Svinje sa Bahama - Raj za svinje - Discovery Travel

Ako je vaš dan malo siv, ako vam treba inspiracija, ako niste sigurni da to možete učiniti… Onda se samo podsetite da čak i svinje mogu plivati!

Na plažama Velikog koralnog grebena, na Bahamima, stanovnici su svinje. Postoji više verzija kako su one zapravo dospele na ovo ostrvo. Jedna od njih kaže da je grupa mornara iskrcala svinje kako bi se kasnije vratili po njih i iskoristili ih za svoju ishranu. Druga kaže da su one žrtve brodoloma koje su utočite pronašle baš na ovom mestu, a treća kaže da je to marketinški trik kako bi se privukli turisti.

Da je ovo zaista dobar potez dokazuje i broj posetioca koji hrle kako bi videli izuzetan prizor divljih svinja koje se prskaju i uživaju u prelepom tirkiznom moru.

Ove razmažene divlje svinje žive na nenaseljenom ostrvu Exuma na Bahamima, odmah pored ostrva gde letuju oni s najdubljim džepovima. I koriste sve benefite prelepih peskovitih plaža, kupaju se u jednoj od najlepših plaža na svetu.

Nesvakidašnji pogled na svinje koje plivaju u kristalno čistoj tirkiznoj vodi, brčkajući se u moru i ležeći na peskovitoj plaži hipnotisali su turiste i ostrvo je sada glavna atrakcija upravo zbog ovih svinja hedonista.

Jedan od turista Jeff Todd (36) zaljubio se u način kako ove svinje uživaju na plaži i napisao je knjigu o njima. Rekao je da vodiči i stanovnici na Bahamima veoma vode računa o svinjama i prema njima imaju zaista najbolje namere.

Jedna svinja po imenu Platon je postala je toliko slavna, pa je svoje mesto dobila u knjizi „Tajna ostrva svinja“. U ovoj knjizi nalaze se njegovi podvizi koje je uslikao fotograf i okeanski vodič, Džim Aberneti (52) s Floride.
Kako zbirka ovih fotografija pokazuje, svinje su se izuzetno dobro adaptirale na stil života na plaži, radosti koje donosi kupanje u morskoj vodi i izležavanje na pesku.

Ovo su verovatno najpopularnije svinje. Redovno se pojavljuju u televizijskim emisijama, reklamama, magazinima i novinama i bezbrojnim selfijima sa turistima. Sa željom da vide svinje u raju ostrvo su posetile i poznate ličnosti poput Belle Thorne i Donalda Trampa.

Ako biste kojim slučajem želili da zaplivate s njima, do ove udaljene plaže možete da dođete brodom sa glavnog ostrva „Great Exuma“.

Ukoliko su vas zainteresovale svinje iz raja, možete pronaći više informacija na oficijalnom sajtu When Pigs Swim.

Izvor: escape-magazin

1 Comment

  1. Lea
    23:31 - 10/06/2019 / Reply

    Prelepe su! Nikad mi ne bi palo na pamet da putujem da bih se druzila sa svinjama, ali ovo uopste ne zvuci kao losa ideja!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *