Subotica - Salaši - Palić - Ludoš - Autobusom - Paket aranžman

Subotica – Salaši – Palić – Ludoš

Daily Tour 2 dana / 1 noćenje
Subotica, Serbia Srbija
Opis

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENjE

4. – 5. JUL 2020. / 8. – 9. AVGUST 2020.

12. – 13. SEPTEMBAR 2020. / 10. – 11. OKTOBAR 2020. / 14. – 15. NOVEMBAR 2020.

KELEBIJA – SUBOTICA – LUDOŠKO JEZERO – PALIĆ

Ovaj put dragim ljudima pošaljite razglednice sa severa naše zemlje. Vojvodina je od davnina bila predeo posebne lepote i sentimenta. Predeo na kome se živi u skladu sa prirodom. Nekada je bila most između Orijenta i Evrope, a danas premošćava Balkan i Srednju Evropu. Upravo ovo je učinilo da se nekada negostoljubiv, močvarni prostor ljudskim radom kultiviše i pretvori u zemlju ‘leba, suncokreta i vinograda, zemlju ptica, trske, reka i drvenih čamaca, zemlju vetrenjača, konja, salaša i tambure. Vojvodina je ovim motivim inspirisala slikare i pesnike pa su se njeni predeli pronašli u skikama Šumanovića i Konjovića, u pesmama Mike Antića i Zvonka Bogdana. Putešestvije započinjemo obilaskom ergele konja Kelebija. Plemenita rasa konja Lipicanera broji preko 60 grla na ovom prelepom imanju. Imaćemo priliku da vidimo konje koji jure iz zadovoljstva i da se truckamo na fijakerima. U našem nasevernijem gradu upoznaćemo se na nesvakidašnjim kulturnim nasleđem izgrađenim u stilu čuvene mađarske secesije, a kada padne noć u opuštenoj atmosferi, sa dobrom hranom i kvalitetnim vinima zabaviti uz begeš, prim i bas prim tambure. Sutradan idemo u razgledanje dva jezera, Ludoškog – čija lepota se ogleda u njegovoj netaknutoj prirodi, i Palićkog gde čovek čitav jedan vek svojim radom i umećem ulepšava jezersku obalu i pravi od nje mesto uživanja i dokolice. Za kraj nas čeka poseta veličanstvenoj vinariji Zvonko Bogdan usidrenoj u moru svojih vinograda na istočnoj obali Palićkog jezera.


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja) u hotelu sa 2*/3* u Subotici ili okolini
 • smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča (bez ulaznica);
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara;
 • opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji.

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Užica (Gradski stadion) oko 4.30 časova ujutro, iz Čačka (“Eko“ pumpa na magistrali, prkeoputa Rode) oko 5.30 časova, potom iz Beograda oko 8 časova (Sajam), i iz Novog Sada u 9.30 časova (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje na sever Bačke ka selu Kelebija. Obilazak kompleksa „Majur“ koji obuhvata površinu od preko 20 hektara, i koji se sastoji od restorana, hotelskog objekta, i divne ergele Kelebija. Kompleksom dominiraju objekti građeni u panonskom stilu oko kojih se prostiru travnjaci, cvetne leje i dugi drvoredi. U prostranim padocima videćemo rasne lipicanere koji se uzgajaju i treniraju za zaprežne sportove i dresurno jahanje. Posetićemo Muzej kočija. Hrabriji mogu da se oprobaju u jahanju, a hedonisti da se provozaju kočijama kroz ergelu. Nakon obilaska sledi kratka vožnja do Subotice – grada koji ima 200 imena, kroz istoriju dugo vremena na granici regija i država. Započinjemo obilazak bajkovite arhitekture centra grada: Franjevačke crkve Svetog Mihovila, Gradske kuće, palate Mikše Demetera, Sinagoge, Gimnazije, Katedrale Svete Terezije Avilske, Gradskog trga sa Plavom fontanom, Narodnog pozorišta, Rajhlove palate i pravoslavnog hrama Svetog Vaznesenja. Nakon šetnje smeštaj u hotel. Slobodno vreme predah. Uveče fakultativni odlazak na organizovanu zabavu u autentičnom ambijentu bačkog salaša sa večerom i tamburaškim orkestrom koji će nam muzikom slikati vojvođanski pejzaž sa motivima bargema, trske, čamaca, tambure, vina i konja… Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 7.30 časova. Odjava iz hotela do 9 časova. Slobodno vreme u Subotici za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Vožnja do specijalnog prirodnog rezervata Ludoško jezero. Neobičnog izgleda i lepote, jezero predstavlja mozaik otvorenih vodenih površina i visokih tršćaka koji su dom velikom broju ptica. Sledi obilazak jezera u skladu sa njegovim statusom zaštite, pešice sa vodičem-čuvarom istočnom stazom dugom 2 kilometra. Šetaćemo nesvakidašnjim, umirujućim ravničarskim pejzažem sa plavim vodenim ogledalima u ramu od trske i šaši, okruženi pticama. Nakon šetnje kratka vožnja ka Paliću, nekadašnjoj austrougaskoj mondenskoj banji čija je izgradnja počela daleke 1904. godine. Po dolasku sledi upoznavanje sa osnovnim karakteristikama jezera koje je prema legendi nastalo od suza. Zatim polazimo u razgledanje Velikog parka sa lepim građevinama podignutim u stilu mađarske secesije: zgrada Pošte, Vodotoranj, hotel Park, hotel Jezero, Velika terasa, Muzički paviljon, plave vaze, spomen česma, Ženski štrand, vila Bagojvar, vila Konen… Slobodno vreme do povrataka za posetu zoološkom vrtu, vožnju katamaranom, čamcima, vožnju biciklom oko jezera, ili jednostavno uživanje u šetnji parkom. Fakultativna poseta obližnjoj ekskluzivnoj vinariji Zvonko Bogdan. Obilazak vinarije uz degustaciju vina sa peska i zakusku. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

5.900,00 dinara

Za polazak iz Beograda i Novog Sada

7.300,00 dinara

Za polazak iz Užica, Čačka i Kragujevca

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

5.500,00 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Poseta kompleksu „Majur“ u Kelebiji sa obilaskom ergele i posetom Muzeju kočija
Ulaznice za posetu Gradskom muzeju u Gradskoj kući u Subotici, i za Sinagogu u Subotici
Svečanu večeru u restoranu na salašu na severu Bačke
Izlet do Ludaškog i Palićkog jezera, sa taksom za rezervat prirode Ludaško jezero
Poseta vinariji „Zvonko Bogdan“ kod Palilića sa degustacijom vina i malom zakuskom

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „PBG“ 2*/3*, Subotica https://www.pbghotel.co.rs/ ili sličan

Hotel se nalazi u centralnom delu grada, na svega 5 minuta hoda od istorijskog centra Subotice. Skroman objekat kategorije 2*/3*, sa recepcijom, salonom za posluženje doručka (samoposluživanje – „švedski sto“), bežičnom internet vezom. Sobe su skromne i pristojne, male, ali udobne. Sve poseduju kupatilo i Tv.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Subotica - Salaši - Palić - Ludoš - 2 dana / 1 noćenje - Hotel 2* - Noćenje sa doručkom - Polasci: 04.07. / 08.08. / 12.09. / 10.10. / 14.11.2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!