Šumadija - 2 dana / 1 noć - Autobusom - Paket aranžman

Šumadija

Daily Tour 2 dana / 1 noć
Sumadija, Serbia Srbija
Opis

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENjE U VRNjAČKOJ BANjI

4. – 5. JUL 2020. / 8. – 9. AVGUST 2020.

12. – 13. SEPTEMBAR 2020. / 10. – 11. OKTOBAR 2020. / 14. – 15. NOVEMBAR 2020.

KRAGUJEVAC – LEVAČ – VRNjAČKA BANjA – KRUŠEVAC

Neko je nekada, i negde napisao „Šumadija je predeo slikan čajem“, i bio je u pravu… To je predeo slikan srcem, jer i jeste srce naše lepe zemlje Srbije. A šta je to Šumadijski čaj, e o tome bi već trebali sve da znate… Oslikavan vekovima, a vredne ruke šumadinaca oblikovale su njenu dušu… Šumadija, zatalasana, raskošna, pesmom opevana… Zemlja opanaka, valovitih brda, plodnih dolina, srdačnih domaćina… Na ovom našem putešestviju možda ćemo posetiti već dobro znane destinacije, ali pokušaćemo da ih predstavimo na drugačiji način… Naše putešestvije će nas odvesti do šumadijske prestonice, grada Kragujevca. Bili ste već? Verovatno, ali dozvolite da Vam ovaj grad malo drugačije predstavimo. Obavezno moramo čuti šta šumore Šumarice, otići do kapije Levča u okoliko Kragujevca gde ćemo posetiti jedan divni manastir kraj kojeg je Đura Jakšić napravio svoju čuvenu pesmu „Na Liparu“. Potom odlazimo do po mnogima najlepše banje Srbije, naravno Vrnjačke banje. Te je i izabrasmo zbog toga da nam bude mesto počinka… Tu ćemo se zasladiti u čuvenoj Švajcariji, prošetati se do mosta ljubavi, uživati u parkovima… U povratku nas čeka grad Kruševac, srednjovekovna Lazareva prestonica. Ispričaćemo lepu priču o knezu Lazaru, i pripremama za Kosovski boj. Lepo putovanje kojim ćemo još više zavoleti našu Srbijicu. Dobro nam došli prijatelji!


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 2/3* u Vrnjačkoj banji;
 • smeštaj u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama sa kupatilom (sobe su različite strukture, svakako bez nekog velikog komfora! Uglavnom su sobe sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča;
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara;
 • opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji.

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda u 8.30 časova (BAS – Autobuska stanica). Putovanje Putovanje autoputem preko Batočine do šumadinske prestonice, Kragujevca. Po dolasku sledi poseta spomen parku „Kragujevački oktobar“, odnosno Šumaricama, podignutom na mestu stradanja velikog broja Kragujevčana na samom početku okupacije u Drugom svetskom ratu (21.oktobar 1941.). U Šumaricama je streljano preko 3000 nedužnih ljudi, među kojima i preko 300 učenika čuvene Kragujevačke gimnazije. Obićićemo spomenik streljanim đacima gimnazije kraj kojeg stoji jedan krajputaš na kojem piše „ja i danas držim čas“; potom spomenik „pupoljak“ posvećen streljanim dečacima, čistačima cipela, i na kraju ćemo posetiti memorijalni muzej „21. Oktobar“ koji čuva sećanje na ovaj stravični događaj. Odlazak do istorijskog centra Kragujevca koji je poznat pod imenom „Milošev venac“. Na vencu se nalaze najznačajniji objekti izgrađeni u periodu kada je Kragujevac bio prva srpska prestonica pod upravom kneza Miloša Obrenovića. Sam dvorski kompleks kneza Miloša nije sačuvan, ali sačuvano je nekoliko izuzetnih arhitektonskih primeraka iz ovog razdoblja, poput Amidžinog konaka, konaka kneza Mihaila, zgrada Kragujevačke gimnazije, Narodno pozorište „Joakim Vujić“,… Sledi slobodno vreme za šetnju i predah. Polazak ka Levču, u pesmama opevanom kraju Šumadije. Prolazimo pored vodopada „Buk“, koji je najviši u Šumadiji, potom pored vodenice stare više vekova na reci Ždraljici, i kroz klisuru rečice Medne. Poseta manastiru Lipar. Na temeljima stare crkve 1936. godine podignuta je nova manastirska crkva posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju, u narodu poznata i kao bataljena crkva što je arhaični izraz za napuštena crkva. Nju su svojim sredstvima i dobrotvornim radom sazidali meštani. Još se pamti boravak Đure Jakšića u ovom manastiru kraj kojeg je napisao svoju čuvenu pesmu „Na Liparu“. U interesantnom seocu Gornja Sabanta (tur.“sabah“ – „zora“), posetićemo domaćinstvo „Kočin konak“. Ovaj divni objekat pruža nezaboravne poglede na levačke pejzaže, a sjajni domaćini će se potruditi da nam naprave pravi ugođaj. Planiran je, opciono, ručak, a svi posetioci mogu u prodavnici konaka da kupe domaće proizvode (sir, kajmak, rakiju, vino, med, džemove, slatko…). Odlazak u Vrnjačku banju i smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 20 časova opcioni odlazak na večeru sa muzičkim programom i zabavom. Povratak u hotel do 23 časa. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 8.30 časova. Odjava iz soba. Polazak u organizovani obilazak banje. Šetnja prelepim banjskim parkom u kojem se nalazi tzv. Rimski bunar, potom odlazak do čuvenog Mosta ljubavi koji čuva sećanje na jednu lepu priču koja je inspirisala i našu veliku pesnikinju Desanku Maksimović da napiše pesmu „Čežnja“. Slobodno vreme za kaficu i kolač u čuvenoj Švajcariji. Polazak iz banje u 13 časova. Kraća vožnja do Kruševca. Po dolasku, obilazak ostataka Lazarevog grada uz interesantnu priču o knezu Lazaru i danima koji su prethodili boju na Kosovu. Pričaćemo naravno i o nastanku čudesne Lazareve pesme… Obićićemo i znamenitu crkvu Lazaricu, a potom ćemo se prošetati do centra grada kojeg krasi jedan od najmonumentalnijih spomenika u našoj zemlji, spomenik Kosovskim junacima. Sledi slobodno vreme. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

5.900,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

4.500,00 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Ulaznica za spomen park Šumarice i Muzej „21.oktobar“ u Kragujevcu
Poseta i ručak u Kočinom konaku u Levču
Svečanu večeru u restoranu u Vrnjačkoj banji

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „DANICA“ 2**, Vrnjačka banja http://danica.vagres.rs/index.php/en/ ili sličan

Hotel se nalazi u mirnom delu Vrnjačke banje, iznad Lipovačke reke, okružen hrastovom šumom, na samo 300 metara aod „Belog izvora“ i oko 900 metara od strogog centra banje. Hotelski sadržaji i smeštajni kapacitet su skromni, o čemu najbolje govori kategorija objekta! Hotel raspolaže sa restoranom u kojem se poslužuje doručak („švedski sto“), aperitiv bar u sklopu restoranu, malu recepciju, malu rekreacionu salu. Sobe su standard kategorije i veoma sku skromno opremljene. Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem i fenom za kosu, televizor, klima uređaj, bežični internet, centralno grejanje.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Šumadija - 2 dana / 1 noć - Hotel 2* - Noćenje sa doručkom - Polasci: 04.jul / 08.avgust / 12. septembar / 10.oktobar / 14.novembar 2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!