i mini rafting od jezera Perućac do pomenute kućice na Drini. Povratak u smeštajni objekat. Večera. Noćenje.

4. dan putovanja (petak 24. jul) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili odlazak na krstarenje rekom Drinom. Odlazak do Perućca odakle u 9 časova kreće brod ka Višegradu. Tokom krstarenja koje traje oko 3,5 sata uživaćete u spektakularnom prirodnom okruženju. Po dolasku u Višegrad prvo što ćemo obići je Andrićgrad, jedan specifičan kameni kompleks koji je izgrađen po ideji našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice. Spoj istorije Viešgrada, ili lik ovog grada kakav je trebao da bude. Između istoka i zapada, orijenta i Vizantije… Divne kamene ulice i objekti, spomenici Ivi Andriću, braći Sokolović (Mehmed i Makarije), Njegošu, suvenirnice, bioskop, restorani, barovi… Pravi turistički raj. Zatim, odlazak do čudesne Na Drini ćuprije, slavnog mosta, zadužbine Mehmeda-paše Sokolovića. Pričaćemo o Ivi Andriću, njegovom romanu, i diviti se kamenoj ćupriji, jednom od najvećih remek-dela Otomanske imperije van matice. Povratak iz Višegrada brodom do Perućca. Odlazak u smeštaj na Tari. Večera. Noćenje.

5. dan putovanja (subota 25. jul) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne, opcioni izlet sa posetom seocu Kremna i kući čuvenih proroka Tarabića o kojima ćete čuti neverovatne priče… Odlazak na Mokru Goru, jedan od najlepših turističkih prostora u našoj zemlji. Prvo ćemo se voziti muzejskom železnicom, trasom poznatom po imenu Šarganska osmica koja se tako zove zbog izgleda – vijuganja pruge koja je upravo tako građena kako bi se savladala nadmorska visina. Tokom vožnje ćirom ćete čuti divne priče o izgradnji ove železnice, o njenom značaju koji je imala, potom o snovima jednog čoveka, legendama i verovanjima. Usput, vozić staje na nekoliko mesta gde ćete imati prilike da uživate u divnom ambijentu stanice Jatare sa vodopadom, potom stanice Šargan Vitasi sa ludim kamenom… Nakon vožnje Šarganskom osmicom, poseta Drvengradu, magičnom mestu koje je nastalo iz snova našeg režisera Emira Kusturice. Sve je ovde od drveta, pa i kuća jedinog stanovnika ovog gradića, pomenutog Kuste. Restoran „Prokleta Avlija“, ulica Novaka Đokovića, zatvor, crkva brvnara, bioskop „Stenli Kjubrik“, pijaca domaćih proizvoda… Prava mala oaza za uživanje. Povratak u smeštajni objekat, večera, noćenje.

6. dan putovanja (nedelja 26. jul) Doručak. Odjava iz soba i odlazak sa Tare. Putovanje do Zlatibora gde ćemo posetimo i najnoviju atrakciju, „Divlji zapad – El Paso“, kompleks koji će nas vratiti u „western“ filmove sa diližansama, salonima, indijanskim selom… Posetićemo selo Ljubiš koje odiše pravom, autentičnom zlatiborskom lepotom, kao i fantastični vodopad Gostilje i divnu Stopića pećinu poznatu po bigrenim kadama, te zbog toga ovu pećinu nazivaju i „Srpski Pamukale“. Ručak ćemo obaviti u Ljubišu, tom lepom selu iz kojeg nam dolazi naš poznati pesnik Ljubivoje Ršumović. Vreme je i da krenemo našim kućama… Povratak u Beograd / Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

20.500,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

17.000 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Program „3 u 1“ u Ovčarsko-kablarskoj klisuri (vožnja OKK busom do vidikovca, krstarenje katamaranom, manastirski ručak)
Izlet Mitrovac na Tari, Tepih livada, Banjska stena i Zaovine sa džipovima
Izlet manastir Rača-Perućac-reka Vrelo-Bajina Bašta, prema programu
Izlet krstarenje Drinom – Višegrad, prema programu
Izlet Kremna-Mokra Gora-Šarganska osmica-Drvengrad, prema programu

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja

– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.
– Vaučerom Ministarstva turizma:5000 dinara umanjenje, vaučer same stranke pribavljaju prema proceduri koju je Vlada RS propisala.

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za autobuski prevoz, po osobi: iz Novog Sada 4.500 dinara; iz Beograda 4.000 dinara; iz Kragujevca 3.500 dinara; iz Čačka 3.000 dinara
Popust za decu: do 5 godina deca ostvaruju besplatno putovanje ukoliko ne koriste svoj sopstveni ležaj, a što se tiče prevoza ukoliko dete koristi svoje sedište, ima popust na cenu prevoza 50%. Deca od 5-12 godina ostvaruju popust od 20% na navedenu cenu aranžmana i ne ostvaruju popust na prevoz.

OPIS SMEŠTAJA:

PLANINSKA KUĆA „TARA“, Tara http://www.planinskakucatara.com/

Savremeni apartmanski objekat, zasnovan na tradicionalnom izgledu tarskih kuća. Nalazi se u strogom centru Kaluđerskih bara, 200 metara od restorana „Jeremičak“ i na oko 500 metara od hotela „Omorika“ (hotel poseduje bazen). Sobe i apartmani su komforni i veoma prijatni, svi sa kupatilom, TV, bežičnom internet vezom. Apartmani poseduju i malu kuhinjicu. Ishrana je u obližnjem restoranu.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Odmor na Tari - Sopstvenim ili autobuskim prevozom - Polupansion - 6 dana (5 noći) - Polazak 21. jul 2020. / Povratak 26. jul 2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!