Šumadijska tura - Autobusom - 3 dana / 2 noći - Paket aranžman

Šumadijska tura

Daily Tour 3 dana / 2 noći
Sumadija, Serbia Srbija
Opis

3 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENjA U VRNjAČKOJ BANjI

26. – 28. JUN 2020. / 17. – 19. JUL 2020. / 14. – 16. AVGUST 2020.

18. – 20. SEPTEMBAR 2020. / 16. – 18. OKTOBAR 2020. / 13. – 15. NOVEMBAR 2020.

SAVINAC – KRAGUJEVAC – LEVAČ – VRNjAČKA BANjA – ALEKSANDROVAC – KRUŠEVAC – MORAVSKI KONACI

Neko je nekada i negde napisao „Šumadija je predeo slikan čajem“, i bio je u pravu… To je predeo slikan srcem, jer i jeste srce naše lepe zemlje Srbije. Oslikavan vekovima, a vredne ruke Šumadinaca oblikovale su njenu dušu… Šumadija, zatalasana, raskošna, pesmom opevana… Zemlja opanaka, valovitih brda, plodnih dolina, srdačnih domaćina… Na ovom našem putešestviju možda ćemo posetiti već dobro znane destinacije, ali pokušaćemo da ih predstavimo na drugačiji način… Posetićemo maleni Savinac sa njegovom divnom malom crkvom i grobom Vilhelmine Mine Karadžić i čuti divnu priču o ćerci našeg velikog Vuka. Naše putešestvije će nas potom odvesti do šumadijske prestonice, grada Kragujevca. Moramo videti i divni Levač, „baštu Šumadije“, a tamo ćemo posetiti manastir Lipar i jedno divno domaćinstvo gde ćemo moći da kupimo tradicionalne proizvode iz ovog dela Srbije. Po mnogima najlepša banja Srbije je Vrnjačka banja, te je i izabrasmo da nam bude mesto počinka… Tu ćemo se zasladiti u čuvenoj Švajcariji, prošetati se do mosta ljubavi, uživati u parkovima… Iz banje ćemo imati i jedan lep izlet do Župe Aleksandrovačke, odnosno kako je konzul Deko rekao do srpske Šampanje. Ovaj vinorodni kraj već je dobro poznat po izvrsnim vinima, te ćemo i mi uživati u njima. U povratku nas čeka grad Kruševac, srednjovekovna Lazareva prestonica. Ispričaćemo lepu priču o knezu Lazaru i pripremama za Kosovski boj. Lepo putovanje kojim ćemo još više zavoleti našu Srbijicu. Dobro nam došli prijatelji!


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 2* u Vrnjačkoj banji;
 • smeštaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa kupatilom (uglavnom su sobe sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča (bez ulaznica);
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove;

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara;
 • dodatne, fakultativne usluge, ukoliko nisu rezervisane i uplaćene u agenciji u vidu ponuđenog paketa.

1. dan putovanja (petak) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda u 8.30 časova (BAS – Autobuska stanica). Putovanje autoputem „Miloš Veliki“ ka Takovskom kraju. Odlazak do sela Šarani i zaseoka Savinac smeštenog u idiličnom krajoliku. Obilazak crkve Svetog Save na Savincu koja predstavlja prvu zadužbinu kneza Miloša Obrenovića iz 1819. godine. U porti crkve je sahranjena Mina Vukomanović Karadžić, ćerka Vuka Stefanovića Karadžića o kojoj ćemo čuti jednu veoma interesantnu priču. Odlazimo do šumadinske prestonice, Kragujevca. Po dolasku sledi poseta spomen parku „Kragujevački oktobar“, odnosno Šumaricama, podignutom na mestu stradanja velikog broja Kragujevčana na samom početku okupacije u Drugom svetskom ratu (21.oktobar 1941.). U Šumaricama je streljano preko 3000 nedužnih ljudi, među kojima i preko 300 učenika čuvene Kragujevačke gimnazije. Obićićemo spomenik streljanim đacima gimnazije kraj kojeg stoji jedan krajputaš na kojem piše „ja i danas držim čas“; potom spomenik „pupoljak“ posvećen streljanim dečacima, čistačima cipela, i na kraju ćemo posetiti memorijalni muzej „21. Oktobar“ koji čuva sećanje na ovaj stravični događaj. Odlazak do istorijskog centra Kragujevca koji je poznat pod imenom „Milošev venac“. Na vencu se nalaze najznačajniji objekti izgrađeni u periodu kada je Kragujevac bio prva srpska prestonica pod upravom kneza Miloša Obrenovića. Sam dvorski kompleks kneza Miloša nije sačuvan, ali sačuvano je nekoliko izuzetnih arhitektonskih primeraka iz ovog razdoblja, poput Amidžinog konaka, konaka kneza Mihaila, zgrada Kragujevačke gimnazije, Narodno pozorište „Joakim Vujić“,… Sledi slobodno vreme za šetnju i predah. Polazak ka Levču, u pesmama opevanom kraju Šumadije. Prolazimo pored vodopada „Buk“, koji je najviši u Šumadiji, potom pored vodenice stare više vekova na reci Ždraljici, i kroz klisuru rečice Medne. Poseta manastiru Lipar. Na temeljima stare crkve 1936. godine podignuta je nova manastirska crkva posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju, u narodu poznata i kao bataljena crkva što je arhaični izraz za napuštena crkva. Nju su svojim sredstvima i dobrotvornim radom sazidali meštani. Još se pamti boravak Đure Jakšića u ovom manastiru kraj kojeg je napisao svoju čuvenu pesmu „Na Liparu“. U interesantnom seocu Gornja Sabanta (tur.“sabah“ – „zora“), posetićemo domaćinstvo „Kočin konak“. Ovaj divni objekat pruža nezaboravne poglede na levačke pejzaže, a sjajni domaćini će se potruditi da nam naprave pravi ugođaj. Svi posetioci mogu u prodavnici konaka da kupe domaće proizvode (sir, kajmak, rakiju, vino, med, džemove, slatko…). Odlazak u Vrnjačku banju i smeštaj u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 20 časova opcioni odlazak na večeru sa muzičkim programom i zabavom. Povratak u hotel do 23 časa. Noćenje.

2. dan putovanja (subota) Doručak. U 9h polazak u organizovani obilazak banje. Šetnja prelepim banjskim parkom u kojem se nalazi tzv. Rimski bunar, potom odlazak do čuvenog Mosta ljubavi koji čuva sećanje na jednu lepu priču koja je inspirisala i našu veliku pesnikinju Desanku Maksimović da napiše pesmu „Čežnja“. Slobodno vreme za kaficu i kolač u čuvenoj Švajcariji. U 13h fakultativni izlet do Župe i Aleksandrovca. Čitav ovaj kraj je od kraja 12. veka upisan kao vinogradarski, te danas tu tradiciju proizvodnje vina održava preko 50 proizvođača. U centru Aleksandrovca videćemo u svetu jedinstvenu fontanu vina, i posetićemo jednu lokalnu vinariju gde ćemo uz laki obrok degustirati najbolja Župska vina, i naravno gde ćemo se upoznati sa tradicijom proizvodnje vina u ovim krajevima Srbije. Povratak u banju putem kraj srednjovekovnog grada Koznika za kojeg su vezane interesantne priče o prokletoj Jerini. Putem preko lepog Goča vratićemo se u banju oko 20 časova. Noćenje.

3. dan putovanja (nedelja) Doručak. Odjava iz soba do 9 časova. Kraća vožnja do Kruševca. Po dolasku, obilazak ostataka Lazarevog grada uz interesantnu priču o knezu Lazaru i danima koji su prethodili boju na Kosovu. Pričaćemo naravno i o nastanku čudesne Lazareve pesme… Obićićemo znamenitu crkvu Lazaricu, a potom ćemo se prošetati do centra grada kojeg krasi jedan od najmonumentalnijih spomenika u našoj zemlji, spomenik Kosovskim junacima. Sledi slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Beogradu uz usputnu posetu kompleksu Moravski konaci kod Velike plane. Kompleks sadrži niz interesantnih brvnara, veliki etno restoran i divno jezero kraj restorana. Pravi mali etno raj. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

9.500,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

4.900 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Paket potrebnih ulaznica: spomen park Šumarice sa Muzejom „21.oktobar“ u Kragujevcu
Svečanu večeru u restoranu u Vrnjačkoj banji
Izlet do Župe Aleksandrovačke prema programu putovanja sa posetom vinariji i degustacijom uz „laki obrok“ (meze)

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „DANICA“ 2**, Vrnjačka banja http://danica.vagres.rs/index.php/en/ ili sličan

Hotel se nalazi u mirnom delu Vrnjačke banje, iznad Lipovačke reke, okružen hrastovom šumom, na samo 300 metara aod „Belog izvora“ i oko 900 metara od strogog centra banje. Hotelski sadržaji i smeštajni kapacitet su skromni, o čemu najbolje govori kategorija objekta! Hotel raspolaže sa restoranom u kojem se poslužuje doručak („švedski sto“), aperitiv bar u sklopu restoranu, malu recepciju, malu rekreacionu salu. Sobe su standard kategorije i veoma sku skromno opremljene. Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem i fenom za kosu, televizor, klima uređaj, bežični internet, centralno grejanje.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Šumadijska tura - 3 dana / 2 noći - Hotel 2* - Noćenje sa doručkom - Polasci: 26.06. / 17.07. / 14.08. / 18.09. / 16.10. / 13.11.2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!