Vranje - Autobusom - Paket aranžman - 3 dana / 2 noći

Vranje

Daily Tour 3 dana / 2 noći
Vranje, Serbia Srbija
Opis

3 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENjA U VRANjU

26. – 28. JUN 2020. / 17. – 19. JUL 2020. / 14. – 16. AVGUST 2020.

18. – 20. SEPTEMBAR 2020. / 16. – 18. OKTOBAR 2020. / 13. – 15. NOVEMBAR 2020.

ADROVAC – ĐUNIS – VRANjE – VLASINSKO JEZERO – PROHOR PČINjSKI

Krećemo na jug, gde je tuga satkana u stihovima, i sva patnja, ljubavna stradanja, priče starostavne. Jug je prestonica melosa i čudnog dijalekta… Mesto na kojem se vraćate nekoliko vekova unazad… Ko je bila Borina Kopštana? Kako je inspirisala ovog velikana srpske književnosti da joj posveti celo jedno svoje delo? Šta je to toliko veličanstveno u svakom tonu starih vranjanskih pesama, i zašto nam teraju suze na oči, a ritmom nas teraju da poskočimo i zaigramo živo? Puno toga što već znamo, a nismo toga ni svesni… Putovanje započinjemo posetom malom seocu Adrovac u kojem se nalazi jedna čudnovata crkva, poznata u narodu kao Šarena crkva. Za ovu crkvu i susedni manastir Đunis je čvrsto vezano ime pukovnika Rajevskog čiji lik je Lav Nikolajevič Tolstoj oživeo u liku grofa Vronskog u remek-delu ruske književnosti, „Ana Karenjina“. A potom ćemo posetiti Vranje, prestonicu južnjaka. Saživećemo se na kratko sa starim pričama o nesrećnim ljubavima šetajući se vranjanskom kaldrmom sećanja. Svakako da ćemo pričati o neprikosnovenom Bori Stankoviću i velikom Staniši Stošiću, Koštani, žutom cveću, Ajši i Stojanu… Izlet do Vranjske banje i Vlasinskog jezera ostaće Vam u neizbrisivom sećanju. Vreme je da upoznamo našu zemlju na jedan drugačiji način, i da je zavolimo još više! Zdravo živo prijatelji, i dobro nam došli!


Autobusom 
iz Beograda


VREME POLASKA
Polazak iz Beograda u prepodnevnim časovima (Sajam). Tačno vreme i mesto polaska autobusa proveriti 2 dana pre putovanja.

CENA OBUHVATA:
 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema );
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u prenoćištu u Vranju;
 • smeštaj u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama sa kupatilom (sobe su različite strukture, svakako bez nekog velikog komfora! Uglavnom su sobe sa zasebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem);
 • obilaske prema programu uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča (bez ulaznica);
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja;
 • organizacione troškove.

CENA NE OBUHVATA:
 • Sve ostale nepomenute usluge;
 • doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 3.000 dinara;
 • opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji.

1. dan putovanja (petak) Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva), a iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje autoputem „Miloš Veliki“ i dalje preko Čačka. Jedna usputna pauza kod Čačka. Odlazak do oblasti Kruševca i Đunisa. Obilazak manastira Svetog Romana. Manastir se pominje još 1020. u hrisovulji vizantijskog cara Vasilija Drugog. Posebnu pažnju budi podatak da se u ovom manastiru nalazi i grob ruskog plemića i dobrovoljca Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog koji je u Tolstojevom romanu „Ana Karenjina“ predstavljen kao Vronski. Vronski tj. Rajevski je po pogibiji prvobitno bio sahranjen u porti manastira da bi kasnije bio prenet u porodičnu grobnicu u Rusiji, ali je njegovo srce ostavljeno da do danas počiva u manastiru. Nakon obilaska manastira, odlazak do obližnjeg seoca Gornji Adrovac i obilazak „Šarene crkve“, odnosno crkve Sv. Trojice. Crkva je podignuta 1903. godine na mestu gde je u srpsko–turskom ratu iz 1876. godine kao dobrovoljac poginuo ruski pukovnik Nikolaj Nikolajevič Rajevski, po kome je Tolstoj oblikovao lik Vronskog u romanu „Ana Karenjina“. U narodu je poznata kao šarena crkva ili crkva ljubavi ili ruska crkva, podignuta je po planovima i priloženim sredstvima grofice Marije Rajevske. Nastavak putovanja ka Vranju. Dolazak u Vranje oko 17 časova. Po dolasku, sledi smeštaj u prenoćište. Odmor. Noćenje.

2. dan putovanja (subota) Doručak. Polazak u organizovani obilazak grada. Posetićemo rodnu kuću, a danas memorijalni muzej Bore Stankovića, potom nekadašnji Pašin konak, a danas prelepi Narodni muzej sa izuzetnom etnografskom zbirkom gde ćemo se upoznati sa etno bogatstvom ovog dela naše zemlje. Kraj samog muzeja nalazi se i spomenik najvećem nosiocu vranjanskog melosa Staniši Stošiću. Takođe ćemo obići i spomenik gazda Mitketa, i prošetaćemo se do čudesnog Belog mosta, odnosno mosta ljubavi koji krije priču o nesrećnoj ljubavi Ajše i Stojana… Otkrićemo još po neku legendu starog Vranja… Potom ćemo malo predahnuti i samostalno uživati u šetnji gradom. U 14 časova, polazak na fakultativni izlet. Poseta vinariji „Aleksić“, najčuvenijoj u ovom kraju Srbije, koja je na najvećim evropskim međunarodnim izložbama vina osvojila brojne nagrade. Obilazak vinskog podruma i degustacija vina uz laku zakusku. Nastavak putovanja do Vranjske banje, čuvene po pričama Bore Stankovića, i mesta gde je živela čuvena Koštana. Kraće zadržavanje i odlazak do prelepog Vlasinskog jezera. Smešteno u idiličnom predelu, ovo jezero prosto svojom lepotom i smirenošću oduzima dah. Okružuje ga pomalo mitska atmosfera kojoj doprinosi legenda o vodenom biku. Jezero je poznato i po svojim interesantnim plovećim tresetnim ostrvima. Nakon predaha u nekom od ugostiteljskih objekata na obali Vlasinskog jezera, vraćamo se u Vranje. Uveče, opcioni odlazak u lokalni nacionalni restoran na večeru i uživanje u divnim vranjanskim melodijama. Noćenje.

3. dan putovanja (nedelja) Doručak. Odjava iz smeštaja. Slobodno vreme u Vranju, ili fakultativni izlet do prelepog manastira na samom jugu Srbije, u pograničnom području sa Makedonijom, Sveti Prohor Pčinjski. Prema predanju, podigao ga je u 11. veku vizantijski car Roman Diogen u znak zahvalnosti Svetom Prohoru Pčinjskom, koji mu je prorekao da će postati car. Povratak u Vranje i nastavak putovanja ka Beogradu i Novom Sadu. Povratak u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA PUTOVANjA

8.500,00 dinara

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA

4.000 dinara

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

Paket potrebnih ulaznica (Narodni muzej Vranje, kuća Bore Stankovića)
Svečanu večeru u restoranu u Vranju
Izlet do Vranjske banje i Vlasinskog jezera sa posetom vinariji „Aleksić“ i uključenom degustacijom vina i malom zakuskom (meze)
Izlet sa posetom manastiru Sveti Prohor Pčinjski prema programu

USLOVI PLAĆANjA:

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to:

– Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
– Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
– Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:

Prenoćište/Garni hotel „M“, Vranje http://www.masinopromet.com/site/page7.aspx ili slično

Prenoćište se nalazi oko 1 kilometar od starog grada, odnosno od centra Vranja, dok je garni hotel „M“ udaljen oko 3 km od centra. Prenoćište poseduje samo sobe za smeštaj gostiju, i sve sobe su lepo uređene, poseduju kupatilo sa tušem, televizor, centralni grejni sistem, klima uređaje. Garni hotel „M“ poseduje pored soba za smeštaj (kupatilo sa tušem, televizor, klima uređaj, grejanje) i mali restoran sa aperitiv barom. Gosti smešteni u prenoćištu „M“ biće transferisani na doručak u garni hotel „M“.

OSTALE NAPOMENE: 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja poseduje licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd

Vranje - 3 dana / 2 noći - Noćenje sa doručkom - Autobusom - Polasci: 26.06. / 17.07. / 14.08. / 18.09. / 16.10. / 13.11.2020.
Please Contact Us for Price
  Upit Vas ne obavezuje ni na koji način. Naši operateri će Vam se javiti u najkraćem roku!