Vojvođanska tura - Somborske ruže - Autobusom - Paket aranžman

Vojvođanska tura – Somborske ruže

Daily Tour 3 dana / 2 noći
Sombor, Serbia Srbija
Opis

3 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENjA U SOMBORU

26. – 28. JUN 2020. / 17. – 19. JUL 2020. / 14. – 16. AVGUST 2020.

18. – 20. SEPTEMBAR 2020. / 16. – 18. OKTOBAR 2020. / 13. – 15. NOVEMBAR 2020.

BAČKI PETROVAC – SOMBOR – BAČKI MONOŠTOR – BEZDAN – PANONIJA – BAČKA TOPOLA

Postoje neke pesme koje prosto, kada ih čujete, razgale celu dušu… Probude sećanja… Takva je pesma „Somborske ruže“. Ovaj divni grad na severu Bačke ima svoje brojne pesme koje pevaju o fijakerima, i kazuju kako u ovom gradu svega ima, pa čak i žene u njemu piju vina. Na ovom putešestviju zaplešćemo pogledu u krošnjama somborskih bođoša, raznežiće nas i rastužiti mnoge čudnovate priče, kazivaće se stihovi pesama, prepustićemo se potpunom uživanju u jednom sasvim jednoličnom pejzažu ravnice u kojoj ćemo pokušati da odgonetnemo tajnu kakva je njena veza sa beskrajnom romantikom koja se po njoj pruža do u nedogled. Od Bačkog Petrovca, varošice poznate po svom kulenu, ali i po vrednim i dobrim Slovacima, pa do Ravangrada, divnog bačkog seoca Monoštora – Evropskog Amazona, i na kraju Panonija sa svojim nekim interesantnim kazivanjima. Jedno sasvim lepo putovanje kroz sećanje…


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u seoskim domaćinstvima u Bačkom Monoštoru;
 • smeštaj u dvokrevetnim sobama u seoskim domaćinstvima (uglavnom su sobe sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča;
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove.

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 2.500 dinara;
 • opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji.

1. dan putovanja (petak) Polazak iz Užica u 4 časova (Gradski stadion), iz Čačka oko 5 časova („Eko“ pumpa na magistrali), Beograda oko 7.30 časova (Sajam) i Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) oko 9 časova. Odlazak do Bačkog Petrovca. Ova varošica je poznata po svojim slikarima naivcima, ali i po odličnom kulenu, lepim starim očuvanim kućama, i naravno Slovacima. Posetićemo sjajan etno-centar „Ahoj“ koji reprezentuje kulturu Slovaka na ovim prostorima sa malom etno postavkom, naravno sa suvenirima iz ovog kraja od kojih je najvoljeniji suvenir mala metlica, jer je regija Petrovca poznata po proizvodnji metli. Nastavak putovanja preko Odžaka i Srpskog Miletića. Prolazak kroz divno seoce Doroslovo koje krije neke čudnovate priče o jednom italijanskom grofu, ali i o velikom svetilištu koje je danas nekako zaboravljeno… Eh da, mnogo šta je danas zaboravljeno… Odlazak do Sombora. Sledi obilazak najzelenije varoši u našoj zemlji. Prvo ćemo pogledati prelepu baroknu palatu Županije koja je tokom 19. veka odredila značaj Somboru. Posetićemo Županiju jer se u njenoj svečanoj sali nalazi najveća slika u našoj zemlji, „Bitka kod Sente“. Čućemo sjajnu priču o ovoj slici, njenom bečkom umetniku, ali i akterima bitke koja je promenila tok istorije. Potom ćemo se prošetati Korzom, videćemo interesantnu Karmelićansku crkvu sa dva zvonika, novu lepu fontanu, Srpsku čitaonicu – jednu od najznačajnijih kulturnih ustanova vojvođanskih Srba. Predahnućemo kraj palate Palanački kraj koje ćemo čuti priču o Julijani, Julči Palanački, i njenom suprugu, sasvim neverovatnom Lazi Kostiću. Da, tu ispred te palate, nalazi se i spomenik Lazi, interesantan, u formi klupe na kojoj Laza sedi sa otvorenom knjigom na kojoj piše „Santa Maria della Salute“. Obićićemo divnu Svetođurđevsku crkvu, i prošetaćemo se do trga Svetog trojstva, poznatog pod nazivom „Ćelavi trg“. Na tom trgu se nalazi i jedan zaista neobičan sunčani sat na fasadi Plebanije, na kojem na mađarskom i srpskom piše „Jedan ti je od ovih poslednjih“. Istina! Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti uz predlog da posetite galeriju Milana Konjovića, poznatog somborskog i srpskog slikara. Takođe, jedan od predloga je i vožnja fijakerom oko Somborskog Venca. Kasnije, odlazak do obližnjeg Bačkog Monoštora i smeštaj u seoska domaćinstva. Uveče, fakultativni odlazak na večeru na jedan od divnih somborskih salaša. Noćenje.

2. dan putovanja (subota) Doručak. U 9.30 časova početak Monoštorske priče u kojoj ćemo se upoznati sa ovim divnim selom, njegovom kulturom i tradicijom koju njegovi stanovnici grčevito pokušavaju da sačuvaju. Prvo ćemo posetiti Pčelarsko domaćinstvo gde ćemo se upoznati sa tradicijom proizvodnje meda na ovim prostorima uz interesantnu priču našeg domaćina. Naravno, ovde ćemo degustirati odličnu medovaču, medene likere i medenjake. Mogućnost i kupovine sjajnih proizvoda od meda. Odlazak do male seoske crkve Svetog Petra i Pavla čiji delovi imaju odlike spomenika kulture. Saslušaćemo priču sveštenika o istorijatu crkve i crkvene župe. Potom ćemo posetiti jednog od zanimljivih seoskih zanatlija; ili čamdžiju koji pravi drvene čamce, ili sjajnog klompara koji još uvek pravi drvene klompe koje su se vekovima koristile tokom radova u njivi, ili štukatura – starog zanata koji je korišćen za izradu dekorativnih elemenata za fasade na kućama, ili za unutrašnju dekoraciju prostora (kog zanatliju ćemo posetiti, zavisi pre svega ko će u vreme posete moći da nas ugosti). Posetićemo divnu, starostavnu etno kuću Mali Bodrog. Ovo je tipična Monoštorska kuća od naboja, prekrivena trskom, sa izgledom baš onako kako su gotovo sve kuće u ovom selu pre sto i više godina izgledale. Obilazak etno postavke vezane za Bunjevce, starog pokućstva, uz prigodnu priču i malo posluženje (rakija, likeri). Sledi ručak u lokalnoj tipičnoj čardi sa ribljim menijem, naravski. Nakon predaha, odlazak na krstarenje brodicom po Velikom bačkom kanalu koji predstavlja deo Uneskovog Rezervata biosfere Bačko Podunavlje. Kapetan će nam prezentovati interesantnu priču o nastanku kanala, a mi ćemo uživati u divnim krajolicima. Nakon krstarenja sledi slobodno vreme za opuštanje i uživanje u seoskoj atmosferi. Uveče, fakultativni odlazak do jedne od čuvenih bezdanskih čardi na večeru sa muzikom. Povratak smeštaj. Noćenje.

3. dan putovanja (nedelja) Doručak. Odjava iz soba do 9h. Odlazak do Sombora, slobodno vreme, ili polazak na dvočasovni fakultativni izlet do obližnjeg Bezdana gde ćemo prvo posetiti sjajnu kafe poslastičarnicu „Ana“ smeštenu u građanskoj palati iz 19. veka sa autentičnim ambijentom. A kada smo već tu, moramo da probamo originalnu „doboš tortu“ koja se kod Ane sprema na sasvim poseban način. Tu odmah kraj Ane nalazi se i tkačnica čudesnog damasta „Novitet“ koja i danas čuva tradiciju tkanja vrhunskih stolnjaka i ugostiteljske konfekcije od najkvalitetnijeg damasta. Samo da podsetimo, i Tito je isključivo voleo da koristi ubruse i stolnjake iz Bezdana. Povratak ka Somboru, i nastavak putovanja preko Bačke Topole do imanja Panonija na kojem se nalazi divni, barokni dvorac Kaštel. Dvorac je izgrađen 1846. godine za plemićku porodicu Falcione. Danas zgrada služi kao muzej sa sačuvanim autentičnim stvarima iz dvorca. U dvorcu se nalaze zelena banket sala sa stilskim nameštajem, velika crvena sala i sala u domaćem ambijentu, Vojvođanska sala. Odlazak do Bačke Topole, starostavne varoši u kojoj ćemo obići zanimljivu Kalvariju koja simbolište stradanje Hristovo, potom rimokatoličku župnu crkvu Bezgrešne Bogorodice sa tornjem visokim bezmalo 73 metra, po čemu je ovo najviša katolička crkva u našoj zemlji. Kraj crkve nalazi se divni barokni Baronov dvor, letnjikovac barona Krala, izgrađen početkom 19. veka. Slobodno vreme za predah, te sledi povratak našim kućama. Neko stiže pre, neko malo kasnije… Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

8.900,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

6.200 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Paket potrebnih ulaznica (etno centar „Ahoj“ u Bačkom Petrovcu, Županija u Somboru, imanje Panonija)
Obilazak Bačkog Monoštora prema programu, sa svim uključenim aktivnostima i ulaznicama
Ručak u čardi u Monoštoru (riblji meni)
Krstarenje Velikim bačkim kanalom u Monoštoru prema programu
Večera u jednom od somborskih salaša
Izlet do Bezdana sa posetom kafeu „Ana“, uključenim parčetom „doboš torte“

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

SEOSKA DOMAĆINSTVA, Monoštor https://skituljko.webs.com/privatnismestaj.htm

Smeštaj gostiju je u seoska domaćinstva, naravno po konceptu koji se podrazumeva za ovakvu vrstu smeštaja. Osećaćete se kao kod kuće! Starinske kuće sa po nekim komadom antikvarnog nameštaja, ljubazni domaćini, lep seoski doručak od isključivo domaćih proizvoda, zajedničko kupatilo koje koristite sa toplom vodom. Sasvim pristojan smeštaj, bez bilo kakvog luksuza.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Vojvođanska tura - Somborske ruže - 3 dana / 2 noći - Seoska domaćinstva - Noćenje sa doručkom - Autobusom - Paket aranžman
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!