Kuba - Varadero i Havana - 13 dana / 10 noćenja – avionom

Varadero i Havana

Daily Tour 13 dana / 10 noći
Cuba Kuba
Opis
Za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična – sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

Hoteli

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan

Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak.

Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

VARADERO: BARCELO SOLYMAR ARENAS BLANCAS RESORT  4*                                                  

Smešten na najlepšem delu 20 km dugačke peščane plaže, nedaleko od centra turističkog mesta Varadero, ovaj hotelski kompleks je idealno mesto za odmor. Okružen prelepim vrtom, ovaj resort je nastao spajanjem dva hotela, Solymar Beach i Arenas Blankas. Gostima su na raspolaganju 3 otvorena bazena, od kojih je jedan bazen-jezero sa pontonom i ostrvcem, odvojeni dečiji deo, bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za decu i slično, 9 restorana (4 po principu švedskog  stola) i 5 specijalizovanih “à la carte” restorana (kubanski, italijanski, španski, meksički i morski specijaliteti), devet barova.

Naši gosti su smešteni u glavnom delu kompleksa koji pripada hotelu Solymar i koji ima 525 soba u glavnoj zgradi i dvospratnim bungalovima; sve su nedaleko renovirane sa kupatilom, klimatizovane,  imaju telefon, TV via Sat, mini-bar, sef, aparat za kafu, fen za kosu, balkon ili terasu.

Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u svim restoranima i barovima.Posebno se plaćaju: rent-a-car, medicinske usluge, telefoni, korišćenje interneta, strana pića, sauna i masaža, čuvanje dece, salon lepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji (10 pezosa po osobi po noći), ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji Kon Tiki Travel.

 VARADERO: GRAND MEMORIES VARADERO 5* (naše mišljenje 4+*)

Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uredjaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

VARADERO: MELIA VARADERO 5*                                                

Hotel se nalazi na peščanoj plaži Varadera, na 7 km udaljen od centra mesta. U njegovoj neposrednoj blizini je šoping centar i Varadero golf klub sa 18 terena. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama od kojih su sve klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, satelitsku TV, opremljeno kupatilo, minibar i room service 24 sata. Od propratnih sadržaja, hotel ima otvoreni bazen sa barom, smešten u lepom vrtu sa bujnom vegetacijom, servis za pranje veša, frizera, prodavnicu suvenira, butike, doktora na poziv, rent a car službu, parking… Gostima je na raspolaganju i dnevna i noćna animacija, kao i mogućnost upražnjavanja raznih sportova na vodi. Hotel nema trokrevetnih soba.


Avio prevoz (redovne avio linije)
iz Beograda


VREME POLASKA
Sastanak putnika sa predstavnikom kod šaltera organizatora na aerodromu Nikola Tesla u 18.20. Poletanje za Istanbul u 20.20 (let TK 1084) .

CENA OBUHVATA:
 • Avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Havana-Istanbul-Beograd
 • smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Havani na bazi noćenja sa doručkom i u hotelu po izboru sa 4* ili 5* u Varaderu na bazi punih pansiona “sve uključeno” prema programu
 • tri razgledanja Havane (sa jednim uključenim ručkom) i druga razgledanja prema programu
 • autobuski transferi
 • usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom ide iz Beograda kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizovanja putovanja.

 

CENA NE OBUHVATA:
 • Avio-takse 319,30 evra (a sastoje se od sledećih taksi: nerefundabilna EUR 271.31YR i refundabilnih EUR 0.98RF, EUR 16.58RS, EUR 0.76RS, EUR 4.48LG, EUR 10.50TR, EUR 14.69CU) (podložne su promeni, u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji, u dinarima, sedam dana pred put),
 • fakultativni izleti i posete, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne
 • dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji
 • medjunarodno putno osiguranje

1.dan (08.02.2019.) BEOGRAD–ISTANBUL Sastanak putnika sa predstavnikom naše agencije kod šaltera KonTikija na aerodromu Nikola Tesla u 18.20. Poletanje za Istanbul u 20.20 (let TK 1084).
2. dan ( 09.02.2019.) ISTANBUL- HAVANA- VARADERO Dolazak u 00.10. Nastavak putovanja za Havanu u 02.25 (let TK 183). Dolazak u 07.55. Transfer do Varadera. Smeštaj u hotelu po izboru (na bazi “sve uključeno”). Noćenje.
3. do 8.dan ( 10–15.02.2019.) VARADERO Boravak u hotelu po izboru na bazi “sve uključeno”. Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.
9.dan (16.02.2019.) VARADERO–HAVANA Doručak. Polazak za Havanu. Usput, kratka pauza u restoranu “La Terraza” u Kohimaru (koktel uključen u cenu), a potom poseta Hemingvejevom imanju “La Vigia”. Nastavak putovanja za Havanu. Panoramsko razgledanje grada i obilazak tvrđave Moro. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
10.dan (17.02.2019.) HAVANA Doručak. Celodnevno razgledanje Havane, obilazak izmedju ostalog uključuje: Treću aveniju, aveniju Malekon, fabriku ruma Bokoj, četvrt Sero, Univerzitet, hotel Habana Libre, ulicu Prado, Centralni park, “Floriditu” (bar u kome je Hemingvej pio daikiri), Aveniju Puerto, Hotel Nasional, itd. Tokom razgledanja odlazak na ručak (uključen u cenu). Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane i individualni povratak u hotel. Noćenje
11.dan (18.02.2019.) HAVANA Doručak. Transfer do centra grada, a potom šetnja ulicama stare Havane: Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Slobodno vreme i povratak u hotel. Noćenje.
12.dan (19.02.2019.) HAVANA-ISTANBUL Doručak. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 09.35. (let TK 183) Obroci u avionu. 13.dan (20.02.2019.) ISTANBUL-BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 10:10. Nastavak putovanja za Beograd u 19.45 (let TK 1083) Sletanje u 19.25.

 CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

PolazakUsluga 

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

 

Doplata za jednokrevetnu sobu
08.februar 2019.Varadero: 7 noćenja (all inclusive

Havana: 3 noćenja sa doručkom+1ručak

 

Barcelo Solymar Arenas Blancas Resort 4*, Varadero

 1860 €

310 €
Varadero: 7 noćenja (all inclusive

Havana: 3 noćenja sa doručkom+1ručak

 

Grand Memories Varadero 5*

1920 €

370 €
Varadero: 7 noćenja (all inclusive

Havana: 3 noćenja sa doručkom+1ručak

 

Melia Varadero 5*, Varadero

2190 €

490 €

 

Napomene: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. U hotelu Melia Varadero nema trokrevetnih soba. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA (cene zavise od broja prijavljenih putnika i date su okvirno)
GUAMA I ZALIV SVINJA Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.Cena: 51 pezosa
TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar…Cena: 93 pezosa KATAMARAN Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale.Cena: 109 pezos
JEEP SAFARI (ECO TOUR) Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.Cena: 83 pezosa
CAYO LARGO Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: 249 pezosa
SPORTSKI RIBOLOV Cena: 395 pezosa (za četiri osobe)

NAČINI PLAĆANJA: • gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak se plaća najkasnije 30 dana pre polaska
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA” ● Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441. ● Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima. ● Minimalan broj za ostvarenje putovanja je 15 putnika. ● Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno i obavezno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima… ● Preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne za prva dva dana boravka na destinaciji (uključujući i lekove za redovnu terapiju). Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 7kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost. ● Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji. ● Struja je 220 volti. ● Novac. Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1,17 cuc. ● Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming VAŽNE NAPOMENE: • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta. • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično). • Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela. • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika). • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi organizatora putovanja
• Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: [email protected]. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Republika Kuba je država i arhipelag u severnim Karibima koji se nalazi između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana.
Total: 1,860.00€ From 1,860.00€ /person
× 1,860.00€ = 1,860.00€

OR
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!