Rajac - Ravna gora - Srbija - Paket aranžman - Autobusom

Rajac – Ravna gora

Daily Tour 2 dana / 1 noć
Rajac, Serbia Srbija
Opis

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENjE NA RAJCU

12. – 13. SEPTEMBAR 2020. / 10. – 11. OKTOBAR 2020. / 14. – 15. NOVEMBAR 2020.

SAVINAC – KOŠTUNIĆI – RAVNA GORA – RAJAC – SLAVKOVICA – BANjA VRUJCI – STRUGANIK

Iako mnogi misle kako je Rajac zasebna planina u Srbiji, to nije tako, jer mu nedostaju neke od karakteristika kako bi se definisao planinom, nego je deo planinskog sistema Suvobora, i predstavlja predeo izuzetnih odlika. Jedan divni biser u niski Srbije, sa beskrajnim livadama, pitomim brežuljcima, lepim selima… Pravo mesto da se nahrane gladne duše… Tu su i priče, a one se gotovo sve vezuju za slavnu Kolubarsku bitku koja se upravo vodila na ovom potezu. Čudesna priča o 1300 kaplara neće nikoga ostaviti ravnodušnima. Malena Slavkovica sa fantastičnom crkvom, etno selo Koštunići sa veštačkim jezerom i mogućnošću kupanja u letnjim mesecima, čist planinski vazduh, u svemu ćete tome uživati na ovom kratkom, ali izuzetno lepom putovanju. Uživećemo se u onu pravu, autentičnu Srbiju, videti šta ljudska ideja može da stvori, i kako se iz ljubavi prema Srbiji prave čuda, divne drvene kolibe – vajati Rajskih konaka, i etno sela Koštunići, vratiće nas u neka davna vremena… na ovom putovanju čućete i divnu priču o Vilhelmini Mini Karadžić u seocu Savinac gde je ćerka našeg Vuka sahranjena. Naša istorija je puna kontraverzi, tako je i sa periodom istorije Drugog svetskog rata, gde je ponajviše kod nas Srba izazvana dilema oko dva pokreta, Partizanskog i Ravnogorskog pokreta. Svakako, još uvek obavijena velom tajne, pokušaćemo da na Ravnoj gori ispričamo verzije priče, a na svakom od nas će biti da svoja uverenja potkrepi, ili dovede u sumnju. Verujemo da će Vam se priča svideti. Dobrodošli na Rajac!


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 1 noćenje sa doručkom (doručak, klasičan način posluživanja) u odmaralištu „Kolubara“ na Rajcu;
 • smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zesebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • ulaznice za eko selo Koštunići i rodnu kuću Živojina Mišića;
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.300 dinara;
 • doplata za opcionu večeru u odmaralištu – 700 dinara (prijava i plaćanje, obavezni u agenciji).

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje autoputem „Miloš Veliki“. Isključenje sa autoputa kod petlje Takovo, i odlazak do sela Šarani i zaseoka Savinac smeštenog u idiličnom krajoliku. Obilazak crkve Svetog Save na Savincu koja predstavlja prvu zadužbinu kneza Miloša Obrenovića iz 1819. godine. U porti crkve je sahranjena Mina Vukomanović Karadžić, ćerka Vuka Stefanovića Karadžića o kojoj ćemo čuti jednu veoma interesantnu priču. Nastavak putovanja kraj čuvenog Takovskog grma kraj kojeg je podignut Drugi Srpski ustanak. Odlazak do središta Suvobora i poseta eko selu Koštunići. U samom srcu divnog suvoborskog sela Koštunići nalazi se turističko rekreativni centar „Momčilo Čeković“ koji raspolaže sa dva restorana, smeštajnim objektima u vidu vajata, čardaka i neobičnih kaca, odnosno ovaj centar predstavlja čitavo jedno malo naselje sa kućicama neobičnog oblika. Kompleksom dominira jezero koje se prirodno napaja od jedne planinske rečice, te se u letnjim mesecima, slobodno može koristiti za kupanje. Tu su još i sportski tereni za tenis, odbojku na pesku, košarku, fudbal… A za najmlađe, tu je i dečije igralište. Pravi mali eko raj. Slobodno vreme za uživanje, ručak, osveženje… Odlazak do obližnje Ravne gore i poseta crkvi Svetog Đorđa, kao i razgledanje spomenika đeneralu Draži Mihajloviću. Čudesne priče o Ravnogorskom pokretu, sumnjama, verovanjima, mogućim istinama i kontraverzama… Nastavak putovanja do Rajca, i smeštaj u odmaralište „Kolubara“. Odmor. Opciona večera. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 7.30 časova. Odjava iz soba do 9 časova. Zajednička šetnja do spomenika kosi, zaštitnom znaku Rajca, i čuvene Rajačke kosidbe, najposećenije manifestacije na Rajcu. Prekoputa ovog spomenika nalazi se lep konak, sedište planinarskog društva, a u neposrednoj blizini se nalazi i prelepi spomenik 1300 kaplara, posvećen junacima Kolubarske bitke. Ko su bili ti kaplari, kako su se zadesili na stratištu, kakvo herojstvo su iskazali tokom same bitke? To ćete saznati na Rajcu, i nadasve ćete se iznenaditi čudesnom pričom. Takođe, pričaćemo i o samoj Kolubarskoj bitki, našim vojvodama, i svime što je zadesilo Srbiju pre, tokom, i posle ove velike bitke koja se i danas izučava na svim vojnim akademijama sveta. Potom sledi lepa pešačka tura do vodopada Crkvine koji se nalazi nedaleko od sela Slavkovica. Ovaj mali vodopad izlazi u tankom mlazu iz jedne veće stenovite vertikale, i nakon nekoliko metara svog pada preko mahovinom obraslih stena, završava svoj pad u viru, i potom potok nastavlja tiho da teče kroz bujnu šumsku vegetaciju… Oko 12 časova, polazak ka seocu Slavkovica gde ćemo obići divnu crkvu Svetog Preobraženja. Crkva je sagrađena 1875. godine, i pripada Eparhiji valjevskoj Srpske pravoslavne crkve. Nastavak putovanja do prelepe banje Vrujci. Predah za ručak i uživanje u blagodetima banje, a potom odlazak do obližnjeg Struganika u kojem ćemo posetiti rodnu kuću vojvode Živojina Mišića. Ispričaćemo divnu priču o ovoj ljudini, velikom junaku Velikog rata, neverovatnom strategu, i pre svega zaista neverovatnom čoveku. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

4.900,00 dinara

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

ODMARALIŠTE „KOLUBARA“, Rajac

Odmaralište se nalazi u centralnom delu Rajca, predela izuzetnih odlika. Sastoji se od tri smeštajna objekta sa trokrevetnim i četvorokrevetnim studijama (trokrevetni se mogu koristiti kao dvokrevetni), od kojih svaki poseduje svoje kupatilo, malu kuhinjicu, Tv i centralno grejanje. Obroci se služe u restoranskom delu odmarališta, klasičan način posluživanja za stolom. Skroman smeštaj, ali prijatan.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Rajac - Ravna gora - Dvodnevni izlet - Autobusom - Noćenje sa doručkom - Polasci: 12. septembar 2020. / 10. oktobar 2020. / 14. novembar 2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!